Môže sa na Slovensku dobre uplatniť človek ktorý...
Môže sa na Slovensku dobre uplatniť človek ktorý nemá žiadne špecifické vzdelanie (nemá odbornú strednú ani VŠ, iba gymnázium), žiadne známosti, žiadne financie ani žiadne špeciálne talenty? Jeho jedinou prednosťou je vytrvalosť a ochota pracovať.
Ak je sikovny a priebojny tak nepotrebuje vzdelanie ani znamosti alebo skor si tie znamosti vie lahko vytvorit v tom pripade alebo sa proste vypracovat aj sam... Kiezby som bol taky aj ja
No ak nemá talent skutočne na nič konkrétne,teda ani podnikanie, ani žiadna manuálna zručnosť,žeby si nato založil živnosť, tak môže iba vytrvalo a ochotne iba robiť niekde pri pokladni alebo pásovej linke,tam sa uplatní,ale nezbohatne,iba sa zodrie a prd z toho má.
@diehard@Ps102 síce som to neuviedla v popise, ale bolo by dobré svoj pohľad aj trochu rozpísať, ak máte pozitívnu skúsenosť. ako ma taký človek vôbec začať. zmaturuje a čo ďalej bez pomoci od rodičov.
@Torpedo08 je to taký priemerný človek, ktorý nemá žiadne extrémne komunikačné zručnosti.. má priemerný okruh priateľov, nemá manipulatívne ani riťolezecké sklony. priebojnosť do tej miery, že si vie vybaviť všetko potrebné, vie obhájiť svoje názory, ale určite nie ten typ, čo ide aj cez mŕtvoly, bez chrbtovej kosti.
@Riddler mám na mysli takého úplne priemerného človeka, ktorý je aj trochu zručný, aj podnikavý, ale nevyniká v tom a jeho schopnosti má aj ďalších x ľudí.
neviem či to nejako ovplyvní odpovede, ale hrá v tomto nejakú rolu aj pohlavie?
No ak nič nevie, tak ťažko. Minimálne angličtinu, nejaké počítačové programy, alebo aspoň šoférovať by fakt mal vedieť. Prípadne upratovať, pracovať s pokladňou a tak, ale to asi nechceš
podla mna proste musis vediet, co vies robit. musi byt nejake odvetie - ci je to technicke, ci umelecke, ci prirodovedecke alebo manualne. lebo ked nevies, nevies co ta bavi, nechces zistit co ta bavi tak ako hvoori @riddler podla mna taky clovek moze skoncit len za pasom alebo nieco podobne.
@darkestangel otázka je čisto hypotetická, netýka sa mňa. len ma zaujíma ako to je v prípade úplne obyčajného priemerného človeka. všetky jeho schopnosti sú na úrovni priemerného slovenského gymnazistu. gymnaziálna angličtina, počítačové znalosti stredoškolskej informatiky. šoférovanie je otázkou peňazí, ktoré ako už bolo uvedné daný človek nemá a musí ich najskôr zarobiť.
@fakecocacolazero ja si to tiež neviem celkom predstaviť, lebo sa ma našťastie daná situácia netýka. no zamýšľam sa nad tým z hľadiska človeka, ktorý v živote nemal šťastie, nemá žiadne zázemie, nemá nič, len pevnú vôľu, avšak je limitovaný priemernou inteligenciou a priemernými schopnosťami. podľa toho čo som počula, v zahraničí dokáže normálne vyžiť aj takýto človek. tak ma zaujíma aká je situácia na Slovensku.
s gymnazialnymi znalostami este stale ma podla mna dost velku sancu uplatnit sa nizsich menezerskych poziciach typu acount executive, pripadne ak je snazivejsi tak aj normalny acount, pripadne na nejakom supporte. bohuzial podla mna na slovensku moc tlacia tie automobilky, takze utlacaju taketo pracovne moznosti.
No trochu podnikavý sa príliš podľa mňa neuplatní, aby v tom vynikol a dokázal čosi vybudovať,čo vydrží dlhodobo treba v tom byť fakt dobrý, lebo len tak trochu v tom dobrý,to mi znie ako biznis na pol roka. Trochu manuálne zručný tiež asi nebude nejaký vychýrený majster,ktorý má jeden kšeft za druhým, takýto priemer, že nie je úplne neschopný,ale rovnaký ako tisíce dalších, to fakt len radový robotník v nejakej firme, v zahraničí aj podľa toho čo som ja počul sa takýto človek má o trochu lepšie ako tu.
tiez mam idiotsku strednu, ziadnu vysku a od rodicov som nemala financnu podporu a zarabam, vzhladom na slovensko, dost velky nadpriemer (a mam 22 rokov)
no nie som zrovna hlupa a neustale nabalujem na to, co viem. nie je to zadatmo
Ja to osobne nie som a ako sa poznam asi by som bola navzdy predavackou v potravinach, pretoze od sikovnosti mam velmi daleko. Ale urcite moze, ak je sikovny, ambiciozny a sebavedomy.
Jasné že nie. Pokiaľ si nezaložíš firmu... alebo nemáš možnosť využiť nejakú tú známosť, tak si nezamestnaný, alebo robíš niekde, kde robia aj tí z učňovky, alebo aj bez maturity... Alebo teda môžeš robiť nejakú robotu kde vyžadujú jazyk ... napr. niekde na recepcii ... alebo v nejakom kancli... kde by nemuseli až tak zle platiť... Ale zase k tomu treba niečo pridať asi... Tuto na Birdzi sú múdri ľudia, pretože všetci sú tu programátori level Master, a za 10 rokov budú jazdiť v BMW X18tke ...
Samozrejme, že sa môže uplatniť. Väčšina ľudí nerobí to, čo vyštudovali. Častokrát najmä tí, čo podnikajú, majú úplne inú školu ako z oblasti, ktorou sa zaoberajú. Nie je to len o škole, o talente, je to aj o komunikácii, šťastí v živote a milión ďalších vecí. Hlavné je, nebáť sa v živote a neuzatvárať sa v ulite. Na druhej strane je dôležité stabilizovať, budovať a posúvať sa, to znamená, aby sa ti pracovné podmienky, plat a spoločnosť v ktorej sa pohybuješ stále zlepšovala. A potom je to aj o tom, čo človeku samému vyhovuje, na čo je stavaný. Nie každý dokáže ako podnikateľ vybaviť 50 telefonátov denne a byť stále k dispozícii. Nie každý dokáže kvôli platu opustiť rodinu i kamarátov a žiť na druhom konci svetadiela a hlavne byť šťastný. Koniec koncov ide vždy o to, aby si bol šťastný a treba sa tak zariadiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
@Torpedo08 je to taký priemerný človek, ktorý nemá žiadne extrémne komunikačné zručnosti.. má priemerný okruh priateľov, nemá manipulatívne ani riťolezecké sklony. priebojnosť do tej miery, že si vie vybaviť všetko potrebné, vie obhájiť svoje názory, ale určite nie ten typ, čo ide aj cez mŕtvoly, bez chrbtovej kosti.
@Riddler mám na mysli takého úplne priemerného človeka, ktorý je aj trochu zručný, aj podnikavý, ale nevyniká v tom a jeho schopnosti má aj ďalších x ľudí.
neviem či to nejako ovplyvní odpovede, ale hrá v tomto nejakú rolu aj pohlavie?
no nie som zrovna hlupa a neustale nabalujem na to, co viem. nie je to zadatmo