dolezite je, preco ju chces studovat.. ak je to tvoja vysnivana VS, tak radsej neskoro ako nikdy. ak ti ide len o titul a spolocensky status, tak kasli na to.
@atropabelladona nemyslím si že by mal kašľať na to ako hovorí v @4 aj ja poznám ľudí čo museli robiť v 40-45 rokoch VŠ lebo to potrebovali do práce. môj krstný si musel spraviť výšku lebo inak by ho vyhodili a dokonca mu povedali aby bola technického smeru takže. .
@piter09@bronte to je ine, ked to clovek potrebuje.. lenze mnoho mladych ludi si robi VS len kvoli tomu, aby ju mali, lebo ju maju vsetci ich priatelia, chcu to ich rodicia. VS by si clovek nemal robit kvoli svojmu egu. ale verim, ze to nie je pripad zakladatela fora.
môj spolužiak na VŠ tiež nastúpil v 23rokoch, ... a nie je to ešte taký vysoký vek nato aby si sa nejak podstatne odlišoval napr. výzorom od svojich spolužiakov ktorí s tebou budú v triede.. čiže nevidim absolutne žiadny problém. akurat, on bol trochu v nevýhode voči nám ktorí sme priamo pokračovali zo strednej v tom, že sme boli naštartovaní na učenie a pálilo nám to,, a on sa do toho učenia musel znovu dostávať, pretože 4 roky niekde pracovať a potom sa znovu začať učiť nebola pre neho sranda..
Neskoro nie je ani v 30 ani v 40, samozrejme ak máš nejaký cieľ, ktorý chceš naplniť pomocou vysokej školy. Ale neodporúčal by som denné štúdium, ale extrené.
určite nie, mám spolužiaka ktorý je tiež o niečo starší a práve naopak, mám pocit, že za ten čas, čo sa nezaoberal študijnými povinnosťami, nabral taký všeobecný rozhľad, ktorý mu pri štúdiu pomôže. potom už je ale individuálne ako človek nabehne na učenie a povinnosti, ale podľa mňa mladý človek by nemal mať s takými vecami problém.
mám spolužiačku čo má 23 čiže v pohode. ale tiež neviem, čo si robil doteraz ja osobne by som išla v takom veku študovať externe (ak by sa to dalo). ale nikdy nie je neskoro. veď poznám viacerých, čo keď doštudovali zistili, že chcú niečo iné. (top je jeden chalan, ktorý si po absolvovaní elektrotechniky povedal, že to nechce robiť a začal študovať architektúru. tento rok už končí a je spokojný)
ja mám spolužiaka čo bude mať 25 a spolužiačku čo má 24, takže nie je neskoro...aj ked ja osobne už budem mať v 23 školu skončenú, a keby tak by som už radšej volila externé
ja som mala podstatne viac než ostatní moji spolužiaci na dennom, som tu a nikto ma nezatratil, prijali ma medzi seba. Keď má človek motiváciu učiť sa, dá sa hocičo dosiahnuť v rôznom veku. Jediná nevýhoda je v tom, že človek pred výškou stratil roky života inou činnosťou a musí na sebe makať podstatne rýchlejšie, aby sa im vyrovnal.
mimochodom, na rétorike sme mali takú jednu min. 45 ročnú paní, ukrajinku alebo rusku... češtinu tiež nemala bohvieakú.... pri pri kolokviu, pri rétorickom prejave nám to všetkým neskutočne natrela....
a celkovo už len pri nás slavistoch, na hodinách ako jazykoveda alebo literárna veda, tak tam často vidím dosť veľa ľudí nad 30...
prečo by mal človek prestať sa vzdelávať?
ak mi to bude čas a penaize dovolovať, budem sa snažiť študovať aj po mojích mladíckych časoch
nie je to vôbec neskoro...dokonca by som povedala, že väčšina ľudí v 23 už lepšie vie čo od života chce ako v 18-19. Skôr to môže byť výhoda. A aj prístup k štúdiu je o niečom inom ako keď ide človek hneď po strednej (teda myslím tak, že veľa ľudí čo skonči strednú a idú na výšku má dosť skreslený pohľad na štúdium a aj život celkovo)
v 23? cosi to je podla mna este uplne v pohode vek, na medine su ovela starsi ludia a ako uz bolo povedane na studium a vzdelavanie nie je nikdy neskoro, vedvlastne je to to najlepsie co mozes v zivote robit, vzdelavat sa a ucit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
mimochodom, na rétorike sme mali takú jednu min. 45 ročnú paní, ukrajinku alebo rusku... češtinu tiež nemala bohvieakú.... pri pri kolokviu, pri rétorickom prejave nám to všetkým neskutočne natrela....
a celkovo už len pri nás slavistoch, na hodinách ako jazykoveda alebo literárna veda, tak tam často vidím dosť veľa ľudí nad 30...
prečo by mal človek prestať sa vzdelávať?
ak mi to bude čas a penaize dovolovať, budem sa snažiť študovať aj po mojích mladíckych časoch