Je pravda, že keď ma večer v meste zastaví policajt a bude mi chcieť dať fúkať, tak môžem odmietnuť, pretože nie som vodič, ale chodec? je to pravda alebo je to blbosť?
1. ani vodic nemusi fukat, nedaju mu devinu k hlave a fukaj bo ce odjebem..
akonahle vodic odmietne fukat berie sa to automaticky ze ma viac ako 1 promile, co je trestny cin, takze cpz- cela na 48 hodin max, a rychlo pred sudcu, super rychle konanie.
2. V sr. ine to je v irane, syrii alebo saudskej arabii kde je alkohol nelegalny.. v sr mozes mat aj 12 promile a ist si po ulici len po A-musis mat 18 rokov. B-nerobit bordel, vrieskat, obtazovat ludi atd.. to je precin opilstva.. c- nepit alkohol na verejnosti.. ale to uz je najmenej to len mestsky ti daju pokutu 10 abo 30 eur..
3. tak isto v aute. sofer musi mat 0,0 spolujazdci mozu mat aj 12 kudne
@lolblake cyklista nemoze byt pod vplyvom. co mam 0,5 promile a nemozem prejst cez zebru bo budem chvilu ucastnik cest. premavky pod vplyvom 0,5 promile alkoholu??
@lolblake "Chodec je účastník cestnej premávky a policajt má právo ti dať fúkať, takže je to blbosť.."
Zakon o cestnej premavke ( » www.zakonypreludi.sk/zz/2009-8)... neupravuje pouzivanie alkoholu pre chodcu, len pre vodica. Cize nie, fizli ti ako chodcovi nemozu dat fukat.
@myschka prave zas nie je az take zlozite. Len si musis prelustrovat prislusny zakon a pripadne zakony nadvazujuce na neho.
@mk16 ak by bol alkohol pre chodu zakazany, znamenalo by to prakticky zakaz akekehokolvek pitia na vererjnosti, resp by si sa nemohol ani len opit doma a potom ist opity von, kedze ucastnikom cestnej premavky sa stavas v momente ked vstupis na cestnu komunikaciu (vratane chodniku).
Zakaz pitia sa vztahuje len na vodica a ako spolucestujuci mozes byt najebany ako vreco.
A vobec toto riesit? Ci vole blbost prekvita. Preco by ti niekto daval fukat ked si chodec co nic nespravil? Neviem o nikom komu by sa to stalo. Fukat ti dat nemaju preco a nemaju ta ani za co postihnut ak by si nafukal.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
1. ani vodic nemusi fukat, nedaju mu devinu k hlave a fukaj bo ce odjebem..
akonahle vodic odmietne fukat berie sa to automaticky ze ma viac ako 1 promile, co je trestny cin, takze cpz- cela na 48 hodin max, a rychlo pred sudcu, super rychle konanie.
2. V sr. ine to je v irane, syrii alebo saudskej arabii kde je alkohol nelegalny.. v sr mozes mat aj 12 promile a ist si po ulici len po A-musis mat 18 rokov. B-nerobit bordel, vrieskat, obtazovat ludi atd.. to je precin opilstva.. c- nepit alkohol na verejnosti.. ale to uz je najmenej to len mestsky ti daju pokutu 10 abo 30 eur..
3. tak isto v aute. sofer musi mat 0,0 spolujazdci mozu mat aj 12 kudne
nie nemusíš fúkať, lepšie je ťahať cez bankovku
Zakon o cestnej premavke ( » www.zakonypreludi.sk/zz/2009-8)... neupravuje pouzivanie alkoholu pre chodcu, len pre vodica. Cize nie, fizli ti ako chodcovi nemozu dat fukat.
1. vodič je oprávnený odmietnuť fúkať, nie je to trestný čin.
2. ak odmietne fúkať je povinný sa podrobiť testom moču alebo krvi, ktorý preukáže absenciu, alebo prítomnosť alkoholu.
3. ak odmietne odber krvy, test močom až potom je to trestný čin.
Have a nice day
@mk16 ak by bol alkohol pre chodu zakazany, znamenalo by to prakticky zakaz akekehokolvek pitia na vererjnosti, resp by si sa nemohol ani len opit doma a potom ist opity von, kedze ucastnikom cestnej premavky sa stavas v momente ked vstupis na cestnu komunikaciu (vratane chodniku).
Zakaz pitia sa vztahuje len na vodica a ako spolucestujuci mozes byt najebany ako vreco.
som sorry som trochu nejabaty
A vobec toto riesit? Ci vole blbost prekvita. Preco by ti niekto daval fukat ked si chodec co nic nespravil? Neviem o nikom komu by sa to stalo. Fukat ti dat nemaju preco a nemaju ta ani za co postihnut ak by si nafukal.