Ahojte môj pes čierny labradór zjedol horkú čokoládu 72% tú Merci 4 tabličky+ tie mačacie jazíčky. Niekto mu to prehodil cez plot. Ja som našla už iba obaly. Mám robiť paniku a ísť ku veterinárovi?
a mačacie jazýčky mohli byť možno...mačacie jazýčky
a seriozne - skus zavolat veterinarovi a opytaj sa. isto da lepsiu radu ako my tu (aj ked asi nie vtipnejsiu, trololololooool) a nemusis kvoli tomu ani vyjst z domu
a čo keď zjedol čokoládu, však to je potravina a aká fajnová, ani sa mu nečudujem.,...
môj kocúr Šaňo má rád zmrzlinu, zlíže aj dve kôpky a pekne aj zamravči, že bola fajnová...
nikomu nevolaj, čo si pipi....
@marcello1111 No zmrzlinu by som mu radšej nedával, škodíš mu tým, ono sa to nemusí prejaviť hned, ale časom napríklad diabetes alebo urolitiáza. A v prípade psa a čokolády by som tiež nevravel ,,no a čo."
@riddler
prosím ťa, ak to nie je pravidelne, nič sa nedeje...
stalo sa stalo....
veterinár jej zoberie 20 éčiek da jej jednú posranú tabletku na lepšie trávenie a je jasná...
čo robíte z toho vedu...
zviera vám je drahšie ako človek, ide v riť....
@marcello1111 čokoláda je pre psa toxická, ofc záleží o akú čokoládu ide a od váhy psa, ale zaujímavé že u teba ako kresťana sa láska nevzťahuje na všetky živé bytosti, ale len na ľudí
@marcello1111 boze, ludia, nevyjadrujte sa k veciam, o ktorych picu viete.
1) cokolada je pre psy jedovata
2) macky nedokazu travit kravske mlieko, cize kocurovi sposobujes traviace problemy. Ono, to ze mu to chuti neznamena, ze by to mal zrat.
Asi olutujem, ze som na teba reagovala, ale toto "ked to papam ja, preco by nemalo zvieratko" mindset na urovni 3 rocneho decka ma mega serie.
@marcello1111 Na co mas zviera ked ti je za jeho zdravie zatazko zaplatit 20 eur. Vo zaplatit 20 eur. Vobec si nieco zistit o jeho fyziologii. Jaj zabudol som teba utlapkal tatko z hliny
@nats
presne tak, kto dáva zvieratá na jednu rovinu s človekom, koná zlo a klesá v očiach Boha Stvoriteľa...
toto čo tu vy stvárate koliva jedému psovi je viac ako uražaujúce...
@staphylococcus
neurážaj ma, máš mačku? môj kocúr aj mlieko pije a nič mu nie je...mám ho už 5 rokov a je zdravý...
ani ľudia nemajú jednaké zažívanie a nikto z toho nerobí vedu ako tu z toho psa....
@sidious
aspoň tak očividne necigáň, chodíš sem roky a žiaden status, blog, foto, priatelia...
patríš zrejme, alebo sa chceš vedome zaradiť do skupiny vyššie uvedeného bacila...
vlastne ty si fake nejakého tiež vydareného užívateľa birdzu...
smutné
@marcello1111 A prečo by som mal klamať? Čo je na tom nereálne, že sem chodím a len čítam fóra? Ja som na birdz chodil rok bez toho aby som tu vôbec mal účet.
Čokoláda obsahuje alkaloid teobromín zo skupiny metylxantínov, ktorý je príbuzný s kofeínom a teofylínom. Metylxantíny sú schopné v žalúdočno-črevnom trakte takmer úplne sa vstrebať. Ich odbúravanie sa začína demetylizáciou v pečeni. Len cca 10% prijatých metylxantínov sa nezmenené vylúčia močom. Nebezpečenstvo hroziace psom spočíva v tom, že vylučovanie teobromínu z ich organizmu je v porovnaní s inými druhmi zvierat (ale aj v porovnaní s človekom) veľmi spomalené.
