Myslíte, že sny niečo znamenajú ? Plnia sa vám sny ?
Často som počula, že keď sa niekomu sníva napr. o neveste, tak to znamená smrť, mnohí ľudia tomu doteraz veria a pravidelne si za každým snom predstavujú nejaký väčší zmysel. Snívajú sa vám napríklad sny, ktoré sa vám opakujú ? Ja som proste na takéto vec
Podľa mňa sny nedávajú veľký zmysel. Nie som žiadny psychológ ani nijaký odborník zaoberajúci sa snami, ale podľa mňa to je nejak nasledovne:
V priebehu svojho života zažívame kadejaké zážitky, nadobúdame skúsenosti, stretávame ľudí, konáme a objavujeme sa na rôznych miestach, pričom všetky tieto spomenuté vnemy (obrazy, mená, slová, osoby, činnosti) sa nám akoby zaznamenávajú niekde hlboko do nevedomia či podvedomia, ktoré je akoby spútané v reťaziach.
V momente upadnutia do spánku sa však okovy nevedomia zlomia, umožňujúc tak týmto nazhromaždeným vnemom preniknúť do vedomia (resp. do vedomia spánku) -> to by veľakrát aj vysvetľovalo, prečo v sne zažívame neraz nereálne situácie, konšteláciu nereálnych osôb (napr. vy, váš hlavný nepriateľ a popová hviezda) Proste...tieto vnemy akoby spontánne prenikali do vašej mysle, svojvoľne na základe vlastného fungovania...nedáva to logiku, zmysel...celé je to postavené na dezorganizácií a chaose...
niečo samozrejme znamenajú, podvedomie si všetko spája a vytvára z toho sny, ale tie vzdialené asociácie sú strašné pičoviny, nevesta-smrť napr., sama najlepšie viem z akého súboru skúseností a vedomostí môže moje podvedomie vychádzať, takže viem najlepšie, čo sa v snoch "sama sebe" snažím povedať.
Jasné že kto tomu verí, tak sa mu to stane Ovšem to by sa mu stalo aj bez sna.
No a podľa mňa sú sny komunikáciou podvedomia s vedomím. A keď sa niečo často opakuje, tak to niečo znamená. Napr mne sa často sníva, že ma ktosi alebo čosi naháňa a utekám pred tým, no vždy sa mi začne ťažšie bežať, že som úplne spomalený, alebo je predo mnou nejaká prekážka, cez ktorú neprejdem, tak ma to nakoniec doženie. No a doteraz neviem čo to môže znamenať
no tak mne sa ešte počas predošlého vzťahu snívalo 6x !!! že som na vlastnej svadbe s ním a buď som mu ušla alebo sme sa vzali ja s plačom a druhý deň svadbu anulujem. vždy to bolo iné, iné šaty iní ľudia iné prostredie, nepokladala som to za nejaké dôležité ani na ten 3.x, lebo som ho ľúbila veľmi vtedy ešte - po pol roku sme sa rozišli. znamenajú možno asi toľko že je to odzrkadlením podvedomia, toho čo v živote vlastne chceme a cítime. možno
dneska sa mi snivalo, ze som bola s Robertom Downey-m jr. vo viedni ^_^
a v podstate suhlasim @4 , ze sny su zmeska coho sa bojis, co si prajes, cim uz mas skusenosti a este by som dodala aj vsetko, co poznam alebo by som chcela poznat
Dnes sa mi snívala celkom fajn vec, ako keby som bola v nejakom fantasy filme...až na to, že nakoniec to bolo dosť brutálne a ľudia vybuchovali O_o ...škoda že si z toho nepamätám viac. A neverím že sny niečo znamenajú. Myslím že zatiaľ čo telo oddychuje, mozog sa nudí a preto stvára takéto nezmysli.
neviem.. možno aj hej.. a nie, sny sa mi skutočnosťou ešte nestali. Jedine tak kamoške a na tom sa doteraz smejeme sen sa jej stal skutočnosťou aj keď sa teraz bojí že keď sa jej stal jeden sen skutočnosťou tak sa stane aj druhý..
@n0win0u z drog..ja som mala kedysi animovaný sen, letela som na banáne vo vesmíre, mliečna cesta bola v skutočnosti dúhová a mala som len kozmonautovskú prilbu, ale potom som už tuho zaspala
Asi pol roka sa mi snívalo stále o osách, včelách a chrobákoch - a stále som pri hľadaní významu došla k tomu, že niekto veľmi blízky ma sklame ...spočiatku som tomu neverila ....ale keď sa mi snívalo stále to isté ... ku koncu som sa bála aj zaspať :/ ....a nakoniec sa to potvrdilo - sklamala som sa v človeku o ktorom by som ani neuvažovala :/ ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
V priebehu svojho života zažívame kadejaké zážitky, nadobúdame skúsenosti, stretávame ľudí, konáme a objavujeme sa na rôznych miestach, pričom všetky tieto spomenuté vnemy (obrazy, mená, slová, osoby, činnosti) sa nám akoby zaznamenávajú niekde hlboko do nevedomia či podvedomia, ktoré je akoby spútané v reťaziach.
V momente upadnutia do spánku sa však okovy nevedomia zlomia, umožňujúc tak týmto nazhromaždeným vnemom preniknúť do vedomia (resp. do vedomia spánku) -> to by veľakrát aj vysvetľovalo, prečo v sne zažívame neraz nereálne situácie, konšteláciu nereálnych osôb (napr. vy, váš hlavný nepriateľ a popová hviezda) Proste...tieto vnemy akoby spontánne prenikali do vašej mysle, svojvoľne na základe vlastného fungovania...nedáva to logiku, zmysel...celé je to postavené na dezorganizácií a chaose...
Ja sny milujem hlavne kvoli tej skrytej fantazii a tak mam v hlave napad na knihu, staci uz len dar písania a bude to bestseller
A v snoch som mala 4 take etapy čo sa mi stale opakovali
1. ze nemozem behať
2. že jazdim na aute
3. ze padam z mrakodrapu
4. ze viem lietat
občas
opakujú sa
+ešte s mojou fantáziou, ajajáj
No a podľa mňa sú sny komunikáciou podvedomia s vedomím. A keď sa niečo často opakuje, tak to niečo znamená. Napr mne sa často sníva, že ma ktosi alebo čosi naháňa a utekám pred tým, no vždy sa mi začne ťažšie bežať, že som úplne spomalený, alebo je predo mnou nejaká prekážka, cez ktorú neprejdem, tak ma to nakoniec doženie. No a doteraz neviem čo to môže znamenať
dneska sa mi snivalo, ze som bola s Robertom Downey-m jr. vo viedni ^_^
a v podstate suhlasim @4 , ze sny su zmeska coho sa bojis, co si prajes, cim uz mas skusenosti a este by som dodala aj vsetko, co poznam alebo by som chcela poznat
alebo potom mam pojasene sny z jedla, drog, unavy atd
takze v 1. pripade sa to viac ako 90% veci s viac ako 90%nou sancou nestanu
a v 2. pripade su to take veci, ze O_o
Asi pol roka sa mi snívalo stále o osách, včelách a chrobákoch - a stále som pri hľadaní významu došla k tomu, že niekto veľmi blízky ma sklame ...spočiatku som tomu neverila ....ale keď sa mi snívalo stále to isté ... ku koncu som sa bála aj zaspať :/ ....a nakoniec sa to potvrdilo - sklamala som sa v človeku o ktorom by som ani neuvažovala :/ ....