Mňa celkovo okuliare stáli niečo nad 80€, sklíčka mám nie moc špeciálne, lebo dioptrie sa mi ešte stále menia, takže sa neoplatí do toho až tak investovať v mojom prípade. Jedna šošovka ma stojí 15-20€...
Tak ja som nasla v nasich potravinach co maju tam obchodiky oproti pokladniam optiku, ponukaju aj za 25 ram, ale taky hnusny ze konec, s tym vzorom co kedysi nosili za sociku stare baby, take ciarky na nom akoze vzor...a sklicka to ani neviem lebo cisla si neviem nikdy zapamatat ked ich na mna len tak vysypu. Proste tak vyslo ze dokopy skla+ram cca 35 a skla+ram+antireflexne 46 ci jak. Akoze su celkom nepoholdne a skarede...ale dostala som na vianoce peniaze od babky a potrebujem na oblecko a vsetko a nemam ako si ako zaplatit len ak by som usetrila na okuliaroch. Teraz. Ale akoze uz teraz si viem predstavit ze sa budem tesit az si nasetrim na krajsie...mama je presvedcena ze musi byt dostat okular za 30. Lebo ona mi peniaze neda. No ale tak...okej, len zase neviem, ci to nebudem lutovat. ti co nosite okuliare od pociatku vekov (od detstva) a napr ste nenosili najprv antireflexne a potom az niekedy neskor ste ich dostali, vnimali ste rozdiel, ze sa to oplati a s nimi je to prijemnejsie? Lebo co ja viem...ja som mala jedny a tie to mali, ale bez nich som nemala...len som tie stratila...a neviete, ci ak pockam, tak sa da stratit narok na tu pomocku (okuliare-zdravotnicka) a budem musiet ist po dalsi papier k lekarovi...?ja len ze co sa viac oplati...
do 30 eur jedine, ak si kupis nejake tie lacne okuliare, co sa predavaju na trhoch alebo v supermarketoch, na citanie byvaju zvacsa... tie stoja aj do 10 eur.. a das si do nich spravit v optike sklicka..
@sapphirizing ak nemáš veľké dioptrie, nebudeš potrebovať stenčené sklá, takže na tom ušetríš. Antireflexné by som až tak strašne neriešila, skôr sú také, ktoré niečím "odrážajú" žiarenie telky a PC, to je určite lepšie.
30€ sa mi zdá málo. A nehovorím o tom, že si máš kúpiť dolce&gabbana (či ako sa to píše), ale za normálne kvalitné okuliare mi to príde málo. Okuliare som nosila od 13 do 21r.
@sapphirizing a doplňujúca otázka - ak to nie je prísne tajné - odkiaľ si? Lebo ak zo stredného alebo východného slovenska, tak to je možno primeraná cena, to iba u nás je všetko také drahé. (Nehľadajte v tom útok, to je realita).
@fleur1301 tak to veru nemám veľké dioptrie. A ako to myslíš : až tak by som neriešila antireflexné ? Akože mám sa na ne vykašľať a nechcieť ich alebo vykašľať sa na vyššiu cenu a dať si ich?mala si okuliare aj s nimi aj bez nich a vieš porovnať čo je lepšie zo skúsenosti? Proste nie len tým že sú ale či to cítiť, chcem vedieť. Chcela by som to vedieť, aj keby som ich chcela a neriešila cenu, vieš...no aj mne sa to zdá málo...aj za normálne. A čo to znamneá kvalitné? Veď v každej optike robia kvalitné nie? Potom sa asi bavíme len o tom, že tamtie na čítanie v supermarkete sú jediné nekvalitné čo dostať, či? Lebo tie nechcem. Ja som si vybrala optiku a tá zhodou okolností sídli v potravinách. Teda v budove kde sú aj potraviny. Je to ako optika niekde v Carrefouri alebo Auparku akurát že je to menší obchod.
@Fleur1301 Východné slovensko nie je celkom primerané pomenovanie keď to berieme z ekonomického hľadiska a hovoríme o Košiciach lebo čo ja viem či tu to má právo byť lacnejšie len za to že je to východ, keď je to veľkomesto zároveň...(na slovenské pomery veľkomesto)
@sapphirizing no, antireflex sa tam dáva preto, aby sa ti nerobili odlesky na okuliaroch. Osobne si myslím, že to nie je také dôležité, predsa len je to sklo a každý s tým ráta...Podľa mňa rozdiel nie je cítiť. Takže je to zbytočná položka navyše. Ak by si neriešila peniaze, môže ti to byť jedno, ale keďže ich riešiš...
