v podstate áno, lenže ako sa vraví - viem, že nič neviem - čím je človek múdrejší, tým viac si uvedomuje, koľko toho ešte nevie... čiže čím viac človek vie, tým je hlúpejší... múdry človek si uvedomuje, že je múdry, keďže vidí, že je múdrejší od iných. na druhej strane, múdry človek si ani neprizná, že je múdry, práve preto, že si uvedomuje aký je hlúpy.
a hlupák vie, že je hlúpy, hoci nie vždy. niekto je až tak sprostý a obmedzený, že si myslí, že je múdry.
čiže som dospela teraz k tomu, že múdry človek si myslí, že je hlúpy a hlupák, že je múdry.
lenže múdry človek je múdry, čiže musí vďaka svojej múdrosti prísť na to, že je múdry.
mne staci ze este vela veci neviem...a mudry vyjadruje co?
ako jedno latinske prislovie vravi:" kto prospieva vo vedomostiach a zaostava v mravoch, ten viac zaostava ako prospieva"...cize aj tak mudrost nieje vsetkym...
a veru neviem ci sa mudry clovek povazuje za mudreho...zalezi od konkretneho cloveka.
este jedna otazka....AKA je hranica MUDROSTI?..kedy viem ze uz som mudry?ako kedy mozte povedat o niekom ze je mudry?...to ze ma rozhlad alebo vie toho vela z nejakeho smeru(napr.Fylozofie?)
múdry človek nezaloží takúto anketu..a celá múdrosť či inteligencia je relatívna. Si múdra ak máš vysokoškolské vzdelanie a titul? či je múdry ten, kto vie, čo to znamená fyzicky pracovať a pozná ľudovú múdrosť? alebo dieťa v súkromnej škole pre nadpriemerne inteligentných?
ano, mudry clovek si je vedomy toho, aky je. keby si toho vedomy nebol, nedalo by sa ho nazvat mudrym. a ak by to popieral, slo by iba o falosnu skromnost..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
xD
Ale aj tak je sranda ze kazdy o tej chybe vie a stejne na to kazdu chvilu nekto doplati xD
a hlupák vie, že je hlúpy, hoci nie vždy. niekto je až tak sprostý a obmedzený, že si myslí, že je múdry.
čiže som dospela teraz k tomu, že múdry človek si myslí, že je hlúpy a hlupák, že je múdry.
lenže múdry človek je múdry, čiže musí vďaka svojej múdrosti prísť na to, že je múdry.
fú... asi na to už seriem
a stejne si neviem predstavit ake by tam boli moznosti, stejne by ziadna nevystihovala to co je v prispevku 7
definuj múdrosť
ukradla si mi myslienku ale nevadi som rada ze to sem vobec niekto dal aj ked nie ja
ako jedno latinske prislovie vravi:" kto prospieva vo vedomostiach a zaostava v mravoch, ten viac zaostava ako prospieva"...cize aj tak mudrost nieje vsetkym...
a veru neviem ci sa mudry clovek povazuje za mudreho...zalezi od konkretneho cloveka.
este jedna otazka....AKA je hranica MUDROSTI?..kedy viem ze uz som mudry?ako kedy mozte povedat o niekom ze je mudry?...to ze ma rozhlad alebo vie toho vela z nejakeho smeru(napr.Fylozofie?)