Ja berem satanizmus hlavne ako odpor voci krestanskym zasadam a vlastne celemu krestanstvu.
Clovek ma verit v seba a vo svoju rodinu. Nie v bytost ktora neexistuje. Satan pre mna je "Boh" pokroku a modernizacia, matka priroda a podobne. Nenuti ma aby som sa mu klanal. Mam zit ako clovek a neriadit sa podla toho ako ti krestanstvo nakazuje. Pretoze tie zasady su zvacsa proti cloveku samemu.
Teraz by som chcel charakterizovať, čo to teda vlastne satanizmus je. Ja osobne to neberiem, ako nijakú vieru ale skôr ako istý štýl života a myslenia. Satanizmus nie je zlý. To môžem potvrdiť aj jedným tzv. "štvrtým prikázaním" satanistov, ktoré znie : 4. Satan znamená láskavosť k tým, ktorý si ju zasluhujú, nie lásku, k zlým!
Prečo by som mal byť láskavý k tým, ktorý mne alebo mojej rodine, priateľom robia zle? V katolíckej biblii by to bolo napísané približne tak, že buď láskavý aj ku svojmu nepriateľovi a neodsudzuj ho.
V Starom zákone Biblie ešte stále existuje pravidlo OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB.
Keď mi nejaký katolík povie, že toto je satanizmus tak mu vždy poviem: " Takže katolicizmus a viera v Boha je to, že ľudia v Bagdade alebo iných krajinách si na sebe odpália bombu v mene Pána Boha?
V Bagdade sa do vzduchu vyhadzujú Suniti a Šiiti - dve vetvy islamu, ktoré sa bohužiaľ z duše nenávidia. S kresťanstvom nemajú nič.
A pred tym nez katolici zacnu odsudzovat satanizmus nech si precitaju Laweya. preto vedia len kritizovat a pri tom nepoznaju zaklady toho o com satanizmus vlastne je .
Jedine tie americke horory ktore nemaju so satanizmom nic spolocne
@xxhtml vsetci moji kamarati su katilici a nikdy som ich k nicomu nenahovaral a ani podobne je to ich vec
@tenario , verim ti, ze vsetci tvoji kamarati su katolici a nikdy si ich k nicomu nenahovaral a podobne veci, ale pisal si toto "Clovek ma verit v seba a vo svoju rodinu. Nie v bytost ktora neexistuje."
preto som to napisal..
inac, boh mal anjelov, jednym z nich bol aj satan, ktory sa mu ale vzoprel a tak ho boh odvrhol.. nie je to postavene na hlavu? keby bol boh mierumilovny, ocakaval by som respektovanie jeho nazoru, nie hned zavrhnutie.. "kto ma nasleduje, toho spasim, kto nie, toho zavrhnem?" nie je to trosku sebecke?
nekritizujem, nevnucujem, nehadam sa, len sa zamyslam
Keď sa pozrieme na prikázania Božie, ako prvé je: Ja som Pán, Boh tvoj! Nebudeš mať iných bohov okrem mňa, aby si sa im klaňal- prečo sa mám riadiť podľa nejakých pravidiel, ktoré mi dal niekto, koho som nikdy nevidel a ani neviem či vôbec existuje? A týmto vlastne potvrdzuje to, že okrem neho sú ešte aj iný bohovia.
Nikto ti nekáže byť kresťanom, ak ním nechceš byť ser na to.
A teraz napríklad štvrté prikázanie : Cti otca svojho i matku svoju! - niekto mi prikazuje, aby som ctil matku a otca ? Veď to je normálna vrodená "vlastnosť"-, že prechovávame lásku k rodičom, či rodine. Takže toto prikázanie je podľa mňa nezmysel.
Zmysel, nezmysel nič zlé na ňom nevidím.
Piate prikázanie : Nezabiješ! - keď sa nad tým rozumne zamyslíme, kto v minulosti ale aj v prítomnosti najviac vrždil- cirkev a ľudia, ktorý zabíjali v mene Boha.
Blbosť, ateisti spôsobili smrť rozhodne viac ľudom ako kresťania.
Siedme prikázanie: Nepokradneš! - najväčšia mafia na svete je cirkev to mi dajú za pravdu aj katolíci.
A to máš odkiaľ?
