@kat ked niekedy vidim napriklad ako sa niektore spravaju v autobuse, take tie vymachlene co si myslia ze im patri cely svet ked si pustia nahlas hip-hop v mobile tak by sa zislo ich trochu prevychovat
@12 boja, neboja, vzdy to bolo len nezmyslene odlucenie od rodiny a vsetkeho ostatneho, s prichutou absurdity, sikany a posluchania zakomplexovanych jedincov, ktori si svoje komplexy liecia v armade
Hej, presne ako hovorí @tikalok . Úplná kravina. Však to je ako keby niekto musel ísť povinne do väzenia. Až na to, že vo väzení sú niektorí až spokojní (keď si časom zvyknú), keď nič nemusia robiť a je o nich postarané.
presne ako hovorí @tikalok. a keď už sa ideme tváriť že na vojne sa muži ,,zmužia" a následne si zastanú svoju rolu muža a hlavy rodiny tak potom nech sa ženy posielajú na dva roky na nejaké kurzy varenia, šitia a starostlivosti o deti...
rozhodne nie! Len dobrovolnu, ved tie dva roky ci kolko to bolo by bola uplna strata casu robenim kokotin a potom, vojensky utvar bol aj tak v Malackach, teda tam kde byvam ja, chodim tade každe ráno a poobede z a do školy v Blave-takže by som bol aj tak "doma". A potom, načo to tu ja riešim? Ved´ ja mám aj tak astmu a lavú nohu kratšiu ako pravú(a pravé vajco menšie než lavé) takže kriplov na vojnu aj tak neposielali nikdy HA!
@arugad to krasne napisal, tak sa nad tym vy slepsice zamyslite... vy chcete dosiahnut zensku nezavislost, odputanie sa od sporakov, viest si vlastnu karieru...a pritom vy ste tie, ktore nas posielaju na vojnu? a este tu padaju takle kecy, ze "my sa bojime"? ja to volam pokrytectvo
jednoznacne ano aspon by sa nejaky jedinci naucili discipline a napriklad neokradali taky zasrani 17 18 rocni stare babky a dobrych ludi a nebolo by metrosov a teplosov
aspoň nejaký základný výcvik by sa hodil každému zdravému chlapovi...profesionálna armáda je dobrá vec ale každý chlap by mal vedieť ako narábať zo zbraňou pre prípad ohrozenia krajiny
Myslím, že @tikalok to vystihol, nechcem opakovať.
Ale súhlasím s nápadom @stodvacinkar pretože naozaj nejaký dvojtýždňový, mesačný kurz na zvládnutie streľby, sebeobrany, prežitia a tak by sa hodil. (nie OČAP slight_smile:
ja nemienim ist niekam na rok ci jak dlho aby som tam pocuval prikazy zakomplexovanych starych namyslenych paprdov, co si tam na mne budu vybijat svoju silu...ked niekdo chce ist, podla mna ma moznost...nasilu by som nikoho nenutil!
nenavidim ked mi niekto rozkazuje apritom hovno v zivote dosiahol zato ze ma na sebe zeleny kabatik a trenky zelene si mysli ze ho bude kazdy pocuvat nehrozi a to iste aj fizli mylsia si ze ked maju vysielacku a hviezdicky po ramenach ze sa posereme takze na vojnu by som nikdy v zivote nesiel alebo ak hej tak by som tam bol tyzden bo by ma vyhodili a potom ked clpacom povinna vojencina dievcatam povinna slapciarcina
Prosím vás píčovina to bola, dobre, že to zrušili, nemalo to žiaden význam, reči o disciplíne sú totálne kraviny, žiadnu disciplínu si nedostal len si zničil pol roka života úplne zbytočne...
Ženy, ktoré tvrdia, že by sa to malo obnoviť sú píče, nevedia čo to je, vyjebané feministky...
