Voľakedy som o tom založil tému na jednom diskusnom fóre a myslím si, že by o takomto niečom malo vedieť čo najviac ľudí. Na druhej strane faktom ostávam, že nevedomosť je bránou ku šťastiu a kto nevie, tak ho také niečo ani len nenapadne, takže by sa na to nemalo asi ani zbytočne upozorňovať!
Pozri chlapče, modrú veľrybu hrajú ľudia dobrovoľne. Vedia aké sú nástrahy a riziká, vedia čo ich čaká. A aj tak do toho idú.
Je mi však ľúto, že v prevažnej väčšine ide o naivné deti. Avšak stále (deti-nedeti) je to ich slobodné rozhodnutie zapojiť sa do tej hry. Čo už.
Fakt smutné, že niekto verí ich vyhrážkam.
@livre jj za to ze si to zapne sprosté decko, čo sa doma nudí a nepovie o tom rodičom, tak je to úplne normálne, že niekto niečo takéto "organizuje" a deti sa potom hádžu pod vlak kvôli tomu.. Však čo tam po decku, za to ze sa doma nudilo a zaplo si daku "hru"
@sasi2680 Teraz sú tie decká prijebané, ale máš pravdu, z velkej časti za to môžu rodičia. Kupia im počitače, tablety, notebooky, Iphony, hry a tam starostlivost konči - lebo sa venujú kariere. Potom je jasné, že decká sú znudené. Nestačim sa čudovat niekedy nad tými screenshotmi z FB kde sa 11, 12 ročná sťažuje na sklamanie z lásky a premýšla nad samovraždou. Alebo v tom veku chcú rozbehávať karieru youtuberov či instagram star. A potom su v depresiach, že nemaju tolko followers ako spolužiačka. Niekedy to končí pri Modrej velrybe, lebo majú pocit, že už prežili celý život, na internete.
@james98 okej, ale za to, ze tie deti su "zanedbavane", za to teraz je jedno, ci spachaju samovrazdu, na ktorü ich niekto navedie ? ze vsak za to mozu rodicia ? kazde dieta je svojim sposobom sproste, aj ja som Bola niekedy len sproste decko,, len s tym rozdielom, ze my sme nemali take vymozenosti internetu.
Každopádne, ja ani netuším, čo tá "modrá veľryba" je (usudzujem že nejaký samovražedný trend, alebo nebezpečná hra)... tieto novodobé spôsoby zábavy deciek sú už fakt na zamyslenie, alarmujúcim spôsobom (pokémon, rôzne FB Challenge, atď)...
Decká ani niesú v kontakte s realitou, nemajú šajnu o skutočných hodnotách
@sasi2680 mne príde scenár-dieťa sa nudí, tak vyhľadáva na sociálnych sieťach kurátorov BW trosku moc...
Nemyslím si že je kóšer keď dieťa s plným vedomím vyhľadáva sebevražednu hru...
My sme síce internet nemali, ale neliezli sme s plným vedomím do dodávky ujom čo nám ponukali cukríky(toto bolo ohrozenie v našej dobe).
Myslím že ako predchodca BW mal"pomôcť"( toto je ironia ako čert) deprimovaným mladým ľuďom, tak na tom bude podobne aj BW.
Proste dieťa nie je sprosté ale deprimované a vyhľadáva to...
A moje ďalšie otravné poznatky o histórii BW, fake kurátoroch, zaznamenaných pripadoch a pod si nechám pre seba...
@nespiacakraska tak ja neviem, ako sa k tomu clovek dostane.. ci to musi doslova googlit, alebo proste klikne len ne nejaky link co mu niekto posle a uz je tam..
mne to proste nepride normalne, ze niekto nieco taketo vymysli a este ludia hovoria, ze vsak za to mozu rodicia, ked sa im decko zabije..
@sasi2680 To absútne netvrdím, len to, že keď už sa človek planuje stat rodičom mal by byt zodpovedny a nie len zahlcovať dieta vecami. Idealne je keď dieta nevychovávaš v pravom slova zmysle, ale traviš s ním čo najviac času a inšpiruješ ho - aby sa z hlupeho decka stalo dieta, ktore sa dokáže rozhodovat. Mna napr. rodičia presne nechali nech sa rozhodujem sám, čo sa týka škôl ale aj celého života a zároveň somnou trávili dost času a dopadlo to dobre. Ani jedna myšlienka na samovraždu.
@sasi2680 až raz budeš mať deti tak som zvedavý, či ich na ten internet nepustíš. Ja ti síce rozumiem, ale ak nikomu niečo zakážeš, tak to obyčajne nebýva riešenie.
Zámerne je táto vec orientovaná na deti a doslova ak niekto zistí, že ide o dieťa, tak táto stránka ho doslova vyhľadáva, vyskakuje mu v počítači, telefóne.... Nesúď rodičov, aby si v budúcnosti nebola sama súdená.
Ja by som nemal problém pustiť deti na internet. je to ako keby si sa bála, že dieťa zrazí auto a veď ho nepustím von, nezrazí ho...omg
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Je mi však ľúto, že v prevažnej väčšine ide o naivné deti. Avšak stále (deti-nedeti) je to ich slobodné rozhodnutie zapojiť sa do tej hry. Čo už.
Fakt smutné, že niekto verí ich vyhrážkam.
Každopádne, ja ani netuším, čo tá "modrá veľryba" je (usudzujem že nejaký samovražedný trend, alebo nebezpečná hra)... tieto novodobé spôsoby zábavy deciek sú už fakt na zamyslenie, alarmujúcim spôsobom (pokémon, rôzne FB Challenge, atď)...
Decká ani niesú v kontakte s realitou, nemajú šajnu o skutočných hodnotách
Nemyslím si že je kóšer keď dieťa s plným vedomím vyhľadáva sebevražednu hru...
My sme síce internet nemali, ale neliezli sme s plným vedomím do dodávky ujom čo nám ponukali cukríky(toto bolo ohrozenie v našej dobe).
Myslím že ako predchodca BW mal"pomôcť"( toto je ironia ako čert) deprimovaným mladým ľuďom, tak na tom bude podobne aj BW.
Proste dieťa nie je sprosté ale deprimované a vyhľadáva to...
A moje ďalšie otravné poznatky o histórii BW, fake kurátoroch, zaznamenaných pripadoch a pod si nechám pre seba...
mne to proste nepride normalne, ze niekto nieco taketo vymysli a este ludia hovoria, ze vsak za to mozu rodicia, ked sa im decko zabije..
Zámerne je táto vec orientovaná na deti a doslova ak niekto zistí, že ide o dieťa, tak táto stránka ho doslova vyhľadáva, vyskakuje mu v počítači, telefóne.... Nesúď rodičov, aby si v budúcnosti nebola sama súdená.
Ja by som nemal problém pustiť deti na internet. je to ako keby si sa bála, že dieťa zrazí auto a veď ho nepustím von, nezrazí ho...omg