v mojom pripade verim v monogamiu. Vela ludi sa tu ohana, ze dnes je ina doba, neni to mozne. Vsetko je len o vnutornom presvedceni cloveka. Ked sa takyto dvaja najdu, tak nie je problem a doveruju si az kym ich smrt nerozdeli...
verim, ze clovek moze byt monogamny, zalezi to od jeho povahy a ovladani pudov
zajtra mame s priatelom piate vyrocie, som s nim neskutocne stastna a neviem si predstavit, ze by som mala byt v buducnosti s niekym inym navyse, viem ze je to vzajomne, takze monogamia nie je len vyplod cirkv ale skutocne zavisi od povahy cloveka
monogamia existuje a je prirodzená, otázkou je, koľko monogamných vzťahov má človek za život......ja osobne si viem predstaviť, že by som s jednou osobou bola do konca života...ale je to z veľkej časti o charaktere človeka
monogamia sa u nasho cloveka vyskytuje od doby, ked ma embryo tak velky mozog, ze keby malo vacsi nepreslo by panvou zeny a porod by bol nemozny. Tak sa clovek rodi akokeby "predcasne" a po porode sa nedokaze sam od seba vobec postarat a potrebuje neustalu pritomnost matky. Preto matka hlada staleho partnera aby sa o nu a o dieta mal starat. Muz zasa chce svoje geny, co najviac po svete aby sa jeho geneticka informacia zanechala. Vysledok? Pre zenu je monogamia prirodzena. Pre muza nie, ale bez nej by ludsky druh neprezil.
z toho telesného hľadiska je monogamia asi nie celkom prirodzená, ale nie sme zvieratá. A pri monogamii mi prišlo na rozum manželstvo ( vyplyva ot zo seba) a to manželstvo tu bolo skor ako cirkev, čiže ilúziou cirkvi by som to nenazval
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Ano
Nie
Ano
Ano
keď už sa chce človek považovať za niečo viac od zvieraťa, mal by to prijať ako svoju dôležitú povahovú črtu.
ilúzie robí copperfield.
áno.
áno.
Ale chcela by som vidieť chlapa, čo sa vie postarať o niekoľko žien a ich deti, ktoré im narobí. Hneď by si rozmyslel, či chce viac žien
pre niekoho áno, pre niekoho nie... napríklad pre mňa je to úplne prirodzené
monogamia sa vyskytuje aj medzi zvieratami (vlci, labute) čiže to nie je ilúzia cirkvi ako si to nazval
áno
áno
zajtra mame s priatelom piate vyrocie, som s nim neskutocne stastna a neviem si predstavit, ze by som mala byt v buducnosti s niekym inym navyse, viem ze je to vzajomne, takze monogamia nie je len vyplod cirkv ale skutocne zavisi od povahy cloveka
filip