@mato969 - to vôbec neni o disciplíne. keď raz kokota nepodchytia doma tak bude kokotom celý život a to či strávi dva roky v armáde alebo nie, ovplyvní tak maximálne profesionalitu a brutálnosť s akou bude po opustení kasární tie babky a dedkov okrádať
a stotožňujem sa s viackrát vysloveným názorom v tejto diskusii... ženy ktoré sú zato aby muži šli na vojnu sú skrátka ,,VYJEBANÉ FEMINISTKY"
no tak v prvom rade si myslim ze zeny by sa k tomuto absolutne nemali vyjadrovat...ked sa jedna o chalanov a o tom ze co by oni mali robit a co by robit nemali..by sme my rozhodovat nemali....a okrem toho nikto by nemal nikoho nikde nutit cize ak tak len dobrovolne
nie, to si myslim , ze ked dnesni vyjebani (sorry za vyraz) 15-17 rocni (aj starsi) chalani mysliaci si ze im patri cely svet, ze nemusia uznavat akekolvek autority a su proste ti najviac cool (lebo maju cool hiphop alebo aj inu pesnicku v mobile a su neohrozitelni lebo maju bohatych tatkov)...tak tychto poslat na vojnu by znamenalo prezretie pre nich... aj ked v dnesnej dobe by za nich asi tatko zaplatil daku "kauciu" neh tam nemusia ist.. ale apson by sa naucili o com je zivot, ze nie len o peniazoch atd. Trvam si na svojom, ze aj ked vojencina vo svojej podstate nie je dobra vec (sikana, odlucenie od rodiny atd) tak sa tam z chlapcov stanu muzi.
apropo, kto bude bojovat (okrem chemickych zbrani) v WWIII?
vy si niektory neviete predstavit.... ze vela ludi co bolo na zakladnej vojenskej sluzbe.... prislo domov abolo bez nohy.... to potom prisli chlapi.... a okrem toho co robi taka vojna so psychikou cloveka.... vela ludi chlapov doslo z vojny tak zdegenerovanych.... ze musia od vtedy chodit psychiatrovi... a ked uz tam vazne nechcel niekto byt tak vkuse kazdy den nasaval vodku s rumom a s pivom a tesil sa domov... a to mi pride ozaj divne ze to sem pisu hlavne zeny ze by posielali chalanov na vojnu... tie co najvac plakavali pri vlakoch... hmmm aspon mi uz doslo ze su to vsetko len pretvarky... kto chce byt vojak nech ide ku profesionalom.. daju mu zadarmo zradlo, saty, ubytovanie.... ale poznam dvoch vojako ... z toho jeden byvali a jeden terjsi... a moc si s nimi nemam co povedat... hlavne ten co je uz na dochodku ... tak to mu jebe uplne... on vsetko riesi direktivne... som sa mu minule vysmal do xichtu staremu idiotovi...zivot neni jak na vojne ze tam robia ludia jak stroje...podla hodnosti....a to sem pisem ako clovek, ktory sa vzdy zastal kamaratov a kamaratiek, ked mali problemi ze ich niekto isiel zbit... a pobil som uz tiez dost krat... a jeden sem napisal... ze ked by nebola vojna ze by neboli buzici... myslis ze ked je niekto buzerant.. alebo bisexual a pride na vojnu ze bude hetero... prave skor naopak ... bude tam nejaky nabraty buzerant a teba co ti uz ani na menoi nepridem ta tam bude jebat do riti kazdy den ... tam mas kokot do riti vojak a napriklad idem si robit aj zbrojny preukaz,lebo ma zaujimaju zbrane rad strielam,ale nenutim druhemu za pod si robit tiez zbrojny preukaz .... ja proste nenutim moj nazor nikomu.... len poznam jedneho bez nohy.... a ten bol na zakladnej vojenskej sluzbe este za komunistou mal frajerku ked odchazdal.... a vsetci , ze ked prides bude z teba chlap!... a on prisiel bez nohy... teraz nasava pivo a bere lieky... a ta baba sa nanho vykaslala ked prisiel domov z vojny....podotykam zo zakladnej vojenske sluzby....takze neverte nejakym krcmovym zastancom vojenskej sluzby... a ako tak pozeram drvivej vacsine """smutiacim""" dievcatam ,ktore sa nas snazia dostat na vojnu ... ja poznam tohto typka...ktory mi hovoril este ako mlademu chalanovi nech idem radcej do basy ako na vojnu..... ze pridem o nohu ako on.. a tak ..ja ze dobre stary moj ... nikomu moj nazor nevnucujem len poznam vojakov a pozeram sa na to realne... a vidim ako to je
no neviem ako vy ostatné, ale ja som by som mojho najmilovanejšieho na vojnu nepustila.. pekne bude tu pri mne a ak potrebujete vojnu na to aby ste spravili z vašich chlapcov chlapov, tak si nájdite chlapov. ten môj to nepotrebuje.
