Prečo ľudia musia stále na niečo myslieť?? Prosím poraďte mi ako nemyslieť na nič pretože sa mi to nedarí....... nejaký spôsob ako dostať všetky dobré aj zlé myšlienky z hlavy........ Dá sa to vôbec???
pri nejakej cinnosti kde sa na nu musis sustredit, napriklad ja neviem modelovanie, dake skaladanie atd., hranie hier je dost dobre na nemyslenie, potom mozno cvicit, ale poriadne, hra na hudobny nastroj, aktivne pisanie na nejaku temu (zabloguj si napr), alebo ako sa hovori, proste si len tak vybehni von a bez a nic nemysli, len na ten beh, pripadne ina cinnost ... ja ked chcem nemysliet na kraviny programujem , ako mensi som si staval lego ked som mal nervy
rob nieco co ta bude bavit a tym aj budes nad tym rozmyslat, ak ta bavi napriklad florbal zapis sa do takeho kruzku a budes mysliet len na to a pri hre zabudnes na ine veci ak ta bavi varit tak var alebo si najdi brigadu to ta tiez zabavi
ale keď chceš momentálne zabudnúť na problémy, tak si nájdi nejakú zábavku
šport. fyzicky náročný šport. napríklad bicyklovanie do kopca. keď konečne krvopotne vyjdeš na ten skurvený kopec, tak tam hore 3 minúty skapínaš a vydýchavaš. ale s čistou mysľou.
alebo potom niečo, čo silno zamestná tvoju myseľ, napríklad šach. alebo sex.
@matwejo hmm no ja by som to nevedela........aj keď bežím alebo čo proste myslím na niečo a keď už na nič tak na ten beh.......ale ja chcem úplne prázdnu myseľ len tak ležať a nemyslieť na nič ............. ja asi na niečo myslím aj keď spím
a ešte poznámka, úplný bezmyšlienkový stav je smiech, hlasný od srdca. Je to síce veľmi krátke, potom si spomeniete načom ste sa smiali a smejete sa zas.
skús si pospať.. keď človek spí mozog je vypnutý. na nič nemyslí... /pokial sa ti dačo nesníva/... alebo si daj horúci kúpeľ s bublinkamiii..alebo sa sústreď na jeden malický bod pred sebou tak dlho až z toho prestaneš vnímať okolie a "prebudí" ťa len kamoška keď do teba drgne,...(mne sa to stáva častoo )...
Ak chce niekto nemyslieť nad tým čo ho trápi tak pomôže hudba, nejaká práca pri ktorej treba trochu rozmýšľať alebo nejaká činnosť ktorá ho baví. Napríklad pomôže aj chatovanie alebo PC hry. Potom dobrý napínavý film, kde môžete rozmýšľať nad tým ako to skončí a tak...
Jedna super vec je meditácia. Pri nej sa dá zabudnúť na hocičo. Chce to ale veľa tréningu...
emh ked na to dojdem tak ti povim ale obcas staci ist a poprechadzat sa kam ta len nohy unesu len ty a hudba aa porste ides a ono ti bud vsetko z hlavy vysumi abo si to secko premylsi a uz na to myslet nebudes mam to otestovane
je to pravda ako jeden napísal. tak trochu. pri činnosti mozog venuje 98% na to čo práve robíš, preto ani nevieš že niekedy kreslíš a máš pusu dokorán. ja napríklad robím papierové modelárstvo a keď skladám / lepím náročné diely , nemyslím na nič. mozog je zaneprázdnený prácou a nevykazuje vedľajšie myšlienky, niekedy nevykazuje žiadne myšlienky. ale myšlienky a myslenie je rozdiel. myšlienky , to je reč, slová v našej hlave keď si niečo hovoríme. ale myslenie je potrebné ku správnemu vykonávaniu činnosti. keď sa budeš snažiť na nič nemyslieť tak sa ti to nepodarí, to mozog o tom rozhoduje či sú myšlienky potrebné alebo nie. kľudne sa dačo opýtaj ak chceš čo ti nieje jasné...
@cacika1 okej, to bol len návrh ja to robím asi takto: "makám" proste mám dajakú robotu a do tej som zažratý tak že premýšľam ako to a to spraviť atď, a nedostanem sa k myšlienkam ktoré by som nechcel, na 100% to u mňa funguje problém je v tom že veľa ľudí "sa nudí, nemá čo robiť" a podobné kraviny... pravda je asi taká, že roboty je stále, pre každého tu na svete a je jej dosť jedna z vecí, a samozrejme, keď dorobím, tak nemám čas myslieť na kraviny ale sa bavím alebo oddychujem, proste paráda
Ja nemyslím, keď hrám keď športujem alebo vykonávam telesnú aktivitu(napr. turistika) a keď som v blízkosti milovanej osoby... a inač myslím furt až mi to leze na nerf
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Alebo streotypne vykonávaj nejakú jednoduchú činnosť
ale keď chceš momentálne zabudnúť na problémy, tak si nájdi nejakú zábavku
šport. fyzicky náročný šport. napríklad bicyklovanie do kopca. keď konečne krvopotne vyjdeš na ten skurvený kopec, tak tam hore 3 minúty skapínaš a vydýchavaš. ale s čistou mysľou.
alebo potom niečo, čo silno zamestná tvoju myseľ, napríklad šach. alebo sex.
Jedna super vec je meditácia. Pri nej sa dá zabudnúť na hocičo. Chce to ale veľa tréningu...