možno odveci diskusia ..ale ja už mam asi tak 2 mesiace mindraky ako napišem tohtoročny monitor .....aa ked tak seedim a premyšlam... ...žee či nemaam verit v Boha ...myslite že ludia ktory veria v Boha ho napišu lepšie než ja?? .pretože mam kamaratk
preboha boh s tym vela nema..ak si neveriaca never..ja som tiez neveriaca..a si pamatam ako osm raz lezala v posteli a hovorim si..zajtra mame pisomku z matiky tak to skusim:pane boze daj aby som mala jednotku a trt taky..trojka ako vysita cize to nepomaha..nespoliehaj sa na druhych, ale na seba
ja mam zase spoluziacku co sice silno veri v boha ale jedine preco sa jej dari je ze ma mamu ucitelku................a z monitoru maju teraz asi vsetci mindraky ja uz asi od oktobra ale iba ked si nan spomenem................a aj tak dopredu viem ze ho poserem ale co uz sak nejak bolo a nejak bude
ten monitor zvladens aj bez toho a nie kazdy v kostole je dobry, poznam takych o ktorich si kazda babka v dedine mysli aky je to milucky chalan a pritom tyra zvierata, oziera sa a nieje to jeden ale cele partie len sa pretvaruju...tym nechcem povedat ze kazdy v kostole je zly ale su tam aj taky co tam nemaju co robit
Ono neide o to či si veriaca alebo nie - ide o princíp.
Tvoja kamoška verí že jej boh pomáha zdolávať rôzne ťažkosti a drží nad ňou ochrannú ruku a tak sa jej aj darí.
Ty môžeš veriť aj v to že ti pomôže tvoj plyšoví macík, že ťa bude ochraňovať a bude ti prinášať šťastie - a uvidíš že sa začne dariť aj tebe.
kašli na monitor... je to o tom ,či si sa učila, ak áno zvládneš ho ak nie, tak neprejdeš a boh sa na teba bude z nebíčka usmievaať tak či tak.. OMG >_
juuuj prosim ta .....ver sebe samemu a poriadne sa uc....urcite sa nedari tvojej kamaratke len preto ze sa vecer pomodli.....urcite sa do noci bifli .....tak sa nemodli ale konaj
@14@pawlo presne tak to je @shiminka skús si prečítať Moc nášho podvedomia od Murphyho a budeš v tom mať jasno ako to vlastne je, a začne sa dariť aj tebe ver mi, mňa pomocou tej knihy prijali na výšku, ale ešte mnoho iných vecí sa mi podarilo prakticky bez nejakej snahy, napríklad na prijímačky som sa vôbec nepripravovala
@pawlo ma pravdu, je to len o psychike, je to ako placebo, ak pacient verííí ze je to liek ktory ho vylieci, tak ho aj vylieci aj keby nemal ziadnu medicinsku hodnotu, a rovnako je to aj s tebou a monitorom, ver ze ho spravis, a spravis ho,,, samozrejme,, nie bez toho aby si sa nic neucila,, naucit sa musis, ale toto ti akosi pomoze zbavit sa tremy,,, lebo mozes to byt nabiflena odpredu doprava a dozadu dole ale ak sa tam budes hodinu klepat tak nic neporiesis
@25 no ja som sa už dajme tomu učila ...aalee už sa ani do knihy nepozriem monitor je v stredu už kašlem nato.. ...ani v Boha nebudem verit.....spolieham sa že nejak napišem
tak je mi luto, ze to takto napisem, ale @pawlo pravdu nemas uplne celu..
ano je to i o psychike.. ak pojdem na monitor s tym, ze ved to je v pohode, tak je vacsia sanca, ze to dobre napisem, ako s obavami o to ako to dopadne
veriaci maju v tomto vyhodu, hoci je i len mierna a i tak ju ma len minimalne percento z nich, ze su kludny pri podobnych skuskach.. no ako vravim ani ich nie je vela.
co sa Boha tyka, nestaci uverit cielene.. Boh nie je domcek priani.. pridem hodim mincu a vypluje mi co chcem..
