Stáva sa mi že mi "zamrzne" počítač. Najhoršie je to, že sa mi nedá ani reštartovať, lebo klávesnica nefunguje, vždy ho musím vypnúť i ked viem že by sa to nemalo, ale inak by ostal zamrznutý asi navždy. :/
@D170 Pocitace zvyknu niekedy zamrzat. Hlavne ked mas spustenych milion programov naraz a este k tomu medzi nimi rychlo prepinas. Je jasne, ze ked zamrzne pc, nejde klavesnica . Co ze to mas za pc?
mozno mas preplnenu RAMku... nespustas vela programov naraz? Ale preinstalovanie windowsu by malo pomoct... aky tam mas windows? je to notebook, alebo stolovy pc?
Rozmýšlala som, že či to nebude aj z Visty, lebo tie neustále aktualizácie zaberajú asi veľa miesta.
Lebo celkovo mi ide PC aj pomaly, napríklad ak ho zapnem a chcem ísť na internet, trvá dosť dlhú chvílu kým sa tam dostanem, alebo ked chcem otvoriť word alebo open office tak málokedy sa to podarí na prvýkrát,väčšinou mi vypíše že program nereaguje.
I ked som si minule pozerala koľko mám voľného miesta, tak som mala okolo 70 percent naplnených, takže voľné miesto by ešte malo byť, ale možno že to Viste nestačí
@bluepanter Ochvílu pozriem a napíšem, zo začiatku som bola s Vistou spokojná, všetko mi išlo dobre.
A tento problém je už dlhodobý, riešim ho hlavne preto, lebo sa mi parkrát už stalo a aj teraz ked som bola na birdzi, že sa mi počítač sám z ničoho nič vypol.Prvýkrát sa to stalo asi pred piatimi dňami a stalo sa to aj včera aj dnes.
Viem, že mi ho asi na dialku neopravíte , len by som chcela vedieť či to môže mať súvislosť s tým častým mrznutím a aký komponent mám asi v počítači chybný.
@d170 alebo je ešte jedno riešenie.... keď je to PC, tak má voľné sloty na RAMku, čiže sa dá dokúpiť aj pamäť RAM a rozšíriť ju tak na viac...aspoň na tie 1,5-2 GB, ak chceš Vistu.
Pri kupovaní však asi zober comp do nejakého PCshopu, aby zaručili, že RAMky budú spolu dobre vychádzať
@d170 no, ramka by ti urcite stacila... a to ze mas zapnuty len prehliadac, to neznamena ze v pozadi ti bezi dalsich milion programov, ktore normalne nevidis. Aj tie zeru dost vela miesta v RAM. Zistis to tak, ze si otvoris spravcu uloh (Ctrl+alt+del - spravca uloh) a tam si klikni na procesy. Tak uvidis co vsetko ti bezi. Dalej si tam mozes pozriet aj vykon pocitaca, kde ti ukaze ako je zatazena tvoja pamat (RAM) a procesor....
A ak dlho mavas tie problemy, ze sa ti pocitac restartuje a zamrza? Zacalo to teraz v lete, odkedy je tak horuco, alebo to trva uz dlhsie?
No, jeden z dôvodov prečo ludom vymrza komp(hlavne gejmerom pri hrách) je lebo sa im prehrieva procesor. Je dosť možné že máš na hovno ten základný chladič. Nejaké novšie verzie biosu zvyšili rpm na cpu fane, mne dokonca o dvojnasobok. Resp. možno tam máš moc prachu, hlavne ak máš z boku otvorenú skrinu. Každopádne sa skús kuknúť dovnútra, len ak si si kupoval nejakú zostavu tak bacha aby si si neodjebal warranty seal. Taktiež si do kopmu daj Aisuite alebo speedfan alebo to je jedno proste nečo čo ti bude sledovať tepltotu procáku, resp. grafickej karty. Ale problém môže byť ofc aj úplne inde, toto som zahrnul len z hardwaru čo ma napadlo.
aj mne to robi ale len ked mam otvorenix vela veci ale tak moj comp uz aj pekne horel normalne plamene z neho z vnutra slahali :d ale pritom normalne siel ( bol som na nete) a aj sam ten ohen po case zhasol :d tak ako newm ....
Najskor budes mat chybny hardware - pamat, alebo zdroj (kedze si spomenula, ze sa ti sam resetuje comp), pripadne ako uz niekto napisal, prehrieva sa ti procesor.
