Ahojte, mali ste niekto už skúsenosti s nejakou agentúrou, ktorá sa týmto zaoberá? Resp. ktoré sú tie seriózne, pretože je ich celkom dosť a neviem sa v tomto pohybovať. Ak by som sa mal zúčastniť nejakého castingu, čo odo mňa budú vyžadovať?
A ešte jedna vec, je to práca ako kždá iná, teda ak nevieš dodržiavať termíny a záväzky zo zmluvy, radšej do toho ani nechoď, lebo na pokutách zaplatíš viac ako si zarobíš.
@glorya ja len ci treba byt pripraveny trebars ako na pohovoroch, nebojim sa vobec rozpravat a ci chodit viem ako si predstavuju, to uvidim co budu ziadat, ale asi skor nie, na druhej strane som clovek, co rad skusa nove veci a ked do toho idem, tak som schopny sa ich naucit bezohladu na to, ake tazke to je... No ja studujem v BA, to je pre mna nejaky hendikep, ze by si mysleli, ze tie terminy kvoli navsteve skoly nebudem dodrziavat? Akoze aj ked chodim na vysoku, tak si myslim, ze s casovym harmonogramom by nebol dozaista problem a tie terminy prebiehaju aj cez vikendy?
@manofbirdz
nikto nebude brať ohľady na to, že študuješ. Uzatváraš s nimi riadnu zmluvu, kde budeš musieť plniť termíny. Oni nie sú vzdelávacia organizácia, ani nemusia brať ohľad na tvoju dochádzku. To, či ti výjdu v ústrety bude iba ich dobrá vôľa, ale nespoliehala by som sa na to.
Taktiež treba počítať s tým, že keď ťa pošlú na dojednanú zahraničnú cestu napr. na prehliadku, ktorá je dohodnutá, tak skrátka tam budeš musieť ísť, či sa ti to hodí, alebo nie.
Ak budeš chorý, budeš musieť dokladovať. Ak niekam neprídeš, môžu od teba žiadať zaplatenie pokuty, taktiež nesmieš nimi vytvorené materiály ďalej používať, nesmieš sa vyjadrovať alebo prezentovať určitým spôsobom (hoci aj na fb), keď si na zahraničnej ceste, musíš im hlásiť kde si a čo robíš, atď. Podľa toho, akú zmluvu si dohodnete, samozrejme. Väčšinou si nemôžeš popri jednej agentúre zazmluvniť inú. Ak ťa zavolajú na tréning, musíš tam ísť (áno, povinné tréningy vo fitku, chôdza)...
@glorya aha, rozumiem, cize to znamena, ze skor sa budem musiet dohodnut v skole, aby ma mohli vyprostit od niektorych hodin, ale to by nebol problem a tie terminy ako casto prebiehaju vacsinou? Pozeral som aj agenturu noface, ktora vyhladava komparzistov do tv programov, to vyzera mozno zaujimavejsie o cosi, ale vyskusam obe, preco nie.
@adka25 to zalezi, u nas si mozeme vycerpat 3 absencie maximalne a navyse nasi cviciaci su v pohode, vzdy sa da najst nejake priechodne riesenie, navyse skolu mam len do maja, cize da sa to zvladnut, skor je otazne ci budem naraz zvladat toto tempo so skolou ak by sa mi podarilo prerazit, uvidime holt, v zivote treba robit to, co clovek chce a ho to bavi a nie to, co nechce a nebavi ho to
Tri absencie... bezne sa stava, ze modelke poslu mesacne aj desat-dvadsat pozvanok na casting, fotenia, skusky, prehliadky. Tak to ti zelam vela stastia napasovat si tri absencie.
A este taka drobnost, nie je nic vynimocne, ak mas v zmluve dohodnutu zmluvnu pokutu vo vyske 2000 - 3000 eur, niekedy aj viac.
Ale tak ty musis vediet. Ja by som skolu kvoli tomu neriskovala.
A samozrejme... na zaciatku do teb agentura vrazi peniaze - nafotenie bookov, atd. Tie bude od teba chciet naspat. Bud ti to odpocita z tvojej odmeny, alebo to potom riesi inac, ak sa rozhodnes s tym seknut napr.
@glorya ok, ja mam taky rozvrh, ze si viem vyhradit volny cas na taketo aktivity a keby mi to nevyhovovalo, tak sa to neda spravit dohoda na zaskok, ze keby nemali nahradu, zavolali by mna? Btw, odkial toho tolko vies ked si nebol(a) v agenture?