Mechanizmus účinku tu nemá zmysel preberať - spočíva v kompetitívnom adenozínovom antagonizme. Prvé príznaky otravy teobromínom sa prejavia 1 – 4 hodiny po požití. Počas prvých hodín nastupuje zvracanie, hnačka a hyperaktivita. Postupom času (so zvyšujúcou sa absorpciou jedu z tráviaceho traktu) sa zvyšuje frekvencia srdcovej činnosti, dochádza k srdcovým arytmiam, ventrikulárnym extrasystolám, nepokoju, triaške. Neskôr nastupuje hypertermia, neschopnosť pohybovať sa, slabosť, svalové kŕče. Pozorovať možno zrýchlené dýchanie, či dýchavičnosť. Smrť nastáva buď zlyhaním dýchania, alebo zlyhaním srdca. Sprievodným príznakom môže byť aj nadmerné a časté vylučovanie moču.
@marcello1111 Aha, rok som sem chodil bez účtu, potom som uvidel teba, založil som si účet a čakal som niekoľko rokov na príhodnú chvíľu aby som mohol na teba "štekať nezmysly." V podstate by som tu bez teba nebol.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
a seriozne - skus zavolat veterinarovi a opytaj sa. isto da lepsiu radu ako my tu (aj ked asi nie vtipnejsiu, trololololooool) a nemusis kvoli tomu ani vyjst z domu
Ak mas pocit ze tvoj pes zozral cokoladu tak volaj veterinarovy a nie zakladaj forum na birdzi dpc...
môj kocúr Šaňo má rád zmrzlinu, zlíže aj dve kôpky a pekne aj zamravči, že bola fajnová...
nikomu nevolaj, čo si pipi....
prosím ťa, ak to nie je pravidelne, nič sa nedeje...
stalo sa stalo....
veterinár jej zoberie 20 éčiek da jej jednú posranú tabletku na lepšie trávenie a je jasná...
čo robíte z toho vedu...
zviera vám je drahšie ako človek, ide v riť....
1) cokolada je pre psy jedovata
2) macky nedokazu travit kravske mlieko, cize kocurovi sposobujes traviace problemy. Ono, to ze mu to chuti neznamena, ze by to mal zrat.
Asi olutujem, ze som na teba reagovala, ale toto "ked to papam ja, preco by nemalo zvieratko" mindset na urovni 3 rocneho decka ma mega serie.
presne tak, kto dáva zvieratá na jednu rovinu s človekom, koná zlo a klesá v očiach Boha Stvoriteľa...
toto čo tu vy stvárate koliva jedému psovi je viac ako uražaujúce...
neurážaj ma, máš mačku? môj kocúr aj mlieko pije a nič mu nie je...mám ho už 5 rokov a je zdravý...
ani ľudia nemajú jednaké zažívanie a nikto z toho nerobí vedu ako tu z toho psa....
ty sa neozývaj, až sa doučíš gramatiku, potom ti "možná" dovolím nejakú poznámku na moju osobu....
čo dodať na tvoj slovník?
len to, že " ARBOR EX FRUCTU COGNOSCITUR !"
aspoň tak očividne necigáň, chodíš sem roky a žiaden status, blog, foto, priatelia...
patríš zrejme, alebo sa chceš vedome zaradiť do skupiny vyššie uvedeného bacila...
vlastne ty si fake nejakého tiež vydareného užívateľa birdzu...
smutné
Mechanizmus účinku tu nemá zmysel preberať - spočíva v kompetitívnom adenozínovom antagonizme. Prvé príznaky otravy teobromínom sa prejavia 1 – 4 hodiny po požití. Počas prvých hodín nastupuje zvracanie, hnačka a hyperaktivita. Postupom času (so zvyšujúcou sa absorpciou jedu z tráviaceho traktu) sa zvyšuje frekvencia srdcovej činnosti, dochádza k srdcovým arytmiam, ventrikulárnym extrasystolám, nepokoju, triaške. Neskôr nastupuje hypertermia, neschopnosť pohybovať sa, slabosť, svalové kŕče. Pozorovať možno zrýchlené dýchanie, či dýchavičnosť. Smrť nastáva buď zlyhaním dýchania, alebo zlyhaním srdca. Sprievodným príznakom môže byť aj nadmerné a časté vylučovanie moču.
Viac tu: » www.veterinarna-ambulancia.sk/odborne-clanky/...
nemal si účet, preto si si ho založil a to len preto, aby si mohol na mňa štekať nezmysli....
si na zlej strane, ale tvoja vec....
nevšímaj si ma a budeme mať obidvaja kľud...