Teraz napríklad prikázanie desiate: Ani nepožiadaš majetku blížneho svojho, ani ničoho, čo jeho je!- chcem požičat od suseda auto, pretože mojmu blízky padol do bezvedomia a musí ísť rýchlo do nemocnice. No ja si auto požičiať nemôžem, pretože by som spáchal hriech.
Zle si to prikázanie vysvetľuješ. Ide o to že nemáš svojim blízkym závidieť a radovať sa z ich neúspechu - práve naopak máš im bohatstvo dopriať. O priateľské požičanie tam nejde.
" Zle si to prikázanie vysvetľuješ. Ide o to že nemáš svojim blízkym závidieť a radovať sa z ich neúspechu - práve naopak máš im bohatstvo dopriať. O priateľské požičanie tam nejde."
Ked poznas Bibliu tak mi nemozes povedat ze si to zle vysvetlujem, pretoze sam Boh povedal ze kazdy SI BIBLIU VYSVETLI JEDNOTNE-ROVNAKO. Ci uz chudobny alebo bohaty chory ale aj zdravy ...
@tenario@19 Hádzať do jedného vreca kresťanov s moslimami, je podobné ako hádzať do jedného vreca liberálov a konzervatívcov. Veď aj tí sú vlastne o tom istom - o politke.
@xhtml To bolo zrejme preto, že v Biblii sa píše, že čo nie je od Boha je od zlého.
A to že Boh odvrhol Lucifera, keď sa mu vzoprel, to bolo preto, že chcel nahradiť jeho miesto. Preto ho Boh zhodil z nebies na Zem. A tu má svoje kráľovstvo. Mnoho vecí v Biblii nie je povedaných priamo, ale tak aby si nad tým musel porozmýšlať.
Ďalšia hlúpa hádka, už ako pravidlo minimálne raz mesačne
A k téme...môže,prečo by vlastne nemohol.
Myslím že aj kresťania urobili veľa chýb, v histórii aj prítomnosti ale cirkev tvoria ľudia a ľudia robia chyby...preto je hlúpe teraz sa o to opierať.
Nejdem sa tu hádať no myslím že je aj hlúpe vystupovať proti cirkvi. Teda u mňa...poznám slovo tolerancia a nejdem zhadzovať moslimov, židov atď. Nech si každý verí čomu chce, otázka viery je každého osobná vec.
@matysso1 ano, viem.. biblia je prepis ineho prepisu, ktory bol prepisany desat krat z desiatych inych prepisov a tie boli zase prepisane.. povodna, original biblia uz asi ani nie je
@anussqqa hej moja keby ty vies o kolko penazi ta ukrati spinava mafianska cirkev Ale ekd vravis ze je hlupe vystupovat proti cirkvi asi to nevies Je to ta najvacsia a najspinavsia mafia na svete. Cosa Nostra je len patina z tejto spinavosti
@33 Nie je to odveci, písal si že kresťania zabili najviac ľudí či už v minulosti alebo v prítomnosti. Ja tvrdím, že to tak nie je.
A keď už sme pri tom, tak komunisti zabíjali a zatvárali všetkých veriacich (nielen kresťanov) a to práve preto lebo považovali vieru v čokoľvek za zlú a zvrátenú.
@tenario To nevysvetlis nikomu...ak si to clovek nechce pripustit..a ete ma teraz napadlo ako ma na velku noc najedovala ta nasa cirkev..pretoze bol cirkevny sviatok tak musia byt secky obchody pozatvarane a ak clovek nieco potrebuje tak si to moze zhanat tak akurat v prdeli...toto nie je diskriminacia neveriacich??
@tenario Popieraš svojho stvoriteľa, Boha? To je ako keby si popieral svoju existenciu.
Keď neveríš v Boha neveríš ani v satana, pretože aj ten pochádza od Boha, a ver že satanovi sa páčia takí ľudia ako si ty, pretože tých získa najľahšie.
@xhtml boh je to iste co satan pre satanistov..priroda, rodina,priatelia,dobro,zlo,laska,nenavist ...Nijaka nadprirodzena bytost ktora kazdeho cloveka sleduje a tym padom ho p smrti zaradi do neba alebo do pekla...Nechapem ako nekto moze verit tymto rozpravkam
@thynushqa Nie je, pretože aj TY máš právo založiť (alebo voliť) politickú stranu, ktorá má v programe zrušenie všetkých cirkevných sviatkov v roku. Ak získate nadpolovičnú väčšinu hlasov v parlamente máš vyhraté!
