Vsade sa teraz stavaju tie multifunkčné ihriská (umelá tráva)
Dneska som siel po bývalom sídlisku a tam kde sme hrávali odrana do vecera futbal basket alebo hokej vyrástlo toto pekné ihrisko . NA prvý pohľad je to celkom fajn vec no ale hodina na t
v posledných rokoch vzniklo dosť takýchto nových ihrísk, ale myslím si, že tých neplatených je oveľa viac. Keď som bol malý chlapec na žiadne takéto multifunkčné ihriská si nepamätám. Osobne chodím na tie platené, pretože sa s chalanmi o ňho nemusíme s nikým deliť a navyše hrávame večer a v cene je zahrnuté aj umelé osvetlenie.
Zas na druhej strane keď sa pozriem na tie novovybudované nespoplatnené ihriská, decká to do pol roka takmer zničili.
No maminka je riaditeľka na ZŠ, vypracovali projekt a vyhrali ho a dostali peniažky presne na takéto ihrisko. Už je vystavané pekné a otvorené pre deti z okolia takmer stále (pár hodín mesačne je poskytnuté jednej firme )
avšak podľa mňa ho čoskoro uzavrú vzhľadom na to že stále treba čosi vymieňať kvôli deťom z okolia, ktoré vypaľujú siete cigaretami a tak. takže si nemyslím že je to postavené na hlavu, totiž to tu majú voľný prístup a nejak si to necenia
však nech je to otvorené každý deň a nech je to zadarmo. a aby sa tie ihriská hneď nezničili mohol by nejaký ujo dávať na tie deti pozor že čo robia. lenže potom by asi nezarobili...
@v3nty staci to definovat jednym slovnym spojenim jebnuty system! podla ma by maly byt zdarma celodenne s tym ze by si ich financovala dana obec/kraj to uz kde sme aby si deti platily zato aby sa mohly hrat mg..to iste skateparky..
platene ? wtf u nas su tusim 4 tieto ihriska , s kompletnym osietovanim teda nie len na branach ale aj nad mantinelmi asi 2 m aby ti lopta nevyletele nic sa neplati a za tie 2 roky sa absolutne ani na jednom z nich nic neznicilo a to sa tam hrava non-stop pomaly musime ist o siestej rano aby bolo volne ihrisko :o
@v3nty si si istý že to ihrisko je ešte štátne/mestské??? Pokiaľ ja viem tak tie ihriská sú prístupné verejnosti a sú bezplatne a viem to na 100% lebo som sa aj zúčastnil pár otvorení takých ihrísk. Podľa mňa to staré ihrisko odkúpil nejaký podnikateľ a dal ho prerobiť a asi preto je spoplatnené, alebo je druhá možnosť že mesto/obec si chce privyrobiť ale Fico nedal peniaze na výstavbu ihrísk na to aby si za to ešte obyvatelia museli platiť.
@pa3cek viem to na 100% v martine je asi 5-6 takých ihrísk a setky su spoplatnené
Nasa skola otvorila ihrisko bol tam aj fico poskole je spoplatnené
Dalsie 3skoly v MT to tak majú (Gympel na aldovni predtým tma bolo dobré ihrisko dal sa tma hrat absket teraz konsky kokot) Unás na dedine , Dedina si vypracovala plán na ihrisko dostala nejake dotácie ma to nastarosti nejaky curak a vyber azato penaze ...
Jedine v záturčí je 1 take ihrysko ktoré je ževraj pristupné
(viem na 100% ze boli nato dotácie lebo fico hovoril ze v MT otvoril 4podobné ihriská)
@v3nty Tak potom neviem kde je v MT a jeho okolí chyba. Ja čo som bol na otvoreniach a som sa stretol aj s Ficom a aj s Paškom a všetky boli zadarmo a aj sú, pretože na 2 ihriská si chodím aj občas zahrať a ešte ma nikto nevyhnal a ani nič nevyberal a sú to cudzie obce a mestá.
Asi tam mate na hovno kompetentných ak od vás vyberajú love za multifunkčné ihriská ktoré boli vystavané práve za účelom aby mladý viac športovali ako vysedávali doma a nie na to aby si z toho urobili biznis obce a mestá.
@pa3cek asi to fico nemá uplne pod kontrolov lebo aj v mosovciach (to je ejdna dedinka kde otvarali tu trávu + kalínák daroval hasické auto) a aj tma je to spoplatnené
Unás je to tka robené v dedine ten kto je "domorodec" ma nejakú zlavu
u nas tak isto kde sa dal hrat futbal zadarmo teraz tam mozes hrat tenis zaa poplatok ,, alebo taka velka plocha travnata ktoru kosili aspon raz za mesiac cez leto teraz nepokosia ani raz za rok takze sa tam takisto neda nic robit ,, a to sme dedina , neda sa tu nikde nic proste.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
potom ju zazvárali aby sme sa tam nedostali tak sme ju preliezali potom nanas zavolali policajtov
Zapis na vypocuvani a vsetko mozne .... Potom dobehli rodicia na policiu zavolali si starostku a trosku jej vy........ tak sa nakoniec nic nedialo ...
Zas na druhej strane keď sa pozriem na tie novovybudované nespoplatnené ihriská, decká to do pol roka takmer zničili.
avšak podľa mňa ho čoskoro uzavrú vzhľadom na to že stále treba čosi vymieňať kvôli deťom z okolia, ktoré vypaľujú siete cigaretami a tak. takže si nemyslím že je to postavené na hlavu, totiž to tu majú voľný prístup a nejak si to necenia
budeš chodiť na preliezačky aspoň! ja chodím u nás hore na hojdačku ale deti mrchy malé tam pijú
Nasa skola otvorila ihrisko bol tam aj fico poskole je spoplatnené
Dalsie 3skoly v MT to tak majú (Gympel na aldovni predtým tma bolo dobré ihrisko dal sa tma hrat absket teraz konsky kokot) Unás na dedine , Dedina si vypracovala plán na ihrisko dostala nejake dotácie ma to nastarosti nejaky curak a vyber azato penaze ...
Jedine v záturčí je 1 take ihrysko ktoré je ževraj pristupné
(viem na 100% ze boli nato dotácie lebo fico hovoril ze v MT otvoril 4podobné ihriská)
Asi tam mate na hovno kompetentných ak od vás vyberajú love za multifunkčné ihriská ktoré boli vystavané práve za účelom aby mladý viac športovali ako vysedávali doma a nie na to aby si z toho urobili biznis obce a mestá.
Unás je to tka robené v dedine ten kto je "domorodec" ma nejakú zlavu