@manofbirdz
Zaskok v agenture? Podla toho, ci si ta klient osobne vyziada, alebo nie. Ak prejdes castingom a klient bude chciet vyslovene teba, tak agentura si tam nemoze poslat len tak niekoho ineho. Tiez maju zmluvy a su nimi viazani. A ked sa ti nieco take stane cez skuskove, prip. ti dohodnu termin na cas, kedy mas statnice, tak kvoli tebe jedinemu asi celu prehliadku, fotenie nezrusia, ale daju ti k nahrade bud skodu, alebo dostanes vysoku pokutu.
Ale samozrejme, vsetko toto zavisi od toho, ako sa s agenturou dohodnes a hlavne aku zmluvu podpises.
Nechcem tu vypisovat, odkual viem. Stretavam sa s tym v praci, to je tak vsetko.
@glorya ok, ved skusky sa daju naplanovat kedy chcem, to nie je problem a statnice vyriesim dopredu ... Ok, v pohode . EU BA NHF a odbor Ekonomia a Pravo 2. rocnik, mame trz len 6 predmetov, Pondelok od 17:00-20:00 (ak neratam 1 nepovinnu prednasku), Utorok od 15:00-18:00 (ak neratam tiez dve prednasky), streda volno ak neratam nepovinne prednasky , stvrtok 9:15-14:25 a piatok volno, akoze myslim si ze super a da sa to vyuzit
@glorya jj, hladam si aj tak, ale keby toto nevyslo, tak by som robil toto, aby som si privyrobil a mozno aj viac ako vselijake brigady, lebo na SK je to veru otrocina v porovnani so zahranicim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Potrebuješ dobre vyzerať a vedieť chodiť. (Ale aj to ťa naučia, ak nevieš).
nikto nebude brať ohľady na to, že študuješ. Uzatváraš s nimi riadnu zmluvu, kde budeš musieť plniť termíny. Oni nie sú vzdelávacia organizácia, ani nemusia brať ohľad na tvoju dochádzku. To, či ti výjdu v ústrety bude iba ich dobrá vôľa, ale nespoliehala by som sa na to.
Taktiež treba počítať s tým, že keď ťa pošlú na dojednanú zahraničnú cestu napr. na prehliadku, ktorá je dohodnutá, tak skrátka tam budeš musieť ísť, či sa ti to hodí, alebo nie.
Ak budeš chorý, budeš musieť dokladovať. Ak niekam neprídeš, môžu od teba žiadať zaplatenie pokuty, taktiež nesmieš nimi vytvorené materiály ďalej používať, nesmieš sa vyjadrovať alebo prezentovať určitým spôsobom (hoci aj na fb), keď si na zahraničnej ceste, musíš im hlásiť kde si a čo robíš, atď. Podľa toho, akú zmluvu si dohodnete, samozrejme. Väčšinou si nemôžeš popri jednej agentúre zazmluvniť inú. Ak ťa zavolajú na tréning, musíš tam ísť (áno, povinné tréningy vo fitku, chôdza)...
Osobne by som do toho nešla.
A este taka drobnost, nie je nic vynimocne, ak mas v zmluve dohodnutu zmluvnu pokutu vo vyske 2000 - 3000 eur, niekedy aj viac.
Ale tak ty musis vediet. Ja by som skolu kvoli tomu neriskovala.
Zaskok v agenture? Podla toho, ci si ta klient osobne vyziada, alebo nie. Ak prejdes castingom a klient bude chciet vyslovene teba, tak agentura si tam nemoze poslat len tak niekoho ineho. Tiez maju zmluvy a su nimi viazani. A ked sa ti nieco take stane cez skuskove, prip. ti dohodnu termin na cas, kedy mas statnice, tak kvoli tebe jedinemu asi celu prehliadku, fotenie nezrusia, ale daju ti k nahrade bud skodu, alebo dostanes vysoku pokutu.
Ale samozrejme, vsetko toto zavisi od toho, ako sa s agenturou dohodnes a hlavne aku zmluvu podpises.
Nechcem tu vypisovat, odkual viem. Stretavam sa s tym v praci, to je tak vsetko.
Tak to uz ty musis vediet. A nepomohlo by ti viac, ak by si si hladal brigadu v nejakej ekonomickej, pravnickej firme?