Boh je v prvom rade milujuca bytost, ktora ti rada splni vsetko, ale nemysli si ze ked sa vecer pomodlis a povies.. zajtra chcem jednotku tak sa to splni ze @loveprincess
uz len pre to nie, ze vlastne v neho neveris len skusas.. ved co ak..
a k @pumaamravec je jasne ze su taki ludia.. ved verit nie je o tom chodit do kostola..
i kebyze nechodim do kostola verim, ze Boh existuje a je kopa ludi, co tam chodia a poniektori spievaju v zbore, ci ministruju /asistuju knazovi/ a ziadna slava..
.ale o tom tato diskusia nie je
mimochodom jeden priklad: minuly rok (alebo rok pred tym) sa narodili tie siamske dvojcata, ono ta zena bola aj pred tym na ultrazvuku a vedela, ze su zrastene, ale nedala si ich vziat pretoze bola veriaca a verila, ze jej boh pomoze a ze to deti preziju... a prd jej to pomohlo
tak ak chces verit v Boha tak v neho ver nezistne a nie preto že niečo chces a každopadne tvoja kamaratka sa na monitor a aj do skoly uči ..a ver že ten monitor napišeš dobre ked sa budeš učit Boh ho za teba nenapiše...Jedine čo by ti pomohol aby si nezabudol co si sa nenaučil ale ak budeš mat všetko na haku možeš verit aj v nevem koho a darit sa ti nebude hlavne musis sa snazit ty a potom ti aj Boh pomože
ty kks ja ako verim v Boha ale myslim ze na monitore mi nejako on nepomoze... urcite mi nieco da... ale je to o vedomoastiach.... inac zacinam cyhtas stresy
Ja som nikdy nebola nijak veriaca a monitor som napísala na matika - 93%, slovina - 83% (to boli akurát také magorské otázky tam). No a vôôbec som to ani najmenej nepotrebovala a ani nikdy nebudem. Ešte ma krava učka zprdla, že iba 83?! Ale mne to bolo taak jedno.
nepomaha boh, ale ta viera... viera, ze nieco dokazes a tak. aj ja som sa minule zamyslela nad tym ze ked som bola veriaca, tak sa mi darilo. no preto nezacnem chodit do kostola! proste vybrala som si cestu ktorou chcem ist a nezmenim ju, aby som mala stastie... stastie sa pokusim najst aj bez boha...
co sa tyka monitoru tak sa hlavne neboj! ja pisem tyzden po vas maturity a bude zazrak, ak sa do kniziek pozriem ok? a to maturujem... keby som pisala deviatacky monitor, tak sa este pred nim aj ozerem a aj tak by som ho napisala, lebo je to lahke!
na nete najdes monitory z minulych rokov aj s odpovedami a ver tomu, ze tie testy sa zas az tak nemenia...
@pawlo No veď práve. Od nás ten blbý monitor vôbec nechceli. A keď sme sa o tom bavili so spolužiakmi, teda už s tými na strednej, tak niektorí tuším hovorili, že mali tak okolo 50 alebo tak a bolo im to jedno. Je to proste totálna blbosť a tie otázky tam sú strašne debilné.
Kamoške vôbec nejde matika, tak tam všetko natipovala a mala 20%.
@40 nemenia to vjem..ale tohto roku bude podla mna iny.. ...lebo bude stavany na 45 minut a bude 20 otazok čo po minule roky bolo 30 otazok a nwm kolko minut
@43@shiminka - no hej mi sme mali na matiku 90 min a 30 otázok - a v pohode - mal som to za necelú hodinu a výsledok 96% Tie tri percentá ma serú doteraz
v Boha,nemozes verit len tak,kvoli niecomu ako je monitor,je to na tebe ako,ze ako ti to tak pride ze ci,ano,alebo nie,to muses predsa ciit,na co sa citis,ja osobne v neho neverim..a to ze sa tej tvojej kamoske,nejak dari,hmm..tak,to moze byt kludne,iba nejaka nahoda.a,neni to tak ze ked,sa tiez tak zacnes,spravat ze to bude aj tebe zrazu setko,vychadzat..je,to od cloveka k cloveku,inee..