@tenario ja neprisudzujem bohu nadprirodzeno alebo, ze je to bytost.. podla mna je to sila.. aj ked sice sam neviem NACO TU TA SILA je.. ale budis.. vlastne ani sam neviem, ci verim v boha alebo nie. v tomto som asi totalne neutralny
Môj názor: Satanista je len človek, kt. nevie čo robí. Ak si myslí, že je satanista, tak je ním akurát tak v úvodzovkách.Lebo ak verí v Satana, tak vie, že ten nie je sprostý jak "človek" a takého "satanistu" má niekde hlboko v paži
ako povedal Friedrich Nietzsche- "Boh je mŕtvy, Boh zostáva mŕtvy. A my sme ho zabili!"
na otázku od zakladateľa-čisto teoreticky si myslím, že satanista nemoze byt ateista, pretoze satan je ako opozitum bohu-to bola definicia takych tych cintorinovych satanistov
no na strane druhej si myslim, ze samozrejme.. ako spomínal @tenario moze to byt filozofia.. nepoznam to, nezaujimam sa o to podrobne.. ale chapem to asi tak nejak, ze clovek jednoducho veri v seba, v svoje sily...taki clovek sa moze volat ateista, satanista, blablabla, difdjhfl.... proste ako sa nazve..
nepaci sa mi cely ten cirkus okolo boha, okolo jeho hnevu a okolo toho, ze mame byt vsetci poslusni... je jasne, ze ked robis dobro-dobros a ti vrati a ked robis zlo-zlo sa ti vrati..ale ved na toto nepotrebujem boha.. to je obycajny zakon prirody a energie ktoru vysielam univerzu...
Cloveka stvoril boh.. tym padom ma clovek kusok bozskeho v sebe a je dielom boha a tym padom je aj on sam boh.. skuste povedat nejakemu zarytemu krestanovi, ze kazdy clovek na zemi je boh...
cele krestanstvo si ide proti sebe.. v biblii je zamerne kopec veci s nedokoncenou a nejasnou myslienkou...
podla mna je to najvacsi rozpravkovy pribeh na svete
@tenario viem toho o cirkvi oveľa viac ako ty ty vidíš čo robí cirkev cez médiá a neviem čo všetko ale ja vidím do vnútra a asi som tu jediná čo má fakt právo nadávať na cirkev lebo viem čo sa tam deje...a cirkev ma pripravila o viac peňazí ako teba a aj tak na cirkev nenadávam lebo som kresťan a verím v Boha
Vieš mal by si sa naučiť jednu vec a to akceptovať a tolerovať aj názory iných
Pozri ty veríš v niečo čo si myslíš že je správne, ja tiež a aj ostatní...teda táto hádka je zbytočná totiž ani ty ani ja nepripustíme že ten druhý má pravdu
@anussqqa viac ako ja? co si papezova sestra? Pocuj moja keby tak vela o tom vies tak vies aj to ze CIRKEV a BOH su uplne rozlicne veci a ked veris v Boha nemusis verit v Cirkev
@tenario pápežová sestra zrovna nie to je trošku nadlho ale bu´d si istý že pozadie cirkvi poznám viac ako ty ... a dokonca môžem povedať že cirkev ma o niečo ukrátila a aj ublížila... to je tiež iný príbeh
a ja chápem že sú to dve rozdielne veci... a aj uznávam že robí veľa chýb a nieje vždy spravodlivá...no patrí to k môjmu náboženstvu v ktorom som bola vychovaná, ktorému verím a o ktoré sa opieram lebo človek nemôže mať oporu sám v sebe ako si písal alebo keď to tak tvrdíš...keď stojíš v trolejbuse prečo sa držíš držiaka,sedadla alebo čohokoľvek iného a nie svojho nosa trebárs? to je len príklad...lebo to proste nejde
@anussqqa nechcem ta nijako urazit ale ja sa tymto antikrestanskym a krestanskym temam venujem od vtedy ked ty si este mala okolo 9-10 rokov ale neberiem ti to
@tenario neurazilo ma to,prečo by malo len myslím že takéto diskusie o viere k ničomu nevedú je každého osobná vec čomu verí a ak ty neveríš kresťanstvu ale satanizmu, nejdem ťa o kresťanstve presviedčať takže vlastne len to som chcela...aby si sa naučil tolerovať aj iný názor a iné náboženstvo
@tenario videla a nehovor že nie, kto napíše koment kde podporuje kresťanstvo už ho napádaš a oponuješ stále si myslím že viera je každého súkromná vec
neviem prečo stále berieš kresťanov ako dokonalých ľudí ktorý nemôžu urobiť chybu...keď som kresťan neznamená že nerobím chyby
a raz som ti to už vysvetlila,neviem prečo musím zas videla som už posadnutých ľudí, viem ako to vyzerá a čo to s človekom robí. Ty si mi vysvetlil svoje 3 satanistické smery a satanizmus ako filozofiu a ja som ti nato nič nepovedala tak nehovor že odsudzujem
@anussqqa ale prosim ta zase si to pochopila ako ty chces. Co robite vy krestania v kostole? Pocuvate debilka co riesi somariny...a rozprava ze satanizmus je zly...ale mna to enzaujima ...neriesim uz ...
