Potrebujem poradiť .. Mám hnedé vlasy .. a chcela by som si ich dať prefarbiť na červeno .. veľa ludí mi povedalo že sa mi to hodí viac ! Lenže je tu problém s mojou mamou .. Povedala mi že ak prídem domov s červenými vlasmi tak ma ostrihá dohola
Kúp si len červený šampón a povedz mame že sa to po krátkom čase zmyje a keď(ak) si na to zvykne až potom si daj farbu,možno aj ty zistíš že to nie je práve to čo si si vysnívala.Neriskovala by som hneď zo stálou farbou a naozaj si môžeš takou radikálnou zmenou odtieňu nenávratne zničiť vlasy a už ti budú vyrastať len zošedivené vlasy bez farby keby si sa už aj rovno rozhodla že už tú červenú nechceš po čase a ber aj to do úvahy,že budeš musieť často farbiť odrastajúce korienky.Vieš,to čo sa ti páči teraz,nemusí sa ti o rok.
1. najprv ju presvedc len na zmyvaci sampon. koniec-koncov nemusi sa ti to hodit, to ze ti to ostatni povedia neznamena ze to tak naozaj je.. z vlastnej skusenosti, na sampon presvedcis mamu skorej nez na farbu.
2. spytaj sa jej - preco nie? nech ti povie nejaky rozumny dovod.. prefarbenie hlavy nie je zlocin a ak povie ze to nici vlasy odpapuluj ze to nici aj napriklad fenovanie. je to pravda. sice ti na to nic neodpovie ale zamysli sa nad tym a mas sancu ze o tyzden povoli.
3. prosikaj ju - stale! a bud na nu stale mila..
4. nezaberie? kup si sampon sama, garantujem ti ze vlastna mama ta dohola neostriha a ked jej povies ze je to len sampon urcite to znesie lahsie ako farbu
Ani sa tvojej mame nedivím. Máš 13, na farbenie vlasov budeš mať času dosť. Kúp si šampón
Viem čo hovorím, lebo aj ja som si takto strašne chcela zafarbiť vlasy, nakoniec mi to mama v 14-tich dovolila a dopadlo to tak strašne, že som musela nejak rok a pol/dva roky čakať, kým mi odrastú.
Až keď som bola trošku staršia mi doplo, že prírodná farba je aj tak najkrajšia
súhlasím s tvojou mamou a buď šťastná, že ti povedala, čo ti povedala... Červená je pekná farba, ale keď ju už budeš mať, tvoja prirodzená je nenávratne preč (iba ak sa ostriháš a počkáš pár rokov...ale samozrejme sú tu aj šampóny...ale mne napríklad nezliezol ani ten xD)...a čo nechutný odrast? A to nehovorím o tom ako červená farba rýchlo zlieza a potom pôsobí ako kopa sena ...ja viem, že ťa nijak výrazne neovplyvním, lebo sú to tvoje vlasy, tvoj život...ale máš 13 rokov..to sa mi zdá trochu pritiahnuté za vlasy...paradoxne
no, ja som sa proste zobrala a odfarbila som vlasy. teraz neviem, ci na cerveno, alebo fialovo... - ale mama nakoniec prezila, a potom mi uz aj ona navrhla farbu len nie vzdy to moze takto vyjst... aku cervenu chces? skus najskor mozno nieco medzi cervenohnedou, to nebude az taky sok...
len ratas s tym, ze ako to bude vyzerat, ked to bude odrastat? a veruze to neodrasta dva tyzdne, ale riadny cas...
no v 13 by som ani ja svojej dcere farbu nedovolila,mozno sampon,ja som to volakedy riesila krepovym papierom,ruky boli cervensie ako vlasy,ale ten pocit inej farby stal za to...po prvom umyti to zislo dole,bolo to lacnejsie ako sampon alebo farba a setrnejsie na vlasy....
spomenula si že ju ostatní nezaujímajú - tak keď sa bude pýtať čo dostali v škole spolužiaci(známky) , tak sa jej opýtaj či ju už zrazu zaujímajú ostatný...
...inak nemám rád na fórach otázky typu: "mám si zobrať červené, alebo modré tričko?"
pochybujem ze by ti oholila vlasy...skus to,aj ja som jedneho dna prisla domov s cervenymi vlasmi...potom boli fialove..a aj oranzove ale poradim ti,nenic si vlasy ked mas len 13,pouzi farebny sampon,uvids ako sa ti to bude hodit a podla toho sa rozhodni
Ja si farbím vlasy od 12 a to mi vždy farbí mama LoL a už som mala asi všetky farby na hlave. ale je pravda že to ničí vlasy, ja ich mám teraz mierne polámané a mám roztrepané tie končeky ale to si vždy len podstrihnem a je to.
A keby mi to mama nechcela dovoliť tak by som si ich naschvál nehala prefarbiť aj napriek vyhráškam. Myslím že by ťa neostrihala dohola. Je to trápne... xD
ja mám originál farbu vlasov a som aj celkom spokojná maximálne čo som mala na hlave bol červený melír aj to šampónová farba D..