Akoooo teras žeee monitor monitor ide taaak nezačne verit v Boha....ja len som chcela vediet či je v tom že sa jej tak dari ten Boh...či jej pomaha..ked je taka slušna
Boh ti pomáha ale len do určitej miery. On za teba nepride napísať monitor ani za teba nevykoná tvoje úsilie naučiť sa nejakú vetičku alebo poučku alebo nejaky text. Dodá ti len rozumnosť pochopiť danú vec a psychikú pripravenosť na skúšku, ale nevykoná ju za teba. Viera robi velmi vela a duchovný svet je velmi mocný. Čím sa tvoja viera zvyšuje, tým bližšie si k tomu čo chceš dosiahnuť, samozrejme pokial je to správne a je to tvoja cesta.
Každý človek ma svoju cestu a postupne v živote objaví, jej meno.
Je to v prvom rade na tebe ako sa dokázeš psychicky a intelektne pripraviť.
Snaha musí byť v tebe, ty musíš v prvom rade chcieť, pretože nikto za teba nič v zivote nevykoná len tak.
@59 Ano presne tak. Musíš si isť za tým že to dokážeš. Rozhodujúci krok je na tebe.
Naučíš sa a psychický sa pripravíš. Na tu skúšku musíš prísť max uvolnená.
Je predsa rozdielny pocit, ked pride človek napr na test naučení ako nenaučení. Ked príde naučení, tak si automatický vo väčšine prípadov verí a ide to zvládnuť čo najlepšie. Zo začiatku možno príde nejaký malý stresík ale to hned opadá, po vžití sa do veci.
@60 Prečo by nemala rozumu? Nechaj ju, snaží sa nájsť v živote pravdu a cestu
blbosť.. ver jedine sama sebe ! .. a dosiahneš toho v živote veľa.. boh s tým nemá nič spoločné.. keď som bola malá.. babka a ostatní "silno" veriaci mi to hlavy tlačili samé kaleráby.. každú noc som sa aspoň pol hodinu modlila.. a nikdy sa mi nič nesplnilo ! bolo to veľké sklamanie.. no vyrástla som... a myslím si svoje..
najväčším ateistom môže byť bývalý veriaci
Shiminka:
Tak toto je fakt od veci téma čo si spustila... je to za prvé obyčajny monitor za druhe v boha sa nikdy neoplati... A tvojú veľmi silno veriacú kamarátku ľutujem lebo je za prvé veriaca za druhé kresťanov nenávidím a zatretie nevies si užívať života tak ako sa jej môže dariť? jedine keď tak že je to šprtka... a ke´d lepšie pozrieš do knižiek tak monitor zvládneš miesto toho aby si kľačala zo založenými rukami....
@iwanna5 to ze mas negativne skusenosti s vierou a s tym, ze ta nutili modlit sa, neznamena ze sa ti nikdy nic nestalo. Akurat je pravda, ze ak ta do niecoho nutia tak ta odradia, ale to je uz otazka vychovy k viere a nie viery ako takej. A ked tebe Boha nepriblizili, len ta nutili nezmyselne sa modlit /kym neveris, aspon trochu, tak modlitba jezbytocna, lebo ma ist zo srdca a nie ako basnicka/
to ze si ateista teraz je mozno fakt a verit v sameho seba je dolezite, ale az prilis to zavana egoizmom ako takym a ten dobry nie je. podla mna skor ucta a respekt voci druhym.
