Myslíte si že SOČ je dosť neobjektívna a nespravodlíva?
Dnes som bola na SOČ-ke a ako ozaj sa mi to zdalo dosť nespravodlive povyhrávali projekty ktore nepriniesli nič nove. Projekty ktore sú nezáživné, nudné a všetky na jedno kopyto. Nemá byť SOČ o vytvorení niečoho nového uviesť nový pohľad?
@songeenvelours ako ktorá, zaprvé na strednej od teba vo väčšine oblastí vytvorenie niečo nového ešte očakávať príliš nemôžu, mám pocit, zadruhé napríklad my (gympel) sme robili sočku len vrámci slovenčiny, a vôbec nešlo o obsah, iba o to aby sme sa naučili ako sa robí po formálnej stránke ten dokument, takže neviem síce o akú školu išlo, ale možno to proste posudzovali z iného hľadiska, prikladali najväčšiu váhu niečomu inému než originalite samotného obsahu.
...či je to v tomto prípade v poriadku alebo nie ti neviem povedať, keďže si nedala žiadny kontext že kde to bolo, čo to bolo, atď...
mne sa zdala byť pomerne objektívna aj keď je to aj o tom, či ta správne na škole zaradia do kategórie (zväčša sa snažia do viacerých, aby malo šancu čo najviac študentov s jej menom vyhrať), kamarátka mala úžasnú prácu, ale mala podobnú ako ešte jedna študentka a ona mala tú smolu, že jej konzultant si nevedel dupnúť a dostala kategóriu ktorá úplne nekorešpondovala s témou a preto nebola prvá a nepostúpila z krajského kola.
@songeenvelours nebud naivná ... ze priniest nieco nove ? nasi slovenskí "vedci" malokedy prinesu daco nove .... cize ja sa len rehocem jak pocujem ze student priniesol v SOCKE bakalarke, diplomovke "daco nove" je to blud jak vysoke tatry
po dalsie ... spravodlivost a objektivitu necakaj nikde .... po fotrovi sa vozi sef v robote, po mne sa vozi jebnuta doktorandka na vysokej ... a tebe sa zda ze napicu dakto ohodnotil tvoju pracu .... proste ... vitaj v realite
priniesť niečo nové učím sa cestovný ruch a sočku som robila o indigových deťoch prosím pekne a to nám dala triedna zoznam z tém kt. si môžme vybrať tak som uvažovala o atlantíďanoch a indigových deťoch a potom tam boli svk autori a take veci...a to tiež nič nové neprinesie
Ak niekto ma ozaj premakanu prezentáciu, tému, nápad, hovorí o niečom uplne inom uplne novom a ešte každý je vyhúkaní z toho, že čo to vlastne je . Proste človek ktorý ukaže jedinečnosť taký človek sa neumiestni. Ale umiestňuju sa ludia ktorých práce len porovnavaju skutočnosti alebo doslova učebnicovo spracované témy ktoré nielenže nudia ale su už dosť otrepané.
Sočka nikdy nič nového nemôže priniesť, pretože je to len suché parafrázovanie využitých textov. Až neskôr v bakalárskej a diplomovej práci môžeš sa o niečo také pokúsiť, kde sa vyžaduje podrobný výskum
Videl som veľmi kvalitné práce, ako počítačom ovládané rameno, alebo samohybný šachový stroj, či CNC frézku ovládanú cez RS232, alebo prenosnú zváračku. Ale ich prínos? Iba relizácia nejakej existujúcej schémy, či použitie známych vecí. Takže toto sa rozoberá. Niečo také, ako by iný človek prišiel a povedal "ahá, toto ešte nikto nespravil".
@songeenvelours ja chápem, čo myslíš, len SOČ-ka je publikovanie verejne dostupných informácií. Ako historik uvediem príklad. Ak robíš SOČ z histórie, očakáva sa, že prezentuješ verejne známe fakty. Pri bakalárskej a štátnej diplomovej práci toto už nestačí. Už musíš mať za sebou výskum s riadne vedeným poznámkovým aparátom a citáciami.Toto sa pri SOČ-ke nevyžaduje, len zoznam použitej literatúry.
tento rok bola sočka asi najneobjektivnejšia. nad postupujucimi pracami krutime hlavami všetci na našej škole... kašlem na soč, aj tak postupia iba "vhodný" suťažiaci. tento rok ma krajske kolo naozaj sklamalo. je to hanba!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
...či je to v tomto prípade v poriadku alebo nie ti neviem povedať, keďže si nedala žiadny kontext že kde to bolo, čo to bolo, atď...
a mala som pocit, že to len tak prelistovali
a na tú čo som robila ďalší rok som sa vykašlala
po dalsie ... spravodlivost a objektivitu necakaj nikde .... po fotrovi sa vozi sef v robote, po mne sa vozi jebnuta doktorandka na vysokej ... a tebe sa zda ze napicu dakto ohodnotil tvoju pracu .... proste ... vitaj v realite
Videl som veľmi kvalitné práce, ako počítačom ovládané rameno, alebo samohybný šachový stroj, či CNC frézku ovládanú cez RS232, alebo prenosnú zváračku. Ale ich prínos? Iba relizácia nejakej existujúcej schémy, či použitie známych vecí. Takže toto sa rozoberá. Niečo také, ako by iný človek prišiel a povedal "ahá, toto ešte nikto nespravil".