@44 a ked viem, ze zivot nie je len o peniazoch, nemam v mobile cool hiphop a bohateho tatka, tak to tiez potrebujem? tak by som tam isiel len tak preventivne?
a chlap sa zo mna stane az ked budem pol roka (rok, 2 roky) posluchat rozkazy idiotov, ktori su ludsky odpad, ked budem kazdodenne sikanovany? domov si zoberiem akurat hnev a nenavist, ktoru vo mne takto pekne vypestovali. a to potom uz budem spravny chlap?
mimochodom, moj nazor je taky, ze nikto na svete ma nemoze nutit zobrat do ruky zbran a kto ma k tomu akymkolvek sposobom prinuti, klesne v mojich ociach strasne hlboko.
@jaromir988 je nehovorím o vojne, hovorím o kondičke, o tom aby aj niektorý chlapci robili niečo iné, čo nerobia každý deň o tej kope zážitkov, samozrejme že je to miestami veľmi ťažké ale tak no povinnú zase možno nie len takú preventívnu
@52 hej? ale nevrav a aj ta tam niekto riadne zmatil do krvi, prinutil cistit zachody vsetkym moznym i nemoznym, zavrel ta do plechovej skrine a zhodil zo schodov?
@51 ked je pravda to co si o sebe napisal tak je tu ista potencionalna moznost ze by ti vojencina do zivota toho vela nepriniesla, mozno tak podriadenie sa autorite (nech je akakolvek) a nejaku disciplinu.
@59 ked niekedy najdem poriadneho chlapa budem mu s laskou varit,prat a zehlit nie som ziadna zaryta feministka a nesnivam o emancipacii. ak si muz splni svoju cast, budem ho milovat a starost o domacnost mi nebude zatazou. a ak mi niekedy dobrovolne pomoze, budem vediet ze je to ten pravy
@62 a preco nie? uvedomis si ze svet nie je gombička a nie je cely len o tebe.ze aj ked mozno nemas respekt k rodicom, na vojne ho proste budes musiet mat, aj ked k ludom ktori si to vobec nezasluzia (aspon nie tak ako nasi rodicia).pozri, mozno si dokonaly jedinec, ale myslim si ze v dnesnej dobe je vela mladych chalanov co by si take primarne veci ako je respekt k autoritam, disciplina, zmysel pre povinnost a ine veci (skusenosti, zazitky) mohli vyskusat prave na vojencine.
je to proste moj nazor, maj kludne svoj, neberiem ti ho
@63 nič proti, ale nemalej časti chlapčenského osadenstva sa príspevok @44 dotkol (vrátane mňa samozrejme, takých so spomínanými vlastnosťami nie je málo a možno by si "vojenský režim" zaslúžili, ale hádzať nás všetkých do jedného vreca je prinajmenšom nevhodné
Hej, to je super vštiepiť niekomu kus disciplíny, aby vedel, že veliteľa musí poslúchať, nech mu nakáže bársjakú chujovinu a zároveň doňho nacpať toľko nenávisti, že keď sa z tej vojny vráti a na nejakú povinnú disciplínu aj zabudne, keďže už mu ju nebude treba, tak si ju ešte dlho bude na ostatných ventilovať, výhra
@black soul ty si chore dievca... a ty chces aby mali chlapci respekt k autoritam... a ty kde ziskas respekt k autoritam.... ved praveze vy nemate respekt.... nosite vlasy ake chcete, nosite oblecenie ake chcete, machlite sa ako chtete... ja by som dal na tu vojnu teba a tebe podobne dievcata.... a potom by si prisla... domov ty s oholenou hlavou... s neoholenymi pazuchami a nohami.... a na sminky by si ani nepomyslela... to by bola parada... a mala by si respekt ku svpjmu chlapovi... to by sa pacilo mne... keby mi tato vlada dala povolenie osobne by som teba a tebe podobne kamaratki odprevadil na vlak zo samopalom v ruke.... povolil ti zebra jednu igelitku.... pekne ta vystrihal este pred nastupom do vlaku...a poslal na dva roky do pici ale 400 km do kasarne.... tam by som ti dal zadarmo krasnu uniformu v ktorej je cez leto teplo jak svina (ziadne suknicky, kratke gate)a dal by som ti zolt 100 euro... a zadarmo stravu... ked nahodou hras v nejakej skupine tak nam je to jedno... ze si uz mohla zarabat 1000 euro mesacne aj to nam je jedno... ze nemozes ist von s kamoskami a kamosmi s ktorymi skoro denno denne aj to nam je jedno.... ze mozes prist domov bez ruky a hlucha aj to nam je jedno... a najlepsie na tom je ze tu s nami budes dva roky... a potom ta budeme drzat v evidencii , ked nas nahodou napadnu tak ta budeme volat branit ludi... som myslel ze to vacsina ludi poochopi na tom prvom prispevku , ze co sa stalo mojmu kamosovi na zakladnej vojenskej sluzbe prisiel o nohu a rozpadla sa mu rockova skupina... atd.... ale vidim ze ne.... tak prispejem este raz.... ...ja by som isiel radcej robit do bane... to sa dalo vtedy vybrat ako na vojnu...a mysles som si ze skor chalani budu pisat ze su za vojnu... ale praveze chalani tam nechcu ist a zeny chcu aby sme tam isli... tak ja hovorim ak mne da tato vlada povolenie tak osobne budem kazdu fenimistku... a bandu tupych dievcat odprevadzat zo samopalmi v rukach na vojnu!