@trash velmi sa mi "paci" ako pises o niekom o kom vies velke zbla a hned presne vies aka ta baba je, ako si nedokaze uzivat aka je sprtka atd
tak za prve.v triede som mal spoluziacku.. uplne zo vsetkeho mala jednotky, bola sprtka a tiez si nevedela uzivat zivot. sice bola pokrstena v zivote sla do kostolalen parkrat, aj to iba preto, lebo si kukala kostol ako historicku pamiatku niekde v zahranici
za druhe. ja som tiez nemal zle znamky a parkrat bolo i ciste vysvedcko. Myslim ze zabavat sa viem, a co je najlepsie, nepotrebujem si uzivat zivot skrz dno flasky, ci drogy ci cokolvek ine. a ano som veriaci, nehanbim sa za to, ba som na to hrdy, ako si ty hrdy na svoju nenavist a odpor voci tomu.
Teda viera s vysledkami nema nic spolocne a ani znamky v skole s vierou, resp s uzivanim si zivota. Niekto je sikovny a dokaze sa naucit a vypadnut von a uzivat si a niekto sa hroti, sroti a nic zo zivota. Teda nabuduce zvaz slova.
A este aby som nezabudol. Nenavidis krestanov.
Spravili ti nieco? Ako spoznas krestana na ulici? Predstav si ze ti raz nejaky krestan pomoze, ci nieco.. vylepis mu, lebo ho nenavidis, alebo mu dokazes byt vdacny?
A ked nenavidis krestanov, mas rad niekoho okrem seba??
Aj ja mám písať ten onen Monitor9...kurva...a čo?priemer mam 1.00,taaak no vidíš a v Boha neverím a predsa sa mi darí ...to je blbosť,že keď veríš v Boha vydarí sa ti všetko,stačí sa viac kuknúť do kníh a máš to v suchu... a začať v neho veriť len pre monitor je podlľa mňa niečo ako vypočítavosť...
@johnysheek .. nikdy som nehovorila ,že som neverila.. v tých časoch som bola aj ja veriaca..modliť ma nenútili .. robila som to dobrovoľne.. je mi jedno , že sa ti zdá , že je v tom cítiť egoizmus.. ľudia čo ma poznajú vedia že egoista nie som a to mi stačí...verte si v čo chcete.. ja verím v zdravý ľudský rozum a predovšetkým v seba.. nikoho neodsudzujem.. bol to proste len môj názor..
Tu nejde o to, ci veris alebo nie(ohladne ucenia)... Tu ide skor o to pitie, ktorym si nicis neurony. Ale tu vieru by som ti schvalil. Ja v Boha verim. A ucinnost modlitieb je dokazana. Ale viera nie je o tom, ze zacnem verit, lebo nieco potrebujem a Boh mi to da. Ked budes verit v takom zmysle, mozes na to rovno zabudnut.
Ak chces len formalne prehlasovat, ze veris v Boha, bdues chodit do kostola atd., ale nebudes naozaj verit, je to taktiez uplne o nicom. Nema to potom ziadni zmysel, akurat ze ostatni si budu mysliet to, co chces. Ale Boh vidi a vie vsetko, mozes sa tvarit, ako chces. No ale teraz ekd si neveriaci mi nebudes verit.... Ale ved rob si co chces...
mozes verit aj vo vlastneho Boha ... ak bude ta viera dost silna.. podla mna kebyze mas v triede krestana, hinduistu, buddhistu, islamistu alebo prislusnika ineho nabozenstva, ktory by skutocen veril vosvojho Boha, tak kazdy by s jeho pomocou ten monitor napisal rovnako dobre ... cim chcem len povedat, ze vsetko je o viere ... ale autosugescia funguje tiez, takze ak ti poviem, ze viera v jej Boha len kvoli napisaniu monitoru ti pomoze, mozes si to vsugerovat a bude to fungovat ....