..aj podla mňa by si mala najprv vyskúšať ten šampón..lebo keď užto na tej hlave mať budeš sa ti to páčiť nemusí...ale keď už si ich pojdeš farbiť..tak si daj záležať pri výbere farby..aby ti dobre chytila..
no... mne to tiež povedala.. na čo som si ja povedala že OK, veď na tom až tak nezáleží...
a vieš čo? dnes jej za to fakt vďačím aj keď mám vlasy farby "bezfarebnej", je to super, nemusím riešiť žiadne odrastajúce korienky alebo čo, a iná farba by sa mi stejne asi nehodila..
čo vám všetci hrabe, ísť na červeno???? to zas budem tuctová?
Nie dievča, na toto si ešte mladé, počkaj si tak štyri roky a potom uvidíš
(ale vážne, potom by si toho mohla vážne ľutovať.. ja som sa hrozne dlho chcela dať ostrihať a po pol roku som chcela svoju dĺžku aj s úrokami spať a ešte stále dorastajú)
ja sa tiez farbim od dvanastich a vlasy stale mam dokonca kvalitnejsie ako niektore kamaratky co sa nefarbia alebo len malo.. a mala som uz vsetky farby a teraz som chcela z cervenej na bielu ale to uz by som vlasy nemala.. tak som cervena oranzova striedavo
a normalne sa nafarbi nemoze tu spravit nic len si zvyknut..:p a ked ta ostriha dohola tak ujdi z domu mam ozaj skvele napady ja viem
podľa mňa je to len "maminina lacná vyhrážka"...neostrihá ťa dohola! maximálne ti dá zaracha ale po dni ju to prejde a ak ti to naozaj bude pasovať tak ti ich ešte pochváli (taká bola situácia s mojím tatom)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
2. spytaj sa jej - preco nie? nech ti povie nejaky rozumny dovod.. prefarbenie hlavy nie je zlocin a ak povie ze to nici vlasy odpapuluj ze to nici aj napriklad fenovanie. je to pravda. sice ti na to nic neodpovie ale zamysli sa nad tym a mas sancu ze o tyzden povoli.
3. prosikaj ju - stale! a bud na nu stale mila..
4. nezaberie? kup si sampon sama, garantujem ti ze vlastna mama ta dohola neostriha a ked jej povies ze je to len sampon urcite to znesie lahsie ako farbu
Viem čo hovorím, lebo aj ja som si takto strašne chcela zafarbiť vlasy, nakoniec mi to mama v 14-tich dovolila a dopadlo to tak strašne, že som musela nejak rok a pol/dva roky čakať, kým mi odrastú.
Až keď som bola trošku staršia mi doplo, že prírodná farba je aj tak najkrajšia
len ratas s tym, ze ako to bude vyzerat, ked to bude odrastat? a veruze to neodrasta dva tyzdne, ale riadny cas...
...inak nemám rád na fórach otázky typu: "mám si zobrať červené, alebo modré tričko?"
ja by som si asi farbu nedala !
kokotí to vlasy a ťažko sa vrátiš potom k pôvodnej
A mas 13 rokov - myslis si ze si uz vyrastla ci co? Nepoviem keby si mala aspon 17... Fakt nemysli si ze si uz velka slecna a radsej posluchni mamku.
A keby mi to mama nechcela dovoliť tak by som si ich naschvál nehala prefarbiť aj napriek vyhráškam. Myslím že by ťa neostrihala dohola. Je to trápne... xD
..aj podla mňa by si mala najprv vyskúšať ten šampón..lebo keď užto na tej hlave mať budeš sa ti to páčiť nemusí...ale keď už si ich pojdeš farbiť..tak si daj záležať pri výbere farby..aby ti dobre chytila..
a vieš čo? dnes jej za to fakt vďačím aj keď mám vlasy farby "bezfarebnej", je to super, nemusím riešiť žiadne odrastajúce korienky alebo čo, a iná farba by sa mi stejne asi nehodila..
Nie dievča, na toto si ešte mladé, počkaj si tak štyri roky a potom uvidíš
(ale vážne, potom by si toho mohla vážne ľutovať.. ja som sa hrozne dlho chcela dať ostrihať a po pol roku som chcela svoju dĺžku aj s úrokami spať a ešte stále dorastajú)
Asi pojdem na šedo a basta! A budem originálna
a normalne sa nafarbi nemoze tu spravit nic len si zvyknut..:p a ked ta ostriha dohola tak ujdi z domu mam ozaj skvele napady ja viem
podľa mňa je to len "maminina lacná vyhrážka"...neostrihá ťa dohola! maximálne ti dá zaracha ale po dni ju to prejde a ak ti to naozaj bude pasovať tak ti ich ešte pochváli (taká bola situácia s mojím tatom)