@80 satanizmus moze byt odpor voci krestanskym zasadam nie samotnemu Bohu
je to určite realne ... i ked je ich pomenej .. ale su aj taky .. a oni weria v boha ..wedia že existuje ..ale su na tej druhej strane .. (satanizmus) ...
myslim ze moze.. podla mna satanista moze byt aj ten co veri sak nikdi neviete aki ti druhi naozaj su.. mozno chodi do kostola. a doma ma svätinu kde uznáva satana
tak asi takto v križiackych vypravach sa naozaj zabijalo a atd všetko čo tu bolo popísané ale kto im to nariadil?Ludia kto vraždil ludi nie boh.Všetky hriechy páchajú ludi nie boh ked niekoho zrazí auto to nebol boh ale človek za tým volantom ked niekto dostane rakovinu tak za to tiež možu ludi za to čo vypúštaju do ovzdušia MAME SLOBODNU VOLU o to ide boh nezasahuje on nam ukazal cestu. K tym prikazaniam k ctit si matku a otca svojho-TO je ku všetkym autoritam a autorita k podriadením ide o úctu(že je to samozrejmosť?kolko poznam ludi čo kričia nadavaju nepomahaju rodičomo to ide) Človek sa nedostane do neba iba preto že je veriaci stačí ak sa ridi svojím svedomím a zakonmi.Všetky zakony su nastavene tak ako prikazania.Boh tiež nepožaduje aby sme sa mu klanali ale aby sme mu prejavovali uctu.
k nezabiješ:ano maly by to byť samozrejmosť ale sme svedkami že denno dene sa zabíja.To že aj krestania zabijaju nieje vina boha aleZASE LUDI boh nikomu neprikazuje zabíjať.Ak kde jaký fanatyk hovorí že je poslom božím a nasledujú sú to ZASE LUDIA ak niekto chce povedať že vbydel Ježiša tak to nie je že mu Cirkev okamžite verí všetko sa to skúma a dohliada na to Cirkrvná komisia.K krížovím výpravám-ano zabíjalo ale nakázal to boh.Ale tiež tam chodili ludia čo nechcely bojovať za boha ale aby zbohatli.Všetko čo sa zlé stane nemože boh ale bud človek alebo neštastná náhoda.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
100 komentov
Clovek ma verit v seba a vo svoju rodinu. Nie v bytost ktora neexistuje. Satan pre mna je "Boh" pokroku a modernizacia, matka priroda a podobne. Nenuti ma aby som sa mu klanal. Mam zit ako clovek a neriadit sa podla toho ako ti krestanstvo nakazuje. Pretoze tie zasady su zvacsa proti cloveku samemu.
Prečo by som mal byť láskavý k tým, ktorý mne alebo mojej rodine, priateľom robia zle? V katolíckej biblii by to bolo napísané približne tak, že buď láskavý aj ku svojmu nepriateľovi a neodsudzuj ho.
V Starom zákone Biblie ešte stále existuje pravidlo OKO ZA OKO, ZUB ZA ZUB.
» www.dark-temple.szm.sk/bible.htm...
a co tak Kto do teba kamenom ty do neho chlebom?
V Bagdade sa do vzduchu vyhadzujú Suniti a Šiiti - dve vetvy islamu, ktoré sa bohužiaľ z duše nenávidia. S kresťanstvom nemajú nič.
