neviem, nečítala som vaše komentáre, ale len tolko že dnešná mládež by si mala uvedomiť že nejde o fyzickú krásu ake krásu srdca..... a babám, ktorým ide len o peniaze a krásu by som nikdy neverila .....
Je to fakt dosť hlúpa otázka, odhliadnuc od jej hlúpej formulácie. Kamarát pracuje ako model a má veľký problém nájsť si dievča. To len tak, pre ilustráciu nesprávnosti otázky.
@milo5 Áno, krása je relatívny pojem, ale s tvojou definíciou charizmy nesúhlasím...
Charizma je o tom, keď stretneš človeka (je jedno akého pohlavia, charakteru, výzoru, veku...) a máš pocit že ten človek je úžasný, aj keď reálne netušíš aký je. Alebo ťa ten človek proste zaujme už len tým že prejde okolo (a stále je jedno ako vyzerá)
@Galinka , ze prejde okolo netusis aky je a predsa ta zaujme? Tak taky by som chcel byt Tak ked dam nabok tu "krasu", nejak mi z toho nic nevychadza. Mozno to bude daky parfem ta charizma alebo co? Charizma je vnutorne vyzarovanie, vyzarovanie z prejavou toho cloveka. To nie je ziadne X ziarenie alebo UV Proste takych ludi je malo a je sproste od zien sa specifikovat iba na to. Dolezite je srdce
Aj keď je slovo charizma značne sprofanované, asi viem, o čom je reč. Aj keď je slovné spojenie, že krása je relatívny pojem, klišé, je pravdivé. Ale zas tak jednoduché to nie je, ako si to naznačila. Ak okolo teba niekto prejde, len ťažko môžeš zachytiť jeho charizmu. Vtedy je to skôr o tom povrchnom vneme, teda o tom, že zaregistruješ jeho fyzično a prípadne pocítiš sympatiu k jeho výzoru. Ako správny narcis použijem ako príklad seba. Nepoznáš ma. Nevieš ako vyzerám. Prejdem okolo teba a čo? Pokiaľ sa neozvem, nepočuješ môj hlas, nevieš, ako sa vyjadrujem, aká je moja gestika a mimika. A to sú dôležité veci pri dotváraní si dojmu t druhých. A myslím si, že charizma spočíva aj v tom.
Nenechaj sa pomýliť. Ženy tento pojem nevymysleli, len sa dnes často pretriasa a akosi je príliš ambivalentný. Srdce je síce dôležité, ale s charizmou veľmi nesúvisí.
@milo5 Vyžarovanie z prejavov jedine za predpokladu, že ti ako prejavy stačí vidieť ako ten človek kráča, ako sa usmieva... (Vezmi si takého Vreda Pitta - je neskutočne obľúbený, ale pritom koľko z jeho fanúšikov vie aký je naozaj? A určite sa nedá povedať že by bol pekný...)
Nemyslím že ona to myslela takto... skôr to podľa mňa bolo myslené tak, že môže byť ten človek vnútorne úplne úžasný, ale pokiaľ tam nie je to, čo sa zvykne volať chémiou.... (Proste - srdcu nerozkážeš...)
@radiophonic Netvrdím, že charizma nemá niečo aj s "fyzičnom", ale o kráse to určite nie je...
Nepočujem, neviem ako sa vyjadruješ, ale vidím ako sa tváriš a aká "energia" z teba ide... (niečo v štýle - oči sú zrkadlom duše - tam tiež nepotrebuješ aby ti človek povedal aký je, ako sa má, ako sa cíti, ale keď mu pozrieš do očí, tak to vieš odhadnúť )
@Galinka , KOMUNIKACIOU najviac zistis o cloveku, jeden kriva, druhy ma sklene oko a podla toho sudis ludi? Este som sa nestretol s tym aby bol pre mna zaujimavy cudzi clovek, bez toho aby ma pritahoval vyzorom.
@milo5 A ja som snáď tvrdila že sa dá o človeku najviac zistiť keď naňho pozrieš alebo ako? Ja som len tvrdila, že je na ľuďoch niečo povedzme že príťažlivé, ale nie je to celkom výzor.
Určite keby ma na ulici oslovil niekto, o kom by som sa vyjadrila že je charizmatický, tak mu hneď nepoviem áno keď netuším aký je povahovo.
