nie je nič lepšie, keď ráno ideš na skúšku a vieš že nič nevieš
najlepšie je keď dostaneš otázku, nepoznáš odpoveď a vytvoríš vlastnú tvorbu, hocičo, len nech papier nie je prázdny
Ja nechapem tie stresy ludi pocas skuskoveho atd. Ja mam o par dni skusky a viem velku picu a vobec to neriesim lebo viem ze ked si nad to raz zasadnem tak sa to proste naucim. Ale teraz to mam strasne tazko na haku.
@luuci no napriklad ja nemam, ja mam dokopy za cely rok skusky len raz a to formou 4 testov (dokonca v jeden tyzden), na ktorych je mix vsetkeho uciva za cely rok. A teda ziaden opravny neni, ak sa nedostavis/pokazis to, tak.. si to pokazil velmi.
A taketo forum a najma nazory typu @15 ma naozaj presviedcaju, ze vacsina skol uroven nema.
Lebo ano, ja mam skusky v maji, a polku Vianoc sedim nad prikladmi. No way ze by sa to dalo naucit tyzden pred testami.
Ale zase ani neodporucam stresovat v takom mnozstve ako to robim ja, to uz je asi aj mierne zdraviu skodlive
Ked som chodila na STU, milovala som skuskove, lebo sa stacilo "len" ucit a nemusela som robit zadania... Teraz sa musim cez skuskove tiez "len" ucit, ale to je v podstate moja jedina praca do skoly ak neratam povinne mimoskolske konferencie a dobrovolnicenia, ktore ma bavia viac nez vylehovanie v posteli - love my school
@luuci studujem matematiku v Anglicku.. a hej, asi by ma vyhodili, ale zase tam sa riadia skor politikou "ked sme ich zobrali a platia nam skolne, tak ich radsej donutme ucit sa, ako by sme mali polku vyhodit", cize napr. nas je asi 240 v rocniku a vyletelo mozno 10? ani to neviem isto skor sa snazis co najlepsie, nech mas dobru znamku, lebo potom od toho zalezia vselijake veci...
a neviem, ja zase nezavidim vela ludom v tomto fore. mna moja skola bavi a je to vyzva, narozdiel od mnohych "univerzit" na Slovensku
@lenuli@nenay
To ani tak nie je o narocnosti skoly, ako o casovej narocnosti studia. Studujem strojne inzinierstvo na dost dobrej skole a vraj to je jeden z tych "tazsich odborov". No nemozes porovnavat techniku, kde prevlada logika a vsetko do seba jednoducho zapada a ucit sa napriklad medicinu, kde sa to proste musis biflovat a biflovat.
Ja mam k tomu aj dobru pamat, nikdy v zivote som nestresoval, vzdy som si s pokojnou hlavou povedal, ze sa to proste naucim a v poslednu chvilu mi to ide najlepsie . Napriklad pred maturami, pozam vela ludi ktori boli posrati mesiac dopredu a ja som to vobec neriesil, ucil som sa minimalne a maturoval som na ciste jednotky. Dost vela robi aj to aky mas talent na riesenie problemov a ci tu problematiku vies len odrecitovat alebo jej skutocne rozumies a vies sa ponorit do maximalnej hlbky.
K @30 este jedna vec, ze ucenie funguje ako zakonitosti vo fyzike, skratka ked ucivu skutocne chapes, vela ostatneho uciva si v hlave odvodis sam, no ked tomu nechapes, vsetko ostatne sa musis naucit. A tu je asi ten hlavny rozdiel v tom ako sa ludia do skoly pripravuju.
@vitaeestamor no to máš pravdu
na technike treba uvažovať logicky, na inej škole viac sa drviť
ja mám jednu spolužiačku, ktorá má skoro čisté áčka, no teraz sme najnovšie prišli nato, že opisuje viac než možno ktokoľvek zvás, niečo má nabiflené a niečo opíše, no každopádne logicky by nám nevysvetlila nič
z toho vyplýva, že aj keď budete lamentovať ktorá škola je aká, všade sú iní ľudia a jedna skupina z nich si ten titul zaslúži iná nie
no ale taký je systém a celkovo, neodrbeš nemáš
radšej by som mala o niekoľko semestrov viac ako skúškové! :/ @kittyboo to na akej škole nie sú skúšky?! kašlem na tú moju a idem tam, hneď! aj 10 esejí napíšem
@motyylia ale tak cez semester toho bolo dost aj nejake testy a tak. je to zalozene na tom ze mame pracovat cely cas, co je sice fajn ale zas nie je tam ziadna sanca na opravu a musim napisat 3 eseje na 4000 slov na superzaujimave temy
@kittyboo o to pokoj, tiež píšeme priebežné, eseje, nekonečné seminárky a všetko prezentujeme a praxujeme. Ok, to začína znieť ako súťaž kto má ťažšiu školu len mám proste asi malý rozhľad a zaujalo ma že kde to je bez skúšok...