@jaromir988 zle ma odhadujes, nie som feministka ani pipka, mozno mam len niekdy trocha konzervativnejsie nazory a chcem mat v buducnosti za muza niekoho, kto sa muzom pravoplatne bude moct nazvat. Mozno by s povinnou vojancinou bolo na svete takych viac, mozno nie. Ja som si vojencinu osobne nezazila, ale z rozpravania otca i inej rodiny som pochopila ze tam ti chalani dospeli.
Neznizuj sa k urazkam, nechaj si svoj nazor, ale respektuj ten moj.
@black soul , preco chalan posielas na vojnu a seba posles kam ty kde dospejes , ked chalan podla teba dospeje na vojne , tak kde dospeje baba? plne suhlasim s @redmoon... ten ma dobry nazor!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
By Vas to hned preslo ked by ste doma revali do vankusa a cakali kedy Vas mily konecne dostane opustak, ze by ste ho mohli aspon vidiet...
a stačil by trebárs 2 týždňový kurz
Ale súhlasím s nápadom @stodvacinkar pretože naozaj nejaký dvojtýždňový, mesačný kurz na zvládnutie streľby, sebeobrany, prežitia a tak by sa hodil. (nie OČAP slight_smile:
Ženy, ktoré tvrdia, že by sa to malo obnoviť sú píče, nevedia čo to je, vyjebané feministky...
a stotožňujem sa s viackrát vysloveným názorom v tejto diskusii... ženy ktoré sú zato aby muži šli na vojnu sú skrátka ,,VYJEBANÉ FEMINISTKY"
Vieš o tom veľké hovno Nič v zlom...
apropo, kto bude bojovat (okrem chemickych zbrani) v WWIII?
@arugad
a chlap sa zo mna stane az ked budem pol roka (rok, 2 roky) posluchat rozkazy idiotov, ktori su ludsky odpad, ked budem kazdodenne sikanovany? domov si zoberiem akurat hnev a nenavist, ktoru vo mne takto pekne vypestovali. a to potom uz budem spravny chlap?
mimochodom, moj nazor je taky, ze nikto na svete ma nemoze nutit zobrat do ruky zbran a kto ma k tomu akymkolvek sposobom prinuti, klesne v mojich ociach strasne hlboko.
som veľmi zvedavý na proti-argumentáciu na @51
každopádne tí čo hlasovali za áno, bežte si to skúsiť a dúfam že medzi nimi budú aj tie "zaryté feministky"
a pevne dufam, ze ked mas taketo pekne nazory na to, jak ma vyzerat muz, tak ty mu aj budes ako spravna manzelka v domacnosti vyvarat, prat a zehlit
@59 ked niekedy najdem poriadneho chlapa budem mu s laskou varit,prat a zehlit nie som ziadna zaryta feministka a nesnivam o emancipacii. ak si muz splni svoju cast, budem ho milovat a starost o domacnost mi nebude zatazou. a ak mi niekedy dobrovolne pomoze, budem vediet ze je to ten pravy
je to proste moj nazor, maj kludne svoj, neberiem ti ho
Neznizuj sa k urazkam, nechaj si svoj nazor, ale respektuj ten moj.