Veď napríklad nikto nehovorí o tom, že ozónová diera sa zmenšuje alebo že sa oveľa viac venuje životnému protrediu...a katastrofy tu boli vždy len ich toľko nedávali v televíznych novinách...či už fakt to ide dolu vodou? jasné, že sme na tom dosť biedne,
Hej, aj ja som o tom počula, že ozónová diera sa zmenšila...
Ono, na jednej strane si už ľudia začali uvedomovať, že niečo nie je v poriadku a niekde je vidieť, že sa s tým už snažia čosi robiť, no na druhej strane je tu toho hoodne ešte čo zlepšovať.
Pozri, čo sa lepšie predáva, dobré skutky alebo hrozivo vyzerajúce katastrofy? Ľudstvo viac priťahujú dramatické situácie a pohromy, ináč by sa Televízne noviny toľko nepozerávali.
Samozrejme ze speje k horsiemu. Mozno raz pride ta doba ked si ludia budu vazit prirodu a brat na nu ohlad. A sranda bude ked budu robit vykopy a archeologicky vyskum a najdu nanos odpadkov od "cloveka zaostaleho". A zistia ako uboho a zaostalo zil. Samozrejme ze to potom budu v muzeach obdivovat, obdivovat bordel zo skladiek, ktory vykopali a nebudu chapat ako . . . .
@Rockblock čo sa týka správ v novinách tak tie sú preto také aké sú lebo katastrofy predávajú a navyše s ľudmi sa ľahko manipuluje pomocou strachu keby chcú mohli by vydať ešte jeden denník v ktorom by každý deň mali čo písať ohľadom pozitívnych udalostí
ja neviem mne sa zdá že luctvo je len stale na tom istom, len technicky ani nie ale prakticky je to stále o tom istom, stále budú vojny, vyvíjať sa zbrane, iné veci...
behom 50-az 100 rokov tu uz ziaden zivot nebude... ako sa mi chovame k nasej zami to nam aj vrati... staci si pozriet satelitne zabery ladovcov pred 20rokmi a dnes... a tak isto ako sa kazdorocne zvysuje priemerna teplota...
cital som aj videl o tom dost, za 50 rokov tu bude o cca 5stupnov vysia priemerna teplota co bude uz na pokraji zrutenia klimi a do 100 rokov tu nebude nic .... ale to mi uz budeme v truhle.....
Bohužiaľ podstatná väčšina obyvateľov Zeme si nemyslí že to čo po nás zostane sa nás týka. A tak to aj vyzerá. Stačí sa pozrieť na Slovensko a Jadrové elektrárne. Darmo sa bude 30 rokov hovoriť o rizikách a dlhodobom zaťažení životného prostredia...dneska je to najlacnejšie kašľať na to čo bude potom. V duchu hesla "...po nás potopa". Ľudia si musia uvedomiť že Zem je náš domov a že všetko zlé čo na nej vykonáme sa nám vracia. Je to ako píliť si konár pod sebou samým. Aj keď sa situácia zlepšila stále to nestačí. Stále zasahujeme do ekosystémov ktoré sa vyvíjali milióny rokov a myslíme si že sa nič strašné nedeje. Ozónová diera je len jeden faktor...
V dnešnom svete ide len o peniaze, sex a kontakty...
čo sa týka ozónovej diery a iných týchto problematík, nikto nemá čas sa tomu venovať(s výnimkou pár inštitúcií, ktoré s tým samé aj tak nič nemôžu urobiť), pretože všeci sa len naháňajú za peniazmi a keď niekto žije len z ruky do úst, myslím že ozónová diera je to posledné čo by ho trápilo...
čo je svet? svet sme my... každý je takým akým byť chce... a ak náhodou taký nie je, tak nech s tým niečo sa snaží spraviť a zmeniť sa alebo nech sa snaží nepodliehať okoliu a jeho rečiam, radám, názorom, správaním a pod.
Pekná anketa... tiež som nad tým veľakrát uvažoval, vždy sa diali zverstvá a hnusné veci, len kedysi sa ututlávalo a teraz nám ich akoby schválne hádzali na oči a snažili sa aby ľudia vnímali len to negatívne.. Takisto mnoho nepekných vecí sa odhaluje a ľudia sa o nich dozvedali čo kedysi málokto tušil že také niečo sa deje.. Výsledok toho je to negatívnejšie vnímanie sveta..
A z ekologického pohľadu myslím si že sa to tiež lepší, už len to že sa ľudia zamýšlajú nad budúcnosťou zeme je dobrý krok, lebo pred pár rokmi sa robilo všetko preto aby sa naša zem čím skôr vycucala a zničila, teraz sa predsalen robia aspoň nejaké opatrenia... Aj keď stále je to na nízkej úrovni to treba uznať.. Skrátka ľudstvo ešte musí dospieť
vies preco sa nehovori o dobrych veciach ?? pretoze v dnesnej dobe skoro kazdeho zaujimaju iba tie zle veci a vidno to aj v spravach. same negativne veci ( tam je hromadna vrazda, heno zase automobilova nehoda(csetci mrtvy) a tak.... -proste nic dobre ) to vsetko patri k dobe a z tym sa neda nic robit .
doba je zla a mi ako ludia sme taktiez zly . este ze tu nebudem dlho .
