@chidori inak čítam nespavosť od Kinga myslím, tam je nejaký jej priateľ Rozpráva tam o tom ako sú potraty vlastne pokračovaním Herodesovho vyvraźďovania detí
dobro a zlo su dva relativne pojmy, na ktore sa kazdy pozera uplne inak. neda sa definovat co je zle a co dobre, kazdy clovek a kazda spolocnost moze priradit jednej veci roznu "nalepku"..
cize logicky clovek vybera medzi A/B/C a na tom nic nieje.. ci?
Takto, ja verím v Boha a myslím si, že keď je niekto už prirodzene dobrý , tak si predsa nemusí vyberať medzi dobrom a zlom. A tak ako je niečo prirodzene dobré, tak to má aj svoj protiklad- prirodzene zlé...
A tak máme v živote možnosť si vybrať medzi tým dobrým a zlým...
@turgon je to troška zložitejšie, náboženstvo bolo vymyslené ako nástroj ovládania más už v staroveku a ako máš možnosť vidieť, niektorí ľudia sú stále na úrovni primitívov
@chidori predstav si že som bibliu aj zbežne čítal. tie žvásty však boli neznesiteľné. prečítaj si toto a potom sa obzri oklo seba, choď do kostola alebo si vypočuj kázeň v rádiu a možno pochopíš aká si bola sprostá a ako si im naletela:
@motorizer Knihy, neknihy. Je to pekné, ale to, že existuje niekoľko kníh, ktoré vyvracajú existenciu Boha automaticky neznamená, že Boh alebo iná vyššia moc nie je. To je detto to isté, ako konšpiračné teórie ohľadom zrútenia WTC, Kennedyho smrti alebo Irvingové teórie, že holocaust je výmysel. ým človek nezomrie, nebude mať istotu, že existuje iná dimenzia. Pozrite sa na to takto. Človek je iba rôzna zmes atómov a hoplá, človek rozmýšľa, má dušu a to všetko človek nedokáže chytiť a predsa to jestvuje. A aspoň pre mňa sú viera a náboženstvo dve rozdielne veci.
@motorizer ľudkovia moji buďme trochu tolerantnejší vo viere a názorov iných niekomu nadávať, že je sprostý za to, že napísala, že boh je dobro čo v podstate len citovala z knihy je trošku moc...tebe tiež nikto nenadáva za tvoje názory takže trochu slušnosti ....
@chidori Počuj, ty dáko priťahuješ v týchto fórach ľudí, čo si potrebujú dačo dokazovať Minule si bola muslimka za to že si vysvetlovala o čom je Korán, teraz zas dobre že nie ortodoxná kresťanka, čo žije len na chlebe a vode... Nabudúce, keď okomentuješ niečo s homosexualitov bude z teba lezba
@motorizer presne... a to ma dokaze aj teraz zarazit ze ked papez povie nieco, tak miliarda ludi ako take ovce robia presne to co povie, keby povedal ze skocte z mosta 5-10% krestanov skoci z mosta, je to az na zasmiatie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
neznášam tieto fóra...
Z tej formulacie co si pisal vonkoncom nevychadza, ze by Boh mal byt stroj (bez ohladu na jeho existenciu)
naučte sa aspoň nikoho neurážať,komu nevidíte do očí......
ked sa uz takto pytas, tak kto hovori, ze boh si medzi dobrom a zlom nevybral?
ale inak pomerne dost nesuhlasim, lebo neverim boha v krestanskom ponimani. alebo minimalne v ponimani vacsiny krestanov.
...
btw ako urcis, co je DOBRO a co je ZLO?
cize logicky clovek vybera medzi A/B/C a na tom nic nieje.. ci?
A tak máme v živote možnosť si vybrať medzi tým dobrým a zlým...