@Galinka , Chapem, kazdeho cloveka na tom druhom nieco ine zaujme. Teba usmev, oci, chodza... Ale nemozes tvrdit ze to je charizma, charizma je to co ovplyvni najviac ludi a to je spravanie v spolocnosti..., jednoducho vie ten clovek byt pre druhych zaujimavy svojimi prejavmi. Ked sa mu ty pozries napr. do oci, zacne sa ti vylucovat fenylelylamin, ale to len konkretne tebe. Inej sa moze pri nejakom inom znaku. No charizmu toho cloveka, berie vacsina ludi v rovnakom zmysle.
Podľa toho, čo pre teba znamená ŠKAREDÝ CHALAN... A aké je to pekné dievča... Ak je to nejaká povrchná pipka, tak si pravdepodobne hneď všimne, že chalan nie je pekný, a ďalej sa oňho nezaujíma...
hmm tak sorry ,-baba chce len pekného ! ked nie je pekný tak musí mať vela penazí !-vela velmi vela !,-či mu bude verná hhmm ???... asi nie zasa bude chcieť len pekného (prírodný aspekt geny priťažlivosti pre prežitie -najpríťažlívejší alebo najsilnejší samec v prírode -ženské pohlavie si vyberá iba to čo zabespečí takých potomkou ktorý budu schopný reprodukcie a to budu bud tý príťažlivý alebo silný ,velký atd.).....................ved sa pozrite okolo seba každý pekný chalan alebo baba už niekoho má ! a tý druhý nemajú nič dlho nemaju nič až vobec niekdy budu niekoho mať . život je otom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
hlavne ak ma taky prachy na jeho vyzor sa zvacsa neprihliada
Pekné baby, dievčatá, ženy, nezúfajte. Som voľný!
ale chalanom stačí veľké sebavedomie
Často sa stretnem s tým,že je mi niekto maximálne sympatický a pripadá mi pekný,a kamarátka tvrdí opak.
Takže áno
Charizma je o tom, keď stretneš človeka (je jedno akého pohlavia, charakteru, výzoru, veku...) a máš pocit že ten človek je úžasný, aj keď reálne netušíš aký je. Alebo ťa ten človek proste zaujme už len tým že prejde okolo (a stále je jedno ako vyzerá)
(t.j. charizmatický človek =/= ideál )
Aj keď je slovo charizma značne sprofanované, asi viem, o čom je reč. Aj keď je slovné spojenie, že krása je relatívny pojem, klišé, je pravdivé. Ale zas tak jednoduché to nie je, ako si to naznačila. Ak okolo teba niekto prejde, len ťažko môžeš zachytiť jeho charizmu. Vtedy je to skôr o tom povrchnom vneme, teda o tom, že zaregistruješ jeho fyzično a prípadne pocítiš sympatiu k jeho výzoru. Ako správny narcis použijem ako príklad seba. Nepoznáš ma. Nevieš ako vyzerám. Prejdem okolo teba a čo? Pokiaľ sa neozvem, nepočuješ môj hlas, nevieš, ako sa vyjadrujem, aká je moja gestika a mimika. A to sú dôležité veci pri dotváraní si dojmu t druhých. A myslím si, že charizma spočíva aj v tom.
@Milo5
Nenechaj sa pomýliť. Ženy tento pojem nevymysleli, len sa dnes často pretriasa a akosi je príliš ambivalentný. Srdce je síce dôležité, ale s charizmou veľmi nesúvisí.
Nemyslím že ona to myslela takto... skôr to podľa mňa bolo myslené tak, že môže byť ten človek vnútorne úplne úžasný, ale pokiaľ tam nie je to, čo sa zvykne volať chémiou.... (Proste - srdcu nerozkážeš...)
Nepočujem, neviem ako sa vyjadruješ, ale vidím ako sa tváriš a aká "energia" z teba ide... (niečo v štýle - oči sú zrkadlom duše - tam tiež nepotrebuješ aby ti človek povedal aký je, ako sa má, ako sa cíti, ale keď mu pozrieš do očí, tak to vieš odhadnúť )
Určite keby ma na ulici oslovil niekto, o kom by som sa vyjadrila že je charizmatický, tak mu hneď nepoviem áno keď netuším aký je povahovo.
vzchop sa
To znamená že každému sa páči niečo iné a nedá sa niekto vyslovene vyhlásiť za škaredého/pekného alebo to tak nie je?
krása je relatívny pojem, a aj tak vzťah kde je založená láska len na kráse je horšie ako nijaký vzťah.