Každý deň sa objavujú nové výrobky, vynálezy, nápady... Len škoda, že sa pritom nemyslí na životné prostredie... Zelene je stále menej a menej, veľa druhov zvierat je na pokraji vyhynutia... A nikoho to netrápi... Hlavne, že dal niekto postaviť ďalšiu bytovku, desiatky nových domov... Hovorí sa, že sa rodí stále menej detí... A nie je nás tu už aj tak dosť veľa???!
A čo sa týka ľudí, tí sú stále horší a horší... Každý myslí len na seba, však keď sa môžem mať lepšie, tak sa budem mať aj na úkor niekoho iného... Všetko je len o peniazoch, kto ich má je boss, kto ich nemá, nemá šancu prežiť...
A dnešné deti??? Vraj sú našou nádejou na lepšiu budúcnosť... Akú budúcnosť? Však tie decká trápi len to, kde sa dá ísť v piatok chlastať, s kým budú mať sex, za čo kúpiť cigarety, ako zohnať trávu... Sú nevychované, drzé... Škola ich vôbec nezaujíma... Tých zopár inteligentných jedincov nedokáže spasiť tento svet!!!!! Tento svet speje do záhuby
Tiež ma fascinuje obmedzenosť niektorých tunaprítomných, ktorí pojem "svet" stotožňujú iba s dianím na tomto telese rotujúcom okolo iného telesa zvaného Slnko. Ešte väčší extrémisti myslia pod slovom "svet" iba ľudskú činnosť a ľudské prejavy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Ono, na jednej strane si už ľudia začali uvedomovať, že niečo nie je v poriadku a niekde je vidieť, že sa s tým už snažia čosi robiť, no na druhej strane je tu toho hoodne ešte čo zlepšovať.
Pozri, čo sa lepšie predáva, dobré skutky alebo hrozivo vyzerajúce katastrofy? Ľudstvo viac priťahujú dramatické situácie a pohromy, ináč by sa Televízne noviny toľko nepozerávali.
Ľudstvo sa vyvíja.
Príroda zaniká, ale kedže vývoj prevažuje,tak ona sa niečím nahradí určite
Sú pozitíva, sú negatíva.
Ale svet je vulgárny a zlý v oblasti sociálnych vecí a to mi vadí!
A spolocnost . . . je odpad uz odjakziva.
A hlavne všeobecne rozšírená, preto jediný čas, kedy môže byť horšie ako je dnes, je zajtra, lebo na to sa frfle ešte lepšie ...
cital som aj videl o tom dost, za 50 rokov tu bude o cca 5stupnov vysia priemerna teplota co bude uz na pokraji zrutenia klimi a do 100 rokov tu nebude nic .... ale to mi uz budeme v truhle.....
čo sa týka ozónovej diery a iných týchto problematík, nikto nemá čas sa tomu venovať(s výnimkou pár inštitúcií, ktoré s tým samé aj tak nič nemôžu urobiť), pretože všeci sa len naháňajú za peniazmi a keď niekto žije len z ruky do úst, myslím že ozónová diera je to posledné čo by ho trápilo...
A z ekologického pohľadu myslím si že sa to tiež lepší, už len to že sa ľudia zamýšlajú nad budúcnosťou zeme je dobrý krok, lebo pred pár rokmi sa robilo všetko preto aby sa naša zem čím skôr vycucala a zničila, teraz sa predsalen robia aspoň nejaké opatrenia... Aj keď stále je to na nízkej úrovni to treba uznať.. Skrátka ľudstvo ešte musí dospieť
doba je zla a mi ako ludia sme taktiez zly . este ze tu nebudem dlho .
A čo sa týka ľudí, tí sú stále horší a horší... Každý myslí len na seba, však keď sa môžem mať lepšie, tak sa budem mať aj na úkor niekoho iného... Všetko je len o peniazoch, kto ich má je boss, kto ich nemá, nemá šancu prežiť...
A dnešné deti??? Vraj sú našou nádejou na lepšiu budúcnosť... Akú budúcnosť? Však tie decká trápi len to, kde sa dá ísť v piatok chlastať, s kým budú mať sex, za čo kúpiť cigarety, ako zohnať trávu... Sú nevychované, drzé... Škola ich vôbec nezaujíma... Tých zopár inteligentných jedincov nedokáže spasiť tento svet!!!!! Tento svet speje do záhuby
Tiež ma fascinuje obmedzenosť niektorých tunaprítomných, ktorí pojem "svet" stotožňujú iba s dianím na tomto telese rotujúcom okolo iného telesa zvaného Slnko. Ešte väčší extrémisti myslia pod slovom "svet" iba ľudskú činnosť a ľudské prejavy.
Mňa to vlastne neprekvapuje, ani to nepovažujem za obmedzené, dokonca tak často určite činím sám ...
Asi je človeku prirodzené brať ako svet svoje pôsobisko, to, s čím sa vo svojom živote stretáva ...
A o bežnom poňatí dobra a zla sa môžeme rozprávať vlastne iba pri diele človeka, ktorý ako jediný dokáže s týmito pojmami pracovať ...