Nedávno som išiel vonku a mladé deti 9-12 aj staršie si kludne začnú rýpať do starších ba až dospelých! Kde má toto konca?? Mám ich pojednom pozabíjať?? Slovné napomenutie nestačí! Biť cudzie decko? To asi nie. Ignorácia im dodáva ešte na sile a pokračuj
no, ono je to aj o tej výchove..a je aj pravad, že to nemusia byť len 12 ročné decka..hovoria to aj o XYročných...ide o to, že nieč za tým musí byť..buď su vychovávaní v takom prostredí, kde je toto upne normálne, alebo si zas potrebuju dokazať, že su neičo, tak sa púšťaju do iných..a možno sa len nudia a takto s chcú zabvať..ale preto možno ešte nei su zlí..nikdy netreba ludi hnď sudiť..treba ich najprv spoznať..možno za ich spraaním je nejaká smutná príhoda, a perto sa takto spravaju, aby sa s tým lahšie vyrovnali..a možno aj tí cigáni..veď aj oni su ludia..ako su aj tí horší, ale možno oni si prave o nás myslia, že my sme tí zlí..takže radšej enchajte každého žiť, dobre chalani??
presne to vystihol paradoxx...rodičia su dokkonca hrdí na svoje deti a pýšia sa že to je ich dielo......doma ich učia k tomu,že msia byť priebojní a drzí,lebo inak sa nikam nedopracuju.....keby tieto slová nepočujem na vlastne oči ...tag neverím
moj bratranec ma 3 roky a nadava a ked niekto pride tak nanho zacne ziapat: vypadni, je strasne rozmaznavany, podla mna je to tym, ze v dnesnej dobe maju rodicia jedno, mozno dve deti a preto su z nich ... a potom ich rozmaznavaju a vsetko im dovolia...
Hej krotte sa!!!!!!!!!!!!Ano na to mam taky isty nazor ako vy ano male 9-12 rocne decka si uz v pohode kupia aj cigy v carffoure ale zase oni si tym nicia zivot!!!pozri ked sa stanu zavyslimi a cigarety zdrazeju na 50 sk za jednu cigu a oni si ich nebudu moct kupit tak potom zisita ze su kokotny a ze maju zacat lepsi zivot....ANo sama pozanm chalana ktory vyfaci krabicku L&Miek za den a chodi chlastat a vykrikuje na starych ludi v elektricke a nechce to zmenit ale ja dufam ze dostane rozum a zacne sa spravaat rozumnejsie...Chcem tym povedat ze tie male zadrbane decka co teraz fajcia,droguju a chascu raz aj tak dostanu rozum...
No ja mám skôr problém, že tie decká ziapu kraviny.. akože som schopní im vynadať alebo aj udreť.. lebo ich poznám... ale..zas ono to nepomôže..ako keby ich baví ,že sú stredobodom pozornosti či čo...
Elnini, nechcem odbacat od temy ale fajcenie, chlast (s akou taku mierou) nemusia byt vzdy HIGHWAY TO HELL.......samozrejme maly 11 rocny harant nema co fajcit a toboz ne chlastat ale ty sa k tomu stavas podla my mienky az prilis radikalne.....si zober Boba Marleyho, Johna Lennona
alebo X dalsich ludi o ktorich bolo verejne zname ze maju taketo problemy a su to napriek tejto okolnosti idoly mnohych ludi.....vies to len tak na okraj....
......no ja nechápem.napr pre mna a mojich kamaratov je samozrejmost že starších pustíme sadnúť.a jedno asi 11 ročné decko začalo nadávať úbohej tete ktorá bola o 2 barlách ked ho poprosila aby ju pustil sadnut...ja som potom vynadala tomu dietatua ono sa pokusilo mi tovratit...moc mu to nevidalo iba co sme pritiahli pozornost tak ju nakoniec pustil...ale este jej vynadal ze sa jej musia ostatny zastavat ci to nedokaze sama.?........chapete.ja nie.........
no napríklad kamarát teraz nedávno pridžubal jednému malému cigáňovi ktorý máý 11rokov asi... nadával mu a asi aj jeho mame.. proste mu teda vylepil..a hned celá jeho family..a všetko sa do neho púšajú..chcú ho dať zbiž,zabiť a dokonca na súd či čo.. nechápem tento svet... ( nemám proti romskym spoluobčanom ani nikomu nič proste nechápem ako to,že všetko upadá. neexistuje už ani spravedlnosť asi...)
