podla mna po kazdom laskyplnom vztahu v tom cloveku nieco navzdy ostane..
keby som sa nahodou niekedy rozisla s priatelom, neviem si predstavit ze by som na neho absolutne zabudla a mohla mat niekoho dalsieho bez toho aby som na neho myslela, aby mi to bolo luto
@tommyhot tak ono je to mozno aj o tom koho stretnes co keby si uz nikdy nenatrafil na nikoho lepsieho ako je byvala a stale by si ich nejako porovnaval a tak?
@cicatrix aj vtedy podla mna clovek moze zacat mat strach zo vztahov, z komunikacie
Neopätovaná láska možno ani tak nie, keď niečo nemáš teoreticky sa dá na to ľahšie zabudnúť si myslím..,,Ale keď ti zlomí niekto srdce vo vzťahu nejaké stopy to zrejme na človeku zanechá..možno podľa toho nakoľko bola tá láska silná si myslím..alebo či to bolo len tak povrchné, ale hlbšie..neviem ťažko sa to takto hodnotí, všetci sme iní.
@hoperpohroma z vlastnej skusenosti viem, ze vzdy pride niekto lepsi.. Samozrejme porovnavaniu sa asi nevyhnes, to je taka prirodzena vec sumarizovat co, kde, kedy, s kym a ako...
@hoperpohroma mas este len 16 a ak motyka vystreli tak este 4/5 zivota pred sebou. Naozaj mas pocit, ze za tak dlhe obdobie je co i len teoreticky mozne, ze nikto lepsi nepride? @xenomorph ti urcite rad vypocita aj pravdepodobnost..
Podla mna to neni az tak hrozne, aspon sa porovnavanim viem uistit, ze aktualna partnerka je to prave orechove, resp mi vyhovuje viac nez ta predchadzajuca..
@hoperpohroma máš prvú lásku. na to si budeš pamätať na vždy. i keby bola krátka. Ale bude tam navždy. to je kúzlo prvej lásky. Potom príde druhá tretia a nech budú akokoľvek silné, prvú si budeš stále pamätať, pretože tam všetko začalo.
a to porovnávanie je automatické. proste keď si s druhým partnerom, uvedomíš si, čo chýbalo tomu predchádzajúcemu a čo terajší má. Tomu sa nedá ubrániť.
@sheily tak napríklad moja triedna na strednej sa spoznala so svojim manželom na strednej. prešli ňou celú aj vysokú a doteraz sú spolu. bola jeho prvou a on jej prvým. teraz sú obaja na dôchodku a sú šťastní. majú deti, vnúčatká a všetko je fajn.
@chidori ani nie.. prvá láska je len niečo nové, možno preto si ju pamätáš.. ale nie je to o tom či je to prvá alebo piata... keď prišla moja druhá ozajstná láska tak som na prvú ani nepomyslela.. pardoxne keď som sa s ním rozišla, začal sa mi ozývať môj "prvý" ale už som sa s ním necítila tak ako kedysi..
@hoperpohroma to vystihla.. ja si myslím, že sú ľudia, ktorí sú veľmi citovo založení, ktorí milujú celým srdcom.. a pre takých je neuveriteľne ťažké potom zabudnúť... niekedy sa na seba hnevám, prečo nemôžem byť racionálnejšia..:/
@27 keď nevieš napísať nič normálne tak sa ku mne láskavo nevyjadruj vieš piču o mne a o tom s kým som chodila alebo chodím viac ti ani odpovedať nebudem
nenazvala by som to negatívne stopy a vôbec stopy či čokoľvek..je to spomienka na ľudí či človeka, ktorý vždy ostanú súčasťou našej minulosti a minulosť sme my, tak....načo sa hnevať?
závisí od človeka, sú ľudia, ktorí sa s tým chcú vysporiadať a vysporiadajú sa s tým, žijú ďalej, nájdu iného partnera a sú ľudia, ktorých asi teší, že sa môžu kvôli niečomu ľutovať.. teda aspoň ja tak vnímam ľudi, čo sú strašne dlho nešťastne zamilovaní a majú zlomene srdiečka a neviem čo, keby chceli, časom by sa odpútali a zistili by, že na svete nie je 10 ľudí
ja si myslím že to zanechá stopy možno na začiatku..ak spoznáš nového človeka,porovnávaš ho na začiatku..potom fakt ako tu bolo napísané niekde,už ani nevieš pomaly že niekto taký bol,myslím ten s ktorým si predtým chodila..berieš to ako životnú skúsenosť ale nič to pre teba neznamená..chodil som s babou polroka a keď som sa cez to dostal,pozeral som sa na to asi tak,že preboha s kým som to chodil?..
@cicatrix ano, vidim to podla seba, som uz 3x v zivote zamilovana, a zase neopetovane, a veru ma to negativny vplyv na mna, ... nemoct prejavit, ze mam cloveka rada, je to ubijajuce, neviem nac o je dobre byt zamilovany jednostranne....
Ked som bola mensia, tak som chlapcovi povedala, ze ho milujem ( mala som 10 rokov a bola som sprosta) a poucila som sa, chlapovi nehovorim, ze ho mam rada, milujem, lebo zdrhaju...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
keby som sa nahodou niekedy rozisla s priatelom, neviem si predstavit ze by som na neho absolutne zabudla a mohla mat niekoho dalsieho bez toho aby som na neho myslela, aby mi to bolo luto
@cicatrix aj vtedy podla mna clovek moze zacat mat strach zo vztahov, z komunikacie
dnes mam problem spomenut si kedy sme to spolu vlastne chodili
@5 to tiez prejde
napríklad v podobe dieťaťa alebo nejakej hnusnej choroby
Podla mna to neni az tak hrozne, aspon sa porovnavanim viem uistit, ze aktualna partnerka je to prave orechove, resp mi vyhovuje viac nez ta predchadzajuca..
a to porovnávanie je automatické. proste keď si s druhým partnerom, uvedomíš si, čo chýbalo tomu predchádzajúcemu a čo terajší má. Tomu sa nedá ubrániť.
nikto nepovedal, že prvá láska nemôže byť navždy
ja som chcela len to, že tu keď sa povie prvá láska každý sa zaklepe na čelo a povie že po nej príde mnoho ďalších a lepších,.. ale nemusí to tak byť
medzi mojimi rovesnikmi je dost tazke najst niekoho kto ma vztah aspon tyzden
@hoperpohroma to vystihla.. ja si myslím, že sú ľudia, ktorí sú veľmi citovo založení, ktorí milujú celým srdcom.. a pre takých je neuveriteľne ťažké potom zabudnúť... niekedy sa na seba hnevám, prečo nemôžem byť racionálnejšia..:/
Pretože: "Nikdy nehovor svojmu priateľovi (priateľke) to,
čo môže proti Tebe použiť, keď raz bude Tvojím nepriateľom!"
3 roky som to zažil na vlastnej koži, takže viem o čom hovorím.
- "A práve táto negatívna stopa veľmi zraňuje a bolí až tak, že u
mnohých ľudí takáto zrada vedie k tomu, že sa úplne uzatvoria a
už sa nikdy pre žiadne priateľstvo neotvoria".
Ked som bola mensia, tak som chlapcovi povedala, ze ho milujem ( mala som 10 rokov a bola som sprosta) a poucila som sa, chlapovi nehovorim, ze ho mam rada, milujem, lebo zdrhaju...