Môžem niekohío žalovať za ukradnutie mojich foto ?
ak som si spravil foto, a niekto napr z tadeto z albumu si ich stiahol do pc a bude ich dalej sirit mozem pozadovat ich stiahnutie alebo ho žalovať ?....
Jasné, že môžeš. Legislatíva ti to dovolí. Len chcem vedieť, ako si zistíš, ktorý dobrák ti to urobil, pretože teraz som si mohol stiahnuť tvoje fotky aj ja. A ako to zistíš? Máš priateľov hekerov, ktorí odvedú dobrú detektívnu prácu?
Inak, ja mám opačný problém, ja dostávam fotky ako dar.
Moji ironicki kolegovia tym chcu povedat ze teoreticky sa to da ale v praxi to bude prebiehat zlozitym, casovo narocnym postupom ktory sa sklada z nasledujucich casti:
1. pojdes na policiu
2.policia uhladne spise tvoju staznost
3.odidies z policie
4.policia velmi pekne napisanu a uhladne zlozenu staznost polozi na kopu dalsich pekne napisanych a uhladnych staznosti na ktore serie
Ale ak napises konkretne ake fotky,kde ich rozsiruje (je rozdiel ak si da tvoju fotku do albumov alebo si ju nacapi ako avatara a tvari sa ze si to ty....) mozno ti budeme vediet skor poradit
A kto má licenciu na dané fotky? Ak nik, chyba. Vždy, keď si dávaš robiť foto, žiadaj o licenciu. Môže ju mať aj tvoj fotograf, vtedy by to bolo predsa len ľahšie vymožiteľné.
no tak počkať. podľa môjho názoru ty nemôžeš nikoho žalovať, maximálne tak tvoj zákonný zástupca by mohol, alebo sa mýlim, kolegyňa @yolis ?
ale predpokladám, že ak sa s týmto obrátiš na niekoho rozumovo zdatnejšieho, hneď ti vysvetlí, že žalovať, to sa nerobí len tak, keď ťa niekto trochu naštve
Necital som tu sice podmienky pouzivania, ale mam taky pocit, ze cokolvek sem uploadnes sa automaticky stava vlastnictvom Birdzu, takze mozes akurat tak suchat nohami
Kazdopadne aj keby niekoho zazalujes, spis sa zalozi do archivu a nikto to ani riesit nebude. V amerike by si uspel, tu nie.
Podľa mňa pokiaľ boli zverejnené na voľne dostupnom mieste môže si s nimi robiť kto chce čo chce?Snáď by to bolo napadnuteľné len pripade keby ich on zverejňoval pod svojim menom napr. v nejakej súťaži ale to by si zas musel dokázať že sú tvoje.
Za stiahnutie tvojich fotiek do pocitaca ich nemozes zalovat, iba za nedovolene sirenie, to je trestne. Rovnakoako nemozes niekoho odfotit a zavesit jeho fotku an net bez jeho suhlasu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Jasné, že môžeš. Legislatíva ti to dovolí. Len chcem vedieť, ako si zistíš, ktorý dobrák ti to urobil, pretože teraz som si mohol stiahnuť tvoje fotky aj ja. A ako to zistíš? Máš priateľov hekerov, ktorí odvedú dobrú detektívnu prácu?
Inak, ja mám opačný problém, ja dostávam fotky ako dar.
1. pojdes na policiu
2.policia uhladne spise tvoju staznost
3.odidies z policie
4.policia velmi pekne napisanu a uhladne zlozenu staznost polozi na kopu dalsich pekne napisanych a uhladnych staznosti na ktore serie
ale predpokladám, že ak sa s týmto obrátiš na niekoho rozumovo zdatnejšieho, hneď ti vysvetlí, že žalovať, to sa nerobí len tak, keď ťa niekto trochu naštve
Kazdopadne aj keby niekoho zazalujes, spis sa zalozi do archivu a nikto to ani riesit nebude. V amerike by si uspel, tu nie.
lebo tu sda tzo nedá ...
to STAGE: ano skype .... a mozzilu.... ale rozhodne osm si nezavesil do albumu fotky cudzieho cloveka a netvrdil ze su moje .... tak asi tak ...
lol v USA ?,.. a my de sme ZSSR ci co ?