Ma ete niekto taky mindrak ako ja,ze ste skoncili skou a taky ten pocit,ze nemate kam ist...?nezobrali vas na vysku a nemate pracu...co teraz? mna to trosku ubija a mam pocit bezmocnosti...kam sa pohnut?hovorim si...
to ale nema byt diskusia o skole...ide o to ako sa ludia citia...na to som sa cela spytat...bo ted sa vazne tazko hlada praca...aspon v mojom okoli...a ja som typ cloveka co nevydrzi sediet doma cely den...a ma to stve ,ze sa momentalne nemam kam ubrat...
@aknelka cely cas na to myslim, lebo idem do 4.roc. a este aj tu s tym stresujete... a aky by to bol pocit? vtedy si asi clovek uvedomi, ze ked mu cely cas hovorili "uč sa" a on na to "mam vas v piči", tak teraz mu dojde, ze vlastne oni jeho maju v pici a mal sa ucit ... toto by si mali precitat vsetci ti "prvacikovia" ktori tu maju dneska osemtisicstyristo diskusii o prvom dni v skole
@Aknelka zažil som to tento rok a hej, je to na nič. pôjdeš na úrad práce, tam by ti teoreticky mali vybaviť absolventskú prax, budeš tam chvíľu a potom ti neostáva nič iné ako si niečo nájsť (čo sa mne nepodarilo), alebo čakať na ďalšie prijímačky...
@aknelka podľa mňa je dôležité, aby si tomu neprepadla. treba skúšať ďalej, prakticky nemáš žiadne záväzky, skús aj niečo v zahraničí, nebudeš v domácom stereotype a prídeš tam na nové myšlienky.. hlavne sa v tom neutápať. ja som sa tak párkrát začala a vždy to skončilo neslávne.
takže na otázku kam sa pohnúť ti poviem len to, že vpred a so vztýčenou hlavou
@aknelka ja som si spravila plan , že čo a ako, ked ma nikam nevezmu.. otazne este je, aku skolu si skoncila, lebo najhorsie co moze byt, je v tomto pripade gympel..osobne poznam par ludi, ktorych nevzali nikam na skolu-a je ich ze kurevsky dost..
hlavne ako ti povedala transpalntovana, neprepadaj tomu... existuju rozne jazykove kurzy napriklad alebo čo..alebo skus zahranicie a ak nie tak na ten rok aj nejaku pracu za pas
Tak je to neprijemne, ale netreba vesat hlavu a prepadnut akejsi depresii. Jednoducho musis ist dalej. Prijimacky su aj o rok, ale za ten cas skus ist do zahranicia, pracovat tam, kedze tu na Slovensku je to komplikovane, alebo nieco robit..len nie ostat doma a vyzierat rodicov. Sucasna situacia bude pre teba akysi motor, ktory ta nakopne ze nemozes ostat doma a musis sa snazit este viac!
nic si z toho nerob.. poznam 2 co sa na tu vysku aj dostali, maju titul Ing. a su na urade prace s panmi co nemaju ani maturu... takze neviem... u nas asi ani tak na vzdelani nezalezi.. dolezite je mat znamosti
ja ti rozhodne radim ist do zahranicia...skus cez nejaku agenturu zhanat pracu v zahranici a ak sa nepodari chod na vlastnu päst a skus nieco tam pohladat hocico len aby si mala nejaky prijem a po roku sa perfektne zdokonalis v jazyku a naucis sa by samostatna a ak chces robit prijimacky aj o rok urcite sa nezabudni stale ucit az ti to vsetko nevyfuci ...drzim palce
jopik ludia ste zlati...VS planujem o rok skusit znova to je jasne pretoze moc rada by som v zivote robila to co cem studovat...a do zahranicia? ja? no strach hruza....tak jedine do afriky k domorodcom na zirafach jazdit a slony za usami skrabkat
@jeko ja viem, to mas pravdu... chcu prax ale nikto ju nikde neposkytuje..
ale na druhej strane mas nejake zaklady pre nieco prakticke.. nie? tak v porovnani s gymplom mozem ti vymenovat vsetky kosti v tele aj po latinsky ale to je tak vsetko co do praxe viem
ale mám kamošku, ktoru tiez nezobrali na vysku z gympla a v Ba si nasla pracu a vpodstate nevie nic do praxe...takze pri troske stastia sa da nieco na ten rok ulovit
@Petika Ako... Dobre, mám znalosti v oblasti ekonomiky, ale do niečoho takého ma určite nezoberú. Možno tak vyplňovať faktúry, pokladničné doklady a ostatné somariny a to je tak všetko. Teraz som rád, že konečne mám aspoň tú absolventskú prax za tých 5000+ mesačne... Najlepšie je aj to, že všetci do mňa hubujú že si mám niečo nájsť, ale že by aspoň trochu pomohli, tak to už nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@Aknelka Prepáč,že tu kydám akurát v tvojej ankete,ale niekedy tie moje nervy prasknúť museli
takže na otázku kam sa pohnúť ti poviem len to, že vpred a so vztýčenou hlavou
@aknelka ja som si spravila plan , že čo a ako, ked ma nikam nevezmu.. otazne este je, aku skolu si skoncila, lebo najhorsie co moze byt, je v tomto pripade gympel..osobne poznam par ludi, ktorych nevzali nikam na skolu-a je ich ze kurevsky dost..
hlavne ako ti povedala transpalntovana, neprepadaj tomu... existuju rozne jazykove kurzy napriklad alebo čo..alebo skus zahranicie a ak nie tak na ten rok aj nejaku pracu za pas
ale na druhej strane mas nejake zaklady pre nieco prakticke.. nie? tak v porovnani s gymplom mozem ti vymenovat vsetky kosti v tele aj po latinsky ale to je tak vsetko co do praxe viem
ale mám kamošku, ktoru tiez nezobrali na vysku z gympla a v Ba si nasla pracu a vpodstate nevie nic do praxe...takze pri troske stastia sa da nieco na ten rok ulovit