Hudba siroky pojem. Urcite ovplyvnuje styl obliekania, postoje,ale aj to ako sa clovek sprava voci inym ludom napr v krizovej situacii? Je sanca, ze hudba zatlaci kusok duse cloveka?alebo skor rozvija nas samych..?
Myslim ze to ma casto iba kratkodoby ucinok, ale zase take silne texty vedia cloveka aj ovplyvnit .. Ale hudba dost vie znasobit naladu, alebo utlmit, alebo cokolvek..
Súhlasím s @1 a ešte by som dodal - dosť často mi hrá v hlave nejaká pesnička, čo mi niekedy uľahčí život (napríklad dnes keď som sa trepal s teplotou v tej kose cez polovicu mesta :/
tym ze ovplyvnuje postoje ovplyvnuje aj spravanie,to akym sposobom komuikujeme a spravame sa voci ostatnym,samozrejme ze je to individualne a je to na kazdom v akej miere sa necha ovplyvnit.
Hudba ako taka? Nie. Mozno par slabsich jedincov ale normalneho vyrovnaneho cloveka nie. Moze ovplyvnit naladu - ked ma clovek depku a pusti si nejaku smutnu pesnicku tak sa mu to prehlbi atp. Tiez moze cloveku dodat akoby enrgiu, ked je na dne. Ale aby utlacila v nejakej situacii osobnost cloveka to nie.
To je ako ze hranie hier podporuje agresiu. Bullshit, pokial je clovek vyrovnany a normalny tak vie odlisit realitu od hry.
heh jasne ze ano .. ja som pri hudbe(veselej) jak naj blazonko heh ... a pri smutnej, jak keby neviem čo .. ma nerozosmeje ani keby traktory padali ....
Skôr by som povedala, že správanie a postoje ovplyvňujú hudbu, ktorú počúvame. Len nejaké deti bez názoru sa nechajú ovplyvniť hudobnými štýlmi natoľko, že sa obliekajú ako ich "hviezdy" a že aktuálna hudobná scéna ovplyvňuje aj ich správanie.
@8 ja by som skor povedal ,ze tych povrchnejsich neovplyvni ... popripade moze ovplyvnit ich spravanie ale nie osobnost...
jedinci ,ktori ale hrotia svoju existenciu nachadzaju vplyvy vo vsetkom .. umeni ,kulture a samozrejme aj v hudbe... je len na danom cloveku ako si interpretuje odkaz ...
Hudba vela ovplyvnuje v živote človeka, preto je doležité akú hudbu človek počúva. Niektoré druhy hudby možu byť pre niektorých ludí aj nebezpečné zo psychologického hladiska. O tom sa dá aj dlhšie hovoriť, ale určite ano je dolezitá a dokáže ovplivnovať správanie
mna jednoznacne heeej.... pri niektorych pesnickach proste musim plakat, lebo sa mi pri nich vybavia nejake smutne spomienky... zasa pri nejakej veselej sa mi zlepsi nalada
v poslednej dobe ked nemozem spat,tak si pustim Are you dead yet od CoB a uz spim ako anjelik nooo, taky dark angel
mne vraj z hudby zajebalo..
no ale podla mna..hm..hej moze to ovplyvnit vela veci...ale zase nie nejak velmi prehnane..pockat potim ...nevadi...ale ze hudba je pre mna napriklad navykova..droga dopici
ovplyvnuje, rozvija..ale na druhu stranu zalezi od tej hudby, ak ma zmysel, skryva v sebe nieco, kludne mozem povedat ze ma ovplyvnuje, dokonca rozvija. ale ked pocuvam nejaku muziku, napriklad relaxacnu, na ktoru nemrham energiou (pozornost) a povedzme neprodukuju ju ludia so zdravym rozumom, tak sa od toho radsej odosobnim, no niekto to nedokaze.. takze zalezi od jedinca..
tak ako podla mna, hudba dokaze obcas otvorit oci, ak je to poriadna hudba s poriadnym textom. napriklad take reegae. odporucam vam si pozriet napriklad klip na songu od Boba Marleyho War a pochopite nezmyselnost vojny. alebo take P.O.D. maju tiez skvely text
neviem ci vie ovplivnit ludi...iba tych co sa tomu poddaju... ja mam kamaratku ktora pocuva slovensky hip-hop a rap /) a dost jej z toho obcas prepina...pozna vsetky texty naspamat a obcas si vsimam ze sa ce tvarit ako nejaka raperka...je to ze vraj cool
ja pocuvam reggae...nezacala som hulit travu,obliekat sa ako tululum ani nic podobne...ale zdvihne mi naladu vzdy..
neviem ,ci hudba ovplyvnuje spravanie,alebo nase myslienky.podla mna Spravanie ovplyvnuju ludia a vonkajsie okolnosti...a napriklad to ze sa zo mna stane EMO lebo pocuvam EMO hudbu tak to je uplna pi*ovina, je to ludmi a natlakom spolocnosti ze "EMO JE COOL"...niektore songy , silne songy alebo kapely ci styl hudby(ved kazdy mame nejaku skladbu ktora sa nam niecim vpisala do duse)ktore maju dost dobre texty mozu ovplyvnit styl obliekania alebo postoje...ale jedno viem naisto..pokial bude hudba tak ju budem milovat pretoze mi dala vela a nikdy nechcela nic spat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
To je ako ze hranie hier podporuje agresiu. Bullshit, pokial je clovek vyrovnany a normalny tak vie odlisit realitu od hry.
just kidding.
Si myslite ze hip hoperi sa spravali ako hip hoperi predtym nez poculi nejaky hip hop?
.
.
.
Jasne ze ovplyvnuje.
jedinci ,ktori ale hrotia svoju existenciu nachadzaju vplyvy vo vsetkom .. umeni ,kulture a samozrejme aj v hudbe... je len na danom cloveku ako si interpretuje odkaz ...
v poslednej dobe ked nemozem spat,tak si pustim Are you dead yet od CoB a uz spim ako anjelik nooo, taky dark angel
no ale podla mna..hm..hej moze to ovplyvnit vela veci...ale zase nie nejak velmi prehnane..pockat potim ...nevadi...ale ze hudba je pre mna napriklad navykova..droga dopici
ja pocuvam reggae...nezacala som hulit travu,obliekat sa ako tululum ani nic podobne...ale zdvihne mi naladu vzdy..
ano hudba ovplyvnuje natolko ze ma obcas donuti ist si ukradnut nejaku cokoladu alebo nieco sladke do kuchyne aby sa mi hudba lepsie pocuvala.
@28 niečo pre teba: hlavne texty