skôr by som povedala, že treba znížiť počet neprespektívných odborov, počet prijatých žiakov (plány na školách, koľko chcú prijať) a hlavne počet gymnázií
a tiež by som zrušila stredné školy, ako tú, ktorú som vyštudovala ja... obchodné odbory patria na obchodné akadémie a nie na SOŠ, kde sa dostane aj štvorkách zo základnej...
myslím si, že je to riadne na piču , asi toľko ...
každá vš si u nás robí čo chce, iné podmienky na prijatie, štúdium, iná výuka ... v prvom rade by bolo asi potrebné ujednotiť systém , sprísniť kritériá , dotovať výskumy a vybavenie , znížiť počet univerzít ...
No neviem...bol som na jednej z lepších a bol som sklamaný ak sú ostatné skutočné také na hovno ako som počul tak jednoznačne zrušiť. Dávať peniaze do škôl ktoré produkujú nedostatočne pripravených absolventov je podľa mňa plytvanie peniazmi.
Treba zmeniť slovenskú mentalitu - pochopiť, že jednak zďaleka nie všetci potrebujú a majú na vysokoškolský titul, a na druhej strane, že z dobrých stredných škôl dokážu vyjsť kvalifikovaní a dobre zarábajúci ľudia, ktorých má spoločnosť doceniť. Taký solídny automechanik so súkromným servisom prevalcuje aj desať vysokoškolákov zo Sládkovičova.
Zníženie počtu VŠ, odborov aj prijatých študentov by následne bolo už len samovoľným dôsledkom.
@agrobrat presne.....okrem policajtov by mali robiť psychotesty na prijímačkách na medicíne, psychológii (!), možno práve, a takých tých odboroch ako jadrová fyzika, virológia, niektoré časti chémie (tie, kde sa robí s jedmi a výbušninami), veterine...........
k veci: no, na súkromných VŠ je asi aj tak kopa ľudí ,ktorá už má ,,rezervované miesto" v rodinnej či spriatelenej firme...ten diplom je len na ozdobu
teoreticky žiaden odbor nie je pre spoločnosť zbytočný, ale naozaj nepotrebujeme 200 absolventov politológie ročne.......a zasa, niektoré odbory tu chýbajú úplne (také tie ultramoderné forenzné vedy......)
@ohavnost ultrakokot :/ a to za ním ešte bola aj spolužiačka že nech dá termín a povedal jej že dá, teda presne že povie kolegovi ... (áno, stále nevie robiť so systémom )
@flemi mne celkom stačí keď vidím môjho spolubývajúceho ako ide za učiteľa AJ/DEJ ... :/ :/ :/
@agrobrat ja som tak rada, že mi dal skúšku na prvýkrát... a s tým systémom nevie nikto bola som už párkrát svedkom bezcieľneho počínania určitých profesorov
@ohavnost závidím ti a tak u nás zatiaľ všetci v pohode, nikto nemal problémy so systémom len lazi, ale on ešte aj v starom nahodil skúšku na víkend niekedy o polnoci
Myslim si, ze slovensko a co len slovensko ? Cela europa, ba aj cely svet potrebuje, priam ziada a caka kedy konecne skoly vychrlia vsetkych magistrov filozofickych fakult
Ale nebojme sa deti ! Vsetko bude dobre ! Europska unia predsa umelo vytvori neprespektivne miesta za minimalne mzdy pre vsetkych tychto titulovanych od(p)ornikov
Nevadi, ze nebude koho, aby mi opravil pracku. Nevadi, ze nebude mat kto riesit analyticke problemy. Hlavne ze sa budeme mat s kym o tych vsetkych problemoch porozpravat
@ohavnost no tak to nezávidím :/ a hej, toto fakt urobil a potom ešte pičuje že sa mu ludia nehlásia na skúšky ... ale on to celé nejako divno nahlasuje tie termíny lebo napr ja som videl len 2 čo dal, jeden na ktorý som išiel a druhý na ktorý nie lebo som mal inú skúšku a druhý spolužiak hovoril že daval každý týždeň 2 , ale to tam videl asi len on :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
každá vš si u nás robí čo chce, iné podmienky na prijatie, štúdium, iná výuka ... v prvom rade by bolo asi potrebné ujednotiť systém , sprísniť kritériá , dotovať výskumy a vybavenie , znížiť počet univerzít ...
nuz takto ked sa pytas, tak samozrejme, ze nie
Zníženie počtu VŠ, odborov aj prijatých študentov by následne bolo už len samovoľným dôsledkom.
hneď by tu bolo bezpečnejšie
teoreticky žiaden odbor nie je pre spoločnosť zbytočný, ale naozaj nepotrebujeme 200 absolventov politológie ročne.......a zasa, niektoré odbory tu chýbajú úplne (také tie ultramoderné forenzné vedy......)
@flemi mne celkom stačí keď vidím môjho spolubývajúceho ako ide za učiteľa AJ/DEJ ... :/ :/ :/
Myslim si, ze slovensko a co len slovensko ? Cela europa, ba aj cely svet potrebuje, priam ziada a caka kedy konecne skoly vychrlia vsetkych magistrov filozofickych fakult
Ale nebojme sa deti ! Vsetko bude dobre ! Europska unia predsa umelo vytvori neprespektivne miesta za minimalne mzdy pre vsetkych tychto titulovanych od(p)ornikov
Nevadi, ze nebude koho, aby mi opravil pracku. Nevadi, ze nebude mat kto riesit analyticke problemy. Hlavne ze sa budeme mat s kym o tych vsetkych problemoch porozpravat
to urobil? to je magor
a vám sa bez toho, aby ste tam mali zápočty nahodené nedá prihlásiť? lebo my sme sa v pohode prihlasovali bez toho, že sme ich tam mali ponahadzované