Premýšlam, či medicína je aj moje poslanie. Cítim, že potrebujem byť cely život v kontakte s ľuďmi a pomahať im. Zaujíma ma biológia, ľudské telo. Bola som na DOD a bola som uchvatena anatomickym muzeom. Ale stale to zvažujem lebo ako vieme nie je to sranda a ja sa obavam či by som to zvadala. Take naročne povolanie Či to ozaj je moja cesta, stale ma to mučí som hrozne nerozhodná a chcem mať istotu. Každý večer sa modlím aby mi Pán naznačil, že čo je moja cesta pretože moje srdce túži naplniť jeho dielo nech je akékoľvek. Ďakujem za každú rozumnú odpoveď a úprimnú snahu poradiť
Dá sa povedať, že čokoľvek skutočne dobré pre ľudí budeš robiť, bude to správne. A čo sa týka povolania, nemalo by ťa to deprimovať ale tešiť. Lekárstvo je dobré povolanie. Podstatné znamenie je, že ťa to zaujíma, teší...
Teda ak ti ide dobre aj učenie, zrejme to zvládneš... aj tak to bude o každodennom boji so sebou samým...
ak ti to ide, tak je to povolanie pre teba. jedno či sa trápiš, ak proste výsledky hovoria za seba, sústreď sa na uskutočniteľné ciele. ak si si neistá, tak to nerob, ale popremýšľaj, či je niečo iné, čo vieš lepšie. nemusíš za každú cenu robiť to, čo študuješ, možno to bude neskôr tvoje hobby
@mccafe
Čítam, čítam...všetko v pohodičke a potom prišiel Pán. Tak ma to trošku zarazilo...no a teraz moja rada.
Som druhák na výške, je jedno na akej. Veľa známych je tiež na výškach. A z mojich skúseností vyplýva, že treba ísť na takú výšku, ktorá ťa baví. AJ keď je to ťažké a veľa ľudí ťa od toho odhovára, tak to treba skúsiť. Najhoršie čo môžeš urobiť je ísť na nejakú vysokú školu, ktorá ti nič nehovorí len pre papier. Za predpokladu že, to vôbec dáš tak ťa to 5 rokov nebude baviť a budeš z toho nešťastná.
Ak vieš, že ťa niečo baví tak do toho choď. Najhoršie čo sa môže stať, že ťa vyhodia po prvom roku a potom pôjdeš inam. Keďže je to ale niečo čo máš rada je dosť veľká šanca, že tam zostaneš a dáš to.
A to, že vieš čo chceš v živote robiť je obrovská výhoda. Vieš za čím ideš. To veľa ludí nemá.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Teda ak ti ide dobre aj učenie, zrejme to zvládneš... aj tak to bude o každodennom boji so sebou samým...
Čítam, čítam...všetko v pohodičke a potom prišiel Pán. Tak ma to trošku zarazilo...no a teraz moja rada.
Som druhák na výške, je jedno na akej. Veľa známych je tiež na výškach. A z mojich skúseností vyplýva, že treba ísť na takú výšku, ktorá ťa baví. AJ keď je to ťažké a veľa ľudí ťa od toho odhovára, tak to treba skúsiť. Najhoršie čo môžeš urobiť je ísť na nejakú vysokú školu, ktorá ti nič nehovorí len pre papier. Za predpokladu že, to vôbec dáš tak ťa to 5 rokov nebude baviť a budeš z toho nešťastná.
Ak vieš, že ťa niečo baví tak do toho choď. Najhoršie čo sa môže stať, že ťa vyhodia po prvom roku a potom pôjdeš inam. Keďže je to ale niečo čo máš rada je dosť veľká šanca, že tam zostaneš a dáš to.
A to, že vieš čo chceš v živote robiť je obrovská výhoda. Vieš za čím ideš. To veľa ludí nemá.
Jeb na pocity a podávaj prihlášku!
co inak cakas ze ti padne fonendoskop z neba ci co? xD