@janushka189 doma je doma, hoc sa treba aj ucit trocha .. cize hej, skuskove mam rad, zachvilu sa porozpravam s tym hore, jak to robim furt pred skuskovym a snad to zase prejde hladko
nenávidím. lebo sa pripravujem priebežne celý semester a aj tak je to na hovno, pretože absolútne nestíham. 11 skúšok ako pán, ide mi rozdrapiť hlavu a ešte sa teším, ako mi dva dni pred skúškou niekto vráti seminárku na prepísanie... ale snažím sa ukľudniť aspoň tým, že keď nejde o život, nejde o nič, prinajhoršom niečo ZASE prenesiem.......
@janushka189 Nemas do konca skuskoveho aj nieco odovzdat? lebo ja to mam ako samostatny predmet a neviem, ci ma dokazu ohodnotit aspon na to Ecko za titulnu stranu
som si to fajn rozdelila,snad to bude uspešne
ale je to lepšie,som doma,spim dlho, jem vela, necestujem nikam, až na to učenie,ale ked to človeka bavi, to čo študuje,tak nou problem.
4 som si spravila v predtermíne a ešte ma čaká 5 skúšok v januári + jedna seminárka, za ktorú dostanem AŽ 1 kredit.. Nie, že by mi skúškové nejak vadilo ale prežila by som bez neho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
veď existujú ešte 2 opravné
a inak skúškové je celkom fajn. som veľa doma a nemusím nič robiť "len" sa učiť.
toto je už moje 7. skúškové takže bude šťastné, nahahhhá!
nie je nič lepšie, keď ráno ideš na skúšku a vieš že nič nevieš
najlepšie je keď dostaneš otázku, nepoznáš odpoveď a vytvoríš vlastnú tvorbu, hocičo, len nech papier nie je prázdny
inak keď je skúškové tak to neznášam, ale keď prídu prázdniny tak mi chýba stres zo skúškového
A taketo forum a najma nazory typu @15 ma naozaj presviedcaju, ze vacsina skol uroven nema.
Lebo ano, ja mam skusky v maji, a polku Vianoc sedim nad prikladmi. No way ze by sa to dalo naucit tyzden pred testami.
Ale zase ani neodporucam stresovat v takom mnozstve ako to robim ja, to uz je asi aj mierne zdraviu skodlive
a keď nespravíš tie 4 testy, tak ťa vyhodia, či čo?
úprimne, nezávidím.
a neviem, ja zase nezavidim vela ludom v tomto fore. mna moja skola bavi a je to vyzva, narozdiel od mnohych "univerzit" na Slovensku
To ani tak nie je o narocnosti skoly, ako o casovej narocnosti studia. Studujem strojne inzinierstvo na dost dobrej skole a vraj to je jeden z tych "tazsich odborov". No nemozes porovnavat techniku, kde prevlada logika a vsetko do seba jednoducho zapada a ucit sa napriklad medicinu, kde sa to proste musis biflovat a biflovat.
Ja mam k tomu aj dobru pamat, nikdy v zivote som nestresoval, vzdy som si s pokojnou hlavou povedal, ze sa to proste naucim a v poslednu chvilu mi to ide najlepsie . Napriklad pred maturami, pozam vela ludi ktori boli posrati mesiac dopredu a ja som to vobec neriesil, ucil som sa minimalne a maturoval som na ciste jednotky. Dost vela robi aj to aky mas talent na riesenie problemov a ci tu problematiku vies len odrecitovat alebo jej skutocne rozumies a vies sa ponorit do maximalnej hlbky.
na technike treba uvažovať logicky, na inej škole viac sa drviť
ja mám jednu spolužiačku, ktorá má skoro čisté áčka, no teraz sme najnovšie prišli nato, že opisuje viac než možno ktokoľvek zvás, niečo má nabiflené a niečo opíše, no každopádne logicky by nám nevysvetlila nič
z toho vyplýva, že aj keď budete lamentovať ktorá škola je aká, všade sú iní ľudia a jedna skupina z nich si ten titul zaslúži iná nie
no ale taký je systém a celkovo, neodrbeš nemáš
@kittyboo to na akej škole nie sú skúšky?! kašlem na tú moju a idem tam, hneď! aj 10 esejí napíšem
ani ja som s bakalarkou absolutne ešte nič nerobila tu budem riešiť ked spravim tie skušky pravdepodobne
no snád nie preboha henten predmet mam tusim v letnom az a skolitel sice vravel že mu mam do konca roka 2013 niečo doniesť ale nevydalo no
nie že kašle...ale proste neni kedy..v decembri boli písomky, započty, seminárky a teraz zase skúšky a to sa proste NEDA všetko naraz robiť
ale je to lepšie,som doma,spim dlho, jem vela, necestujem nikam, až na to učenie,ale ked to človeka bavi, to čo študuje,tak nou problem.