dost dobre tema ono nie je drzost ako drzost ked to berieme z pohladu jednotlivca neoplati sa byt v dnesnej dobe "sluny chlapcek ktory respektuje starsich" ja som taky bol a prinieslo mi to len problemy tie destka budu ovela obrnenejsie proti pokritectvu a retardacii vonkajsieho sveta ludia su proste zli nervozni a lahostajni voci druhim bez ohladu na vek ako uz bolo vspoemnute to je co sa tyka tej drzosti dalej ten chlast a fajcenie je nieco comu sa dnes clovek nevyhne otazne je len to kto sa ako skoro uvedomi a ti co sa neuvedomia maju smolu to uz je realita zivota, k tym romom bohuzial je to tak ked mas problem s jednim mas problem s celou rodinou az po 4 koleno ale romovia su osobitna kapitola a preto ich treba aj osobitne brat a zmierit sa s tym ze u nich neplatia take pravidla ako u nas ... dokonca tentokrat suhlasim aj s tvojtatkom vifackat ano presne tak lebo k realite patri rany dostavat a aj ich pekne vracat + uvedomit si nasledky svojho konania ! pravidla su stanovene my sme si ich neurcili bud sa prisposobime alebo sa odstahujeme na iny svet treba si uvedomit ze hoci mame svojich blizkich v ceste zivota ide kazdy sam za seba a skusenosti ho bud naucia bojovat alebo ho zabiju
drzosť ?? ..no tak to si vystihla/vystihol?? ..neviem už ..ale proste aj dnes, idem si za mamou do roboty, že jej idem čoskaa pomocť aa zrazu predomnou sa skotúľala lopta a akísi drobci na mňa kričia : HEeeeeeeeeeeeeeej ty, chyť ju !!! tak oks, chytím, čoby nie ..a že vyhoď ..tak dobre, nepoviem, čo už ..a oni ani to posrané ďakujem nepovedali, tak neviem, neviem ...je to dosť hodne drsné už v dnešnej dobe s tými deťmi ..a toto je len taký prííklad, čo sa mi dnes stal, to ani nič pomááály nie je ..oproti iným veciam, čo robia..som raz šla okolo ..a taký dvaja malý hodili normálne do fáára takého auta pekného drahého nalešteného ..fľašu sklenenú ..a rozbili okno či čo ..tak sa to riešilo, už som len počula, jak šofér vystúpil a začal pindať do%nho, že može zavola´t fotríka, že to zacvaká ..a bla-bla-bla ..abo aj na našu schráánku a nielen na našu, tak tam vypisujú všelijaké hovadiny, je to fakt bieda, malo by sa s tým dačo robiť , ale ČOOOO ???!!!
No na mna jeden fagan z brany vypisuje ze som Suka po***ana...a to len preto ze hravam na klaviri....a to je prosim pekne odo mna starsi...no ja sic epatrim medzi tych mladsich ale zeby som si len tak zacal zacinat do niekoho starsieho,tak to ma ani nenapadne!ani do rovesnika...ani do mladsich...iba ked zabrdaju do mna....ku starsim ludom mat tiez uctu...no a co som si vsimla tak deti mladsie odo mna sa fakt neskutocne drze...minule taka hrba prvacikov ma zacala "mlatit",no koneeec....akoze kde sa u nich bere taka odvaha?som minule jednemu vylepila a zaparali este viac....a co sa tyka toho chlastani a cigariet,tak to je bezne ked vidim 10rocne decko fajcit a tvari sa ako keby mu patril svet...nemyslim ze vsetko je len o tom ze chlastat a fajcit,strasne si niektori moji rovesnici myslia ze sa priblizia ku dospelym,ale to nie je vobec pravda,je to len stupidna machrovina pre decka co nevedia co s peniazmi od rodicov
cim viac su male deti drzejsie a beru si priklady s dnesnich ludi a hlavne rodicov a uz len to ich kazi vsetky tie debilne hry o nasili atd.......kazde male decko si uz otvara usta!!!aj na starsich
Aj ja si myslím že to je vo výchove.uvediem malý príklad: Ja som mala dosť prísnu výchovu (ako 14 ročná som chodila spať o osmej a na disku som išla prvýkrat v 17tke) takže ked som mala dajme tomu 10 na alkohol a cigarety som ani nepomyslela.vobec nefajčím a pijem len príležitostne aj dnes.všetko zaleží na rodičoch.aj keby mi v 12tke ponúkli drogy tak by som ich nezobrala a zaleží aj na inteligencii lebo som si uvedomila možné následky.
jj zalezi to na vychove,,viac si otvaraju usta pretoze vsade sa teraz hovori o tom ze si mas slobodne vyjadrit svoj nazor,a im to celkom nedojde ze to neplati na vsetky situacie ..
a myslim ze to robia bud z podrazdenia (babka v autobuse) alebo z nudy,,ale hadam z toho vyrastu(vlastna skusenost)
Mno jednoznacne to bywa wychowou.. Poznam to na sebe, mne mama nikdy nic nezakazowala, a preto nemam problem nepustit staru babku sadnut si, barzkoho poslat do pice a podobne, ale wacsinou to nerobim bez priciny..
Mno a podla mna to wacsinou robia taky, ktorym sa ozaj stalo nieco zle, napr ja nemam otca (sice som rad, ale..)
hmm... ja maam 16 a nerobii mi probleem uvolnit niekomu miesto v elektricke... beriem to ako samozrejmost....bol som vychovany v duchu ze ako sa spravas ty k inym tak sa spravaju oni k tebe.. . ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
facka je rýchlejšia ako odpych motorky Suzuki.
ty koki..ty si snat pacifista alebo co??my mame pravdu nie cigani..kua najprv strelim az potom sa pytam...to je istota... D
alebo X dalsich ludi o ktorich bolo verejne zname ze maju taketo problemy a su to napriek tejto okolnosti idoly mnohych ludi.....vies to len tak na okraj....
a myslim ze to robia bud z podrazdenia (babka v autobuse) alebo z nudy,,ale hadam z toho vyrastu(vlastna skusenost)
Mno a podla mna to wacsinou robia taky, ktorym sa ozaj stalo nieco zle, napr ja nemam otca (sice som rad, ale..)