Ahojte. Chodili ste niekedy po ,, Mikulášovaní ".. ? Myslím tak, že ste sa zobrali na večer pred 6. decembrom, prezliekli za anjela, čerta a Mikuláša a šli ste po domoch a strašili deti. Deti sa museli pomodliť a sľúbiť, že budú poslúchať a anjelik im dal
My sme to posledné roky robili,taká väčšia banda,aj tento rok ideme. Každý z nás sa prezlečie za niečo (ja som väčšinou anjel ) a donesieme cukríky a chodíme po meste rozdávame a sme úplne radi jak sa tie detičky usmievajú a proste je to uplne milené ale ako stalo sa nám napríklad také, že sme išli cez polus a vyhodili nás pretože to nemôžeme robiť a bla bla alebo mamičky od nás deti ťahali (bohvie prečo ) ale tak nevadí... a nakoniec si vždy sadneme do čajovne a tam kecame a sladkosti čo nam ostali zjeme
hmm, na dedine sa čosi také robí, ale ide to mimo mňa,
ale na dalšej dedine , kde sme trávievali Mikuláša sa to deje, ale dosť brutálnejším spôsobom, kde majú čerti v riti turbo a v kýbloh nejakú neurčitú hmotu , v ktorej skončíš obalená, ale dolu to zo seba nedáš
keď som mala 12-15 rokov, mala som spolu s kamarátkami kamošku, ktorá mala dve malé deti a tým sme robili Mikuláša a aj na Barbory sme ich chodili strašiť...
prvý rok nám to nevyšlo, lebo to bolo tak narýchlo spravené a ten starší nás spoznal, druhý rok sme si dali záležať a to už boli riadne dokakaný a na tretí rok to bolo asi najlepšie a to si nás potom zavolali aj oproti nich čo bývali (kamoškina sesternica) a ešte jedna rodina
@lolo636 veru, teraz to už každy vnima ako nejake zhadzovanie, nie ako tradíciu...
Každý ma svoj názor a ja mu ho neberiem, ale trz je to už fakt iné, ako voľakedy bejvavalo.... Som rada, že som tie časy ešte zažila, život bez Pc, netu... vtedy sa dalo zabaviť... nevravím , že teraz sa nedá, ale predsa len ťažko odolať pokušeniam tejto doby..
A myslím, že to nie je ako nepodarený Halloween... možno to iba na prvy pohlad tak vyzera, že ked sa povie Mikuláš, čert, anjel, pôsobí to komicky... ked to nepoznáte, ja by som si to možno tiež tak myslela... ale tu ide o hlbsiu myslienku.. a to urobiť deťom radosť.. a to je fakt pekný zážitok, ked vidíte iskričku v ich očiach ako sa tešia z Mikuláša..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
(vychod ci orava?
to ako nejaky nepodareny halloween O_________o keby tak ku mne niekto dosiel tak neviem co by som robila..
zdá sa mi to trápne
ale na dalšej dedine , kde sme trávievali Mikuláša sa to deje, ale dosť brutálnejším spôsobom, kde majú čerti v riti turbo a v kýbloh nejakú neurčitú hmotu , v ktorej skončíš obalená, ale dolu to zo seba nedáš
prvý rok nám to nevyšlo, lebo to bolo tak narýchlo spravené a ten starší nás spoznal, druhý rok sme si dali záležať a to už boli riadne dokakaný a na tretí rok to bolo asi najlepšie a to si nás potom zavolali aj oproti nich čo bývali (kamoškina sesternica) a ešte jedna rodina
Každý ma svoj názor a ja mu ho neberiem, ale trz je to už fakt iné, ako voľakedy bejvavalo.... Som rada, že som tie časy ešte zažila, život bez Pc, netu... vtedy sa dalo zabaviť... nevravím , že teraz sa nedá, ale predsa len ťažko odolať pokušeniam tejto doby..
A myslím, že to nie je ako nepodarený Halloween... možno to iba na prvy pohlad tak vyzera, že ked sa povie Mikuláš, čert, anjel, pôsobí to komicky... ked to nepoznáte, ja by som si to možno tiež tak myslela... ale tu ide o hlbsiu myslienku.. a to urobiť deťom radosť.. a to je fakt pekný zážitok, ked vidíte iskričku v ich očiach ako sa tešia z Mikuláša..