Ja som si z monitoru nerobila nič pvoedala som si, že napíšem jak napíšem, do dačoho som sa pozrela, totálna pohoda a dopadla som nad moje očaka´vania, takže
No šéfe tak ti poviem aj ja som mal spolužiačku zarytú kresťanku a to bol blbizmus prvej triedy.... ja ako pravý Slovánsky pohan som nechápal jej konanie bol absurdne nepochopiteľné a iracionálne.... Ke´d človek pre štyrku z matyky robí drahoty len preto lebo som ju ja o 2 stupne lepšiu známku tromfol je nechápačka.... A Mimochodom okrem seba mám rád ešte odpadlíkov vývrheľov alkoholikov kurevníkov kurvičky metalistov pohanov a ešte seba... >
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
len sa neposerte z toho monitoru !!
Tvoja kamoška verí že jej boh pomáha zdolávať rôzne ťažkosti a drží nad ňou ochrannú ruku a tak sa jej aj darí.
Ty môžeš veriť aj v to že ti pomôže tvoj plyšoví macík, že ťa bude ochraňovať a bude ti prinášať šťastie - a uvidíš že sa začne dariť aj tebe.
Všetko je len o psychike.
jasné začni sa modliť a boh to napíše kludne aj za teba !
Ale Štepka z Radošinského naivného zahral najlepčieho komunistu, ktorý dokázal za 30 sekúnd uveriť nezabudnem !
@shiminka skús si prečítať Moc nášho podvedomia od Murphyho a budeš v tom mať jasno ako to vlastne je, a začne sa dariť aj tebe ver mi, mňa pomocou tej knihy prijali na výšku, ale ešte mnoho iných vecí sa mi podarilo prakticky bez nejakej snahy, napríklad na prijímačky som sa vôbec nepripravovala
a zas tato tema?
ano je to i o psychike.. ak pojdem na monitor s tym, ze ved to je v pohode, tak je vacsia sanca, ze to dobre napisem, ako s obavami o to ako to dopadne
veriaci maju v tomto vyhodu, hoci je i len mierna a i tak ju ma len minimalne percento z nich, ze su kludny pri podobnych skuskach.. no ako vravim ani ich nie je vela.
co sa Boha tyka, nestaci uverit cielene.. Boh nie je domcek priani.. pridem hodim mincu a vypluje mi co chcem..
Boh je v prvom rade milujuca bytost, ktora ti rada splni vsetko, ale nemysli si ze ked sa vecer pomodlis a povies.. zajtra chcem jednotku tak sa to splni ze @loveprincess
uz len pre to nie, ze vlastne v neho neveris len skusas.. ved co ak..
a k @pumaamravec je jasne ze su taki ludia.. ved verit nie je o tom chodit do kostola..
i kebyze nechodim do kostola verim, ze Boh existuje a je kopa ludi, co tam chodia a poniektori spievaju v zbore, ci ministruju /asistuju knazovi/ a ziadna slava..
.ale o tom tato diskusia nie je
co sa tyka monitoru tak sa hlavne neboj! ja pisem tyzden po vas maturity a bude zazrak, ak sa do kniziek pozriem ok? a to maturujem... keby som pisala deviatacky monitor, tak sa este pred nim aj ozerem a aj tak by som ho napisala, lebo je to lahke!
na nete najdes monitory z minulych rokov aj s odpovedami a ver tomu, ze tie testy sa zas az tak nemenia...
Kamoške vôbec nejde matika, tak tam všetko natipovala a mala 20%.
Mám 30 otázok - to je 100%
Spravil som 29 to je 96.6% periodických
Jedna otázka 3.33 % periodických
Aby som sa jasne vyjadril
Každý človek ma svoju cestu a postupne v živote objaví, jej meno.
Je to v prvom rade na tebe ako sa dokázeš psychicky a intelektne pripraviť.
Snaha musí byť v tebe, ty musíš v prvom rade chcieť, pretože nikto za teba nič v zivote nevykoná len tak.
Naučíš sa a psychický sa pripravíš. Na tu skúšku musíš prísť max uvolnená.