Jedine tie americke horory ktore nemaju so satanizmom nic spolocne
@xxhtml vsetci moji kamarati su katilici a nikdy som ich k nicomu nenahovaral a ani podobne je to ich vec
preto som to napisal..
inac, boh mal anjelov, jednym z nich bol aj satan, ktory sa mu ale vzoprel a tak ho boh odvrhol.. nie je to postavene na hlavu? keby bol boh mierumilovny, ocakaval by som respektovanie jeho nazoru, nie hned zavrhnutie.. "kto ma nasleduje, toho spasim, kto nie, toho zavrhnem?" nie je to trosku sebecke?
nekritizujem, nevnucujem, nehadam sa, len sa zamyslam
Nikto ti nekáže byť kresťanom, ak ním nechceš byť ser na to.
A teraz napríklad štvrté prikázanie : Cti otca svojho i matku svoju! - niekto mi prikazuje, aby som ctil matku a otca ? Veď to je normálna vrodená "vlastnosť"-, že prechovávame lásku k rodičom, či rodine. Takže toto prikázanie je podľa mňa nezmysel.
Zmysel, nezmysel nič zlé na ňom nevidím.
Piate prikázanie : Nezabiješ! - keď sa nad tým rozumne zamyslíme, kto v minulosti ale aj v prítomnosti najviac vrždil- cirkev a ľudia, ktorý zabíjali v mene Boha.
Blbosť, ateisti spôsobili smrť rozhodne viac ľudom ako kresťania.
Siedme prikázanie: Nepokradneš! - najväčšia mafia na svete je cirkev to mi dajú za pravdu aj katolíci.
A to máš odkiaľ?
Teraz napríklad prikázanie desiate: Ani nepožiadaš majetku blížneho svojho, ani ničoho, čo jeho je!- chcem požičat od suseda auto, pretože mojmu blízky padol do bezvedomia a musí ísť rýchlo do nemocnice. No ja si auto požičiať nemôžem, pretože by som spáchal hriech.
Zle si to prikázanie vysvetľuješ. Ide o to že nemáš svojim blízkym závidieť a radovať sa z ich neúspechu - práve naopak máš im bohatstvo dopriať. O priateľské požičanie tam nejde.
Sory ale tieto tvoje argumenty su neni bohviake
ked mal v minulosti knaz alebo veriaci clovek paranormalne schopnosti, vyhlasili ho za svateho. ked ich mal ateista, upalili ho..
Ked poznas Bibliu tak mi nemozes povedat ze si to zle vysvetlujem, pretoze sam Boh povedal ze kazdy SI BIBLIU VYSVETLI JEDNOTNE-ROVNAKO. Ci uz chudobny alebo bohaty chory ale aj zdravy ...
Stalin, Mao Ce-Tung, Hitler to všetko boli ateisti. Vďaka nim zomreli desiatky miliónov ľudí. Križiacke výpravy sú oproti nim hovno.
Teraz ked bdue v spravach ze Jozko atesita zabil Milku krestanku.
Krizicake vypravi boli koli nabozenstvu. Ukaz mi enjake ateisticke vypravi co vyzabijali krestanov tak vela ako krestanske ?
A to že Boh odvrhol Lucifera, keď sa mu vzoprel, to bolo preto, že chcel nahradiť jeho miesto. Preto ho Boh zhodil z nebies na Zem. A tu má svoje kráľovstvo. Mnoho vecí v Biblii nie je povedaných priamo, ale tak aby si nad tým musel porozmýšlať.
A k téme...môže,prečo by vlastne nemohol.
Myslím že aj kresťania urobili veľa chýb, v histórii aj prítomnosti ale cirkev tvoria ľudia a ľudia robia chyby...preto je hlúpe teraz sa o to opierať.
Nejdem sa tu hádať no myslím že je aj hlúpe vystupovať proti cirkvi. Teda u mňa...poznám slovo tolerancia a nejdem zhadzovať moslimov, židov atď. Nech si každý verí čomu chce, otázka viery je každého osobná vec.
Ale toto už nebolo k téme
Viem, že cirkev nie je už v žiadnom prípade dokonalá, pretože už aj tam prenikli temné sily satana. /ilumináti/
A keď už sme pri tom, tak komunisti zabíjali a zatvárali všetkých veriacich (nielen kresťanov) a to práve preto lebo považovali vieru v čokoľvek za zlú a zvrátenú.
@matysso1 bububu abraka dabra teemene sily satana oberte ludi o peniaze a zvalte to na cirkev pretoze cirkev je DOBRAAAAAAA
WTF???
