umenie a jazyk ti je na prave prd platne, ja by som pri tvojich zaujmoch zvazovala inu skolu, ale zalezi co ta viac bavi a na pravo je celkovo tazko sa dostat
a ani po mk nemas istotu, ze si najdes miesto ak to vobec vystudujes
Na mesmediálnu komunikáciu (zase pozor podľa toho kde) potrebuješ aj nejaké to umelecké nadanie a veľa kreativity. Právo je o drine a vzťahu k tomu, na druhej strane masmediálna komunikácia je vo veľa miestach vnímaná ako akási pipkovská alternatáíva vzdelania, aj keď to nieje pravda. Ale každá moderátorka a hlásateľa má masmediálku. Takže tak. Moja rada urob prijímačky na obe, rozhodneš sa podľa toho kam ťa vezmú a aký budeš mať pocit z tej školy.
Hm, no to je všetko pekné. Poviem vám takto: otec chce, aby som išiel na právo. Aspoň raz do týždňa sa ma pýta: No, synu, tak si sa rozhodol správne ísť na to právo? A ja mu odpoviem: Oci, idem za smetiara do Ameriky.
V podstate od detstva som chcel byť niečo ako politik, alebo právnik. Keď som mal 5 rokov, vedel som mená najvyšších vládnych činiteľov a politických strán. Teraz sa o to nezaujímam. Medzi tým som sa zanietil štúdia dejín a bol som v tom ozaj dobrý. Posledných 6 mesiacov však na to úplne kašlem. Zase som si uvedomil, že ja chcem chrániť prírodu v najvyššej forme. A od vtedy začínam pochybovať, či má význam ísť na právo. Pretože: chcem podávať vysoké podnety na zmeny legislatívy, alebo chcem riadne pozitívne ovplyvňovať zmýšľanie ľudí k zelenšej ideoógií.
V tomto sú moje pochyby a neviem sa rozhodnúť. Ešte som uvažoval medzinárodé vzťahy, ale na to sa asi nedostanem.
To ste veľmi pekne povedali: v živote sa chcem totiž jednoznačne zamerať na ochranu životného prostredia z vyšších a vplyvnejších postov, ako napr. vo vláde, parlamente alebo komisii.
Práveže som si neodpovedal . Ide o to, že mám rôzne perspektívy. Tie mi spochybňujú okolnosti a tvrdenia ľudí: že právo je buď veľmi super, alebo že sa to veľmi neoplatí. Viem, čo približne chcem robiť, ale neviem, akým smerom sa mám vydať.
@Ria123 Poviem Ti, nechystaj sa na nejakú konkrétnu školu, ale radšej si vyber viac škôl, lebo nevieš, na ktorú Ťa príjmu. Ak Ťa náhodou príju na viacej škôl, zohľadni všetky faktory a vyber si tú najlepšiu. Ale to je až jedna z posledných vecí. Podstatné je vedieť, čo chceš robiť. Podľa toho si vyberieš, čo chceš študovať, ale len v malom percente prípadov si vyberieš aj mesto, kde budeš študovať.
Proste kde ma príjmu, tam ma príjmu. Budem rád, ak ma vôbec príjmu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a ani po mk nemas istotu, ze si najdes miesto ak to vobec vystudujes
V podstate od detstva som chcel byť niečo ako politik, alebo právnik. Keď som mal 5 rokov, vedel som mená najvyšších vládnych činiteľov a politických strán. Teraz sa o to nezaujímam. Medzi tým som sa zanietil štúdia dejín a bol som v tom ozaj dobrý. Posledných 6 mesiacov však na to úplne kašlem. Zase som si uvedomil, že ja chcem chrániť prírodu v najvyššej forme. A od vtedy začínam pochybovať, či má význam ísť na právo. Pretože: chcem podávať vysoké podnety na zmeny legislatívy, alebo chcem riadne pozitívne ovplyvňovať zmýšľanie ľudí k zelenšej ideoógií.
V tomto sú moje pochyby a neviem sa rozhodnúť. Ešte som uvažoval medzinárodé vzťahy, ale na to sa asi nedostanem.
Aj o diplomacii som rozmýšľal, ale je to až príliš náročné.
Proste kde ma príjmu, tam ma príjmu. Budem rád, ak ma vôbec príjmu