Je predsa rozdielny pocit, ked pride človek napr na test naučení ako nenaučení. Ked príde naučení, tak si automatický vo väčšine prípadov verí a ide to zvládnuť čo najlepšie. Zo začiatku možno príde nejaký malý stresík ale to hned opadá, po vžití sa do veci.
@60 Prečo by nemala rozumu? Nechaj ju, snaží sa nájsť v živote pravdu a cestu
najväčším ateistom môže byť bývalý veriaci
Tak toto je fakt od veci téma čo si spustila... je to za prvé obyčajny monitor za druhe v boha sa nikdy neoplati... A tvojú veľmi silno veriacú kamarátku ľutujem lebo je za prvé veriaca za druhé kresťanov nenávidím a zatretie nevies si užívať života tak ako sa jej môže dariť? jedine keď tak že je to šprtka... a ke´d lepšie pozrieš do knižiek tak monitor zvládneš miesto toho aby si kľačala zo založenými rukami....
myslim ze @tenpatic to vysvetlil celkom jasne
@iwanna5 to ze mas negativne skusenosti s vierou a s tym, ze ta nutili modlit sa, neznamena ze sa ti nikdy nic nestalo. Akurat je pravda, ze ak ta do niecoho nutia tak ta odradia, ale to je uz otazka vychovy k viere a nie viery ako takej. A ked tebe Boha nepriblizili, len ta nutili nezmyselne sa modlit /kym neveris, aspon trochu, tak modlitba jezbytocna, lebo ma ist zo srdca a nie ako basnicka/
to ze si ateista teraz je mozno fakt a verit v sameho seba je dolezite, ale az prilis to zavana egoizmom ako takym a ten dobry nie je. podla mna skor ucta a respekt voci druhym.
@trash velmi sa mi "paci" ako pises o niekom o kom vies velke zbla a hned presne vies aka ta baba je, ako si nedokaze uzivat aka je sprtka atd
tak za prve.v triede som mal spoluziacku.. uplne zo vsetkeho mala jednotky, bola sprtka a tiez si nevedela uzivat zivot. sice bola pokrstena v zivote sla do kostolalen parkrat, aj to iba preto, lebo si kukala kostol ako historicku pamiatku niekde v zahranici
za druhe. ja som tiez nemal zle znamky a parkrat bolo i ciste vysvedcko. Myslim ze zabavat sa viem, a co je najlepsie, nepotrebujem si uzivat zivot skrz dno flasky, ci drogy ci cokolvek ine. a ano som veriaci, nehanbim sa za to, ba som na to hrdy, ako si ty hrdy na svoju nenavist a odpor voci tomu.
Teda viera s vysledkami nema nic spolocne a ani znamky v skole s vierou, resp s uzivanim si zivota. Niekto je sikovny a dokaze sa naucit a vypadnut von a uzivat si a niekto sa hroti, sroti a nic zo zivota. Teda nabuduce zvaz slova.
A este aby som nezabudol. Nenavidis krestanov.
Spravili ti nieco? Ako spoznas krestana na ulici? Predstav si ze ti raz nejaky krestan pomoze, ci nieco.. vylepis mu, lebo ho nenavidis, alebo mu dokazes byt vdacny?
A ked nenavidis krestanov, mas rad niekoho okrem seba??
osobne odporucam trosku sa zacat ucit
No šéfe tak ti poviem aj ja som mal spolužiačku zarytú kresťanku a to bol blbizmus prvej triedy.... ja ako pravý Slovánsky pohan som nechápal jej konanie bol absurdne nepochopiteľné a iracionálne.... Ke´d človek pre štyrku z matyky robí drahoty len preto lebo som ju ja o 2 stupne lepšiu známku tromfol je nechápačka.... A Mimochodom okrem seba mám rád ešte odpadlíkov vývrheľov alkoholikov kurevníkov kurvičky metalistov pohanov a ešte seba... >