Najmenej pravdepodobne je, ze bude chyba vo Viste, kedze system ktory pouziva preemptivny multitasking jednoducho nezamrzne (jedine, ze by tam bol nejaky velmi na hovno driver). Sice aj XP ma preemtivne planovanie ale bol prvy z windowsov, preto to tam bolo zabugovane a procesy si robili co sa im zachcelo, bez toho aby mal OS nad nymi nejaku kontrolu.
A hlavne si vypni Aero, 512MB ramky je zalostne malo.
@leviathan Robilo by to aj cez zimu, počítač som mala daleko od radiátora, tak som si myslela, že to robí kvôli nízkej teplote, ale niekedy mi zamrzne aj vtedy ked nie je ani veľké teplo alebo zima.
No môže byť teda aj problém s tým fanom, tá vonkajšia teplota to zase až tak extrémne neovplyvnuje, ako som hovoril, sleduj si tú teplotu procesoru, ked tak si môžem kúpiť lepší chladič ak to bude tým. Resp. je to riskantné trošku ale updatovať ten bios, tan by mal pridať do biosu nejaké fan speed nastavenia. Keď tak ten prach medzi a za lopatkami toho cpu fanu. Ale za rok sa ti asi ťažko nazbieralo toľko prachu. A skúšala si preinštalovať windows? Resp. používaš vôbec nejaký antivírus? Nejaký blbý vírus tam nemáš? Ale ako som už hovoril, môže to byť úúúplne nečo iné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@seagull1 Je to stolový Pc, mám Vistu.
Rozmýšlala som, že či to nebude aj z Visty, lebo tie neustále aktualizácie zaberajú asi veľa miesta.
Lebo celkovo mi ide PC aj pomaly, napríklad ak ho zapnem a chcem ísť na internet, trvá dosť dlhú chvílu kým sa tam dostanem, alebo ked chcem otvoriť word alebo open office tak málokedy sa to podarí na prvýkrát,väčšinou mi vypíše že program nereaguje.
I ked som si minule pozerala koľko mám voľného miesta, tak som mala okolo 70 percent naplnených, takže voľné miesto by ešte malo byť, ale možno že to Viste nestačí
odpíš nám sem tie technické údaje, čo sa ti zobrazia.
možno máš slabý comp na Vistu...odporúča sa aspoň 1GB RAM, ale optimálne sú 2 GB
A tento problém je už dlhodobý, riešim ho hlavne preto, lebo sa mi parkrát už stalo a aj teraz ked som bola na birdzi, že sa mi počítač sám z ničoho nič vypol.Prvýkrát sa to stalo asi pred piatimi dňami a stalo sa to aj včera aj dnes.
Viem, že mi ho asi na dialku neopravíte , len by som chcela vedieť či to môže mať súvislosť s tým častým mrznutím a aký komponent mám asi v počítači chybný.
ak chceš ísť legálnou cestou, tak si môžeš stiahnuť alebo nejako zonať voľný OS Linux
ak nelegálnou, tak si zožeň Windows XP, to ti v pohode pôjde
alebo ak máš peňazí na míňanie, tak nový PC
Pri kupovaní však asi zober comp do nejakého PCshopu, aby zaručili, že RAMky budú spolu dobre vychádzať
A po čase určite chcem aj nový PC, ale to asi tak v časovom období od polroka do roka.
Monitor hádam vydrží, som s ním spokojná, takže dúfam že mi bude stačiť nové PC bez nového monitora.
A ak dlho mavas tie problemy, ze sa ti pocitac restartuje a zamrza? Zacalo to teraz v lete, odkedy je tak horuco, alebo to trva uz dlhsie?
Najmenej pravdepodobne je, ze bude chyba vo Viste, kedze system ktory pouziva preemptivny multitasking jednoducho nezamrzne (jedine, ze by tam bol nejaky velmi na hovno driver). Sice aj XP ma preemtivne planovanie ale bol prvy z windowsov, preto to tam bolo zabugovane a procesy si robili co sa im zachcelo, bez toho aby mal OS nad nymi nejaku kontrolu.
A hlavne si vypni Aero, 512MB ramky je zalostne malo.
@tommyhot 512MB je zaloste malo!? v jakom svete!? xDDDDDDDDDD (co by si ty robil pri 96M, pripadne este mensich cislach)