A samozrejme, že v Košiciach určite majú vyššie ceny, ako v nejakých dedinkách v okolí, ale aj tak sú Košice lacnejšie oproti BA, napríklad. Mala som na mysli skôr porovnanie miest, nie dedín a miest. Pravdepodobne je v dedinkách na západnom slovensku lacnejšie, ako v Košiciach, ale v KE je lacnejšie, ako v BA - tak som to myslela.
no ja som odmalicka nosila okuliare, a kedysi este tusim ani neboli antireflexne, a ked tak pozeram fotky, dost zle to vyzera na viacerych fotkach jedno sklicko komplet osvietene, ze mi ani oko nevidiet ja by som neantireflexne urcite nebrala, neviem aky je tam penazny rozdiel medzi antireflexnymi a obyc, ale ked sa na to pozries tak, ze budes tie okuliare nosit denno denne viac rokov, tak nejak by som tam tie e navyse urcite prezila a inde sa o ne okratila
a inak s tym ze ak pockas ci stratis narok, to by ma zaujimalo tiez ja som este v septembri bola u ocnej, predpisala mi nove, som si chcela uz rovno aj novy ram kupit a nejak vtedy tiez neboli peniaze, a teraz nejak sa na to zabudlo a zrazu tristvrte roka prec a teraz neviem co mam robit lebo chcem tie okuliare, a hanbim sa ist k ocnej len tak ze no cau ja som si tie okuliare nevybrala daj mi nove mi napadlo, ze by som povedala, ze som ich stratila alebo niekde si zabudla na dovolenke, ale neviem, ci sa nahodou ona nedokaze dostat k nejakym zaznamom (ci uz z poistovne alebo nejak optiky davaju vediet ocnym lekarom) z ktorych zisti, ze som si ich ani nevybrala??
Okuliare sú drahé, do 30€ zoženieš v optike možno tak rám, ale sklá sú už iné pálky. Záleží od typu skla, poškodenia oka, atď... ja som teraz naposledy platil za jedno sklo skoro 100€...
Aj keď mám pocit, že keď som bol menší a nekupoval okuliare v centre Bratislavy, ale v malom meste, bolo to oveľa lacnejšie...
Skús popozerať aj na internete, napr. na opti24.sk, nemám s tým obchodom síce skúsenosti, ale okuliare za 50€ aj so sklami môžu byť super. Na stránke je veľa kladných ohlasov. V budúcnosti asi vyskúšam. Len pre porovnanie, za sumu, ktorú som zaplatil v optike by som si tam kúpil 5 okuliarov a ešte by mi zostalo na pivo
Ja mám z internetu okuliare a veľmi som spokojný.Ale to treba zrealizovať celkom.S Meopty Praha.Vytlač si na tlačiarni merítko a zameraj si správne vystredenie očí od nosa pred zrkadlom a potom vyber na koľko máš peniaze. Ja som si kúpil za tú cenu čo by som bol dal v očnej optike aj jedny slnečné.A ešte mi k tomu dali aj obal na okuliare..Okuliare su cez internet lacnejšie že oni nemusia platiť prenájom miestnosti a dodávajú všetko vo velkom množstve
možno ze cisto ram sa da ak nechces nejake znackove ale ako uz bolo povedane este skla a pod, no nieje to lacna zalezisto. ja som teraz kupovala v queensoptik.sk, celkovo tam maju dost stylove ramy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Okuliare sú riadne drahé, no ale človek potrebuje dobre vidieť :/
(ked uz je tu tato tema, nech sa aj ja dozviem odpovedat na svoju otazku
Vo všetkých optikách, kde som kedy bola, mali zlacnené rámy najlacnejšie okolo 60-70 euro.
A nie je pravda, že potom sú drahšie sklíčka.
@1 nestenšené sklíčka s antireflex. idú okolo 22 euro. Stenšujú sa podľa dioptrie ak je silná.
A majú to myslím ešte stále tak, že buď máš 50% zľavu na rám, alebo jedno sklíčko zdarma, čo vychádza výhodnejšie. Mňa stáli asi 80 eur...
Za 30 se vším všudy asi nie
30€ sa mi zdá málo. A nehovorím o tom, že si máš kúpiť dolce&gabbana (či ako sa to píše), ale za normálne kvalitné okuliare mi to príde málo. Okuliare som nosila od 13 do 21r.
A samozrejme, že v Košiciach určite majú vyššie ceny, ako v nejakých dedinkách v okolí, ale aj tak sú Košice lacnejšie oproti BA, napríklad. Mala som na mysli skôr porovnanie miest, nie dedín a miest. Pravdepodobne je v dedinkách na západnom slovensku lacnejšie, ako v Košiciach, ale v KE je lacnejšie, ako v BA - tak som to myslela.
a inak s tym ze ak pockas ci stratis narok, to by ma zaujimalo tiez ja som este v septembri bola u ocnej, predpisala mi nove, som si chcela uz rovno aj novy ram kupit a nejak vtedy tiez neboli peniaze, a teraz nejak sa na to zabudlo a zrazu tristvrte roka prec a teraz neviem co mam robit lebo chcem tie okuliare, a hanbim sa ist k ocnej len tak ze no cau ja som si tie okuliare nevybrala daj mi nove mi napadlo, ze by som povedala, ze som ich stratila alebo niekde si zabudla na dovolenke, ale neviem, ci sa nahodou ona nedokaze dostat k nejakym zaznamom (ci uz z poistovne alebo nejak optiky davaju vediet ocnym lekarom) z ktorych zisti, ze som si ich ani nevybrala??
Aj keď mám pocit, že keď som bol menší a nekupoval okuliare v centre Bratislavy, ale v malom meste, bolo to oveľa lacnejšie...
Skús popozerať aj na internete, napr. na opti24.sk, nemám s tým obchodom síce skúsenosti, ale okuliare za 50€ aj so sklami môžu byť super. Na stránke je veľa kladných ohlasov. V budúcnosti asi vyskúšam. Len pre porovnanie, za sumu, ktorú som zaplatil v optike by som si tam kúpil 5 okuliarov a ešte by mi zostalo na pivo