Ale nie nie ..sami krestania ved nevedia ci bol Boh zena alebo muz
Keď neveríš v Boha neveríš ani v satana, pretože aj ten pochádza od Boha, a ver že satanovi sa páčia takí ľudia ako si ty, pretože tých získa najľahšie.
forum sa vola "moze byt clovek, ktory neveri v boha satanista?"
na otázku od zakladateľa-čisto teoreticky si myslím, že satanista nemoze byt ateista, pretoze satan je ako opozitum bohu-to bola definicia takych tych cintorinovych satanistov
no na strane druhej si myslim, ze samozrejme.. ako spomínal @tenario moze to byt filozofia.. nepoznam to, nezaujimam sa o to podrobne.. ale chapem to asi tak nejak, ze clovek jednoducho veri v seba, v svoje sily...taki clovek sa moze volat ateista, satanista, blablabla, difdjhfl.... proste ako sa nazve..
nepaci sa mi cely ten cirkus okolo boha, okolo jeho hnevu a okolo toho, ze mame byt vsetci poslusni... je jasne, ze ked robis dobro-dobros a ti vrati a ked robis zlo-zlo sa ti vrati..ale ved na toto nepotrebujem boha.. to je obycajny zakon prirody a energie ktoru vysielam univerzu...
Cloveka stvoril boh.. tym padom ma clovek kusok bozskeho v sebe a je dielom boha a tym padom je aj on sam boh.. skuste povedat nejakemu zarytemu krestanovi, ze kazdy clovek na zemi je boh...
cele krestanstvo si ide proti sebe.. v biblii je zamerne kopec veci s nedokoncenou a nejasnou myslienkou...
podla mna je to najvacsi rozpravkovy pribeh na svete
Vieš mal by si sa naučiť jednu vec a to akceptovať a tolerovať aj názory iných
Pozri ty veríš v niečo čo si myslíš že je správne, ja tiež a aj ostatní...teda táto hádka je zbytočná totiž ani ty ani ja nepripustíme že ten druhý má pravdu
a ja chápem že sú to dve rozdielne veci... a aj uznávam že robí veľa chýb a nieje vždy spravodlivá...no patrí to k môjmu náboženstvu v ktorom som bola vychovaná, ktorému verím a o ktoré sa opieram lebo človek nemôže mať oporu sám v sebe ako si písal alebo keď to tak tvrdíš...keď stojíš v trolejbuse prečo sa držíš držiaka,sedadla alebo čohokoľvek iného a nie svojho nosa trebárs? to je len príklad...lebo to proste nejde
Vidis toto je chyba krestanov ...vy odsudzujete satanizmu hlavne nie my!
neviem prečo stále berieš kresťanov ako dokonalých ľudí ktorý nemôžu urobiť chybu...keď som kresťan neznamená že nerobím chyby
a raz som ti to už vysvetlila,neviem prečo musím zas videla som už posadnutých ľudí, viem ako to vyzerá a čo to s človekom robí. Ty si mi vysvetlil svoje 3 satanistické smery a satanizmus ako filozofiu a ja som ti nato nič nepovedala tak nehovor že odsudzujem
@80 satanizmus moze byt odpor voci krestanskym zasadam nie samotnemu Bohu
@india skus precitat satansku Bibliu..treba si preverit obidve strany nie len jednu a to krestansku
neznášam tú debilinu že treba nastaviť druhé líce :S muehehehe hovno
"ZATYKAČ
HLEDÁ SE: BŮH - MRTVÍ NEBO ŽIVÝ
Jednou z obecně rozšířených mylných představ je, že satanista nevěří v Boha."
k nezabiješ:ano maly by to byť samozrejmosť ale sme svedkami že denno dene sa zabíja.To že aj krestania zabijaju nieje vina boha aleZASE LUDI boh nikomu neprikazuje zabíjať.Ak kde jaký fanatyk hovorí že je poslom božím a nasledujú sú to ZASE LUDIA ak niekto chce povedať že vbydel Ježiša tak to nie je že mu Cirkev okamžite verí všetko sa to skúma a dohliada na to Cirkrvná komisia.K krížovím výpravám-ano zabíjalo ale nakázal to boh.Ale tiež tam chodili ludia čo nechcely bojovať za boha ale aby zbohatli.Všetko čo sa zlé stane nemože boh ale bud človek alebo neštastná náhoda.