Awatar užívateľa obsahuje prvky (čiapka nacistickej uniformy) ktoré napĺňajú skutkovú podstatu trestného činu podpory a propagácie hnutí smerujúcich k potlačeniu práv a slobôd občanov (§ 260); a trestného činu verejného prejavovania sympatií k fašizmu alebo inému podobnému hnutiu alebo ospravedlňovania zločinov fašizmu (§ 261)
Tento uzivatel si zmenil tlacitko shuflle za totenkopf, co je taktiez symbolom neonacizmu, a tym padom sa do toho mieša paragraf 260 aj 261.
@1 podobnu ciapku mam aj ja na batcavy kvoli obleceniu a nepodporujem fasizmus, nacizmus, rasizmus... ale az teraz som si vsimla aj profil.. takze no comment.. to by sa naozaj malo zakazat... byt v Nemecku uz davno sedia...
som takeho nazoru ze nech si vyznava koho chce....je to jeho vizitka..akože čo docielite ked ich tu nebudete tolerovať? že zahodia všetko za hlavu a stanú sa nejakými saleziánmi alebo ako?
@14 a @13 hnutie punk,emo, hip-hop a vsetky ostatne neboli zakázané zákonom. Ani komunisti mi nevoňajú, no tolerujem ich ako každého. Mne sa jedná o symboliku, ktorá je zakázaná, a nie je to len pre srandu.
inak nezabudnite brať hlasovania v ankete za vážnosť a mimo to môže tu byť 1000 náckov a nebudeš o tom vedieť takže tolerovať áno, ide o tolerovanie prejavu a to už je rozdielna vec to by sa tu potom netolerovali ani iný ľudia
@martyks ak je niekto vo vnútri duše nácek, to nezmením, žejo. Ale pokiaľ hakenkrojce zakazuje zákon, nebudem provokovať a capiť ich kde sa dá, žejo. Sloboda prejavu, je tiež len právo, ktoré končí na hraniciach práva toho druhého.
a čo sloboda slova a prejavu? či teraz sa nehodí,tak teraz sloboda slova nieje
Kým neohrozuje, psychycky alebo fyzicky nikomu neubližuje, bezdovodne nenapada ostatnych zucastnenych, umyselne neposobi chaoz, nevnucuje svoje myslienky atd moze byt hociakeho svetonazoru a okolie ho musi trpiet, ked s nim uz nesuhlasi.
ako som pisal v prispevku @15 ani mne komanči nevoňajú, no mne nejde o ideologiu, ale viac o to, aby sa na tejto sajte neporusoval zakon, ako som opomenul v @26 prispevku. Ked bude zakazane kladivo s kosakom, vezmem si na paskal to, a s radostou.
@26 osobne nevidím nič zlé na runovom písme a konkrétne na znaku pre O. Runové písmo používali germánske národy ďaleko pred používaním rún v časoch Tretej ríše. Taktiež nevidím nič zlé na maltézskom kríži, ktorý sa používa kludne do dnes.
Trestný zákon určujúci čo je zakázaný symbol a čo nie by sa mal upraviť nie na konkrétny symbol ale na spôsob ako je použitý.
@Skandinavian preto nemusí partiť k neonacistom, ale mať len záľubu v histórií...
@hel14 vieš, teraz ti je daromne pozerať jeho webku, keď bola adminmi prečesaná, odstránené fotografie napĺňajúce skutkovú podstatu paragrafov 260a 261. Maltézk kríž je červeno bieli, len pre informáciu a runové O je nie odkazom na tretiu ríšu, ale na označenie príslušníka Ku-Klux-Klanu. Runové písma neboli pridané ku neonacistom židmi, bolševikmi či buržojmi. Sami fašisti pošpinili tieto znaky tým, že ich používali. Rovnako ako hákový kríž, ktorý v obrátenej polohe (pravotočivej) bol znakom slnka, prebratý už v ľavotočivej od skupiny Thule ľď okolo NSDAP.
So mnou sa ťažko hádať, o symbolike si dovolím tvrdiť že viem viac ako priemerný nácek.
Uz som sa zlakol ze zase nejake afacke decko sa nudilo... inak relativne v poho nazory aspon co som cital...
Na nackov dlabem zakazana je len verejna propagacia a pokial si niekto veri ze to tak je super tak budis jeho vec. Nech si aj celu izbu vyzdobi v tom style.
Otazne su webky. Z urciteho uhla pohladu by sa to dalo chapat ako osobne vlastnictvo, vizitka a ked si tam niekto da hakovy kriz atp tak na jednej strane sa tam moze pozriet hocikto a naplna to verejnu propagaciu no na druhej strane je to kvazi osobna vizitka (povedzme internetova "izba" a to je zas sukromne) ale nie som pravnik ani expert tak netusim ako je to presne...
@morbidustechnikus tskami adminom nevyriesis nic, oni s tym nedokazu spravit nic. a tskami tomasovi toho tiez vela nevyriesis, lebo dostat ban na birdzi je takmer nemozne, nech sa porusuju akekolvek zakony:/
@30 tak to si ma pobavila teraz s tym skandinavianom..
@chavez ja ti daaaam afacke deco tot nemoze mat ani v izbe, podla zakona, ale odhliadnuc od toho, web je verejne pristupne miesto, takze tu je to nie jeh izba ale fasada domu.
@tikalok vyriesi t ts adminovi, zmazanie fotiek skandinaviovi a psychovi je toho dokazom
Nech sa prezentuju, ked chcu, ale nech su za to aj potrestani, kedzej e to mimo zakon a idu tam ku Kotlebovi do Ilavi, dementi jedni! (HT- PRava tvar!!!!)
@42 praveze vo svojom dome/byte to mat moze. Podla zakona je zakazana verejna propagacia a do jeho dom/byt je jeho sukromny majetok kam verejnost nesmie, cize by to nenaplnilo skutkovu podstatu TC (mam pocit). Co ale viem je, ze som sa rozpraval s par ludmi a vyslo z toho cosi v style ze pokial pojdes cez mesto s mp3 na usiach a pocuvat WP tak ti nikto nic nemozes lebo to nepustas verejnosti a ty mas pravo verit comu chces, problem by nastal ak by si bol napr v aute mal vypeckovanu tuto hudbu a prevazal sa tak po meste (aby vsetci dobre poculi).
@47 nehadam sa, ale skus to povedat tym milim panom v kuklach, ked ti robia poriadok v deckej... . tu u nas sa to bere tak, ak to mas doma robis to aj von. Mas marisku? si diler. Mas na stene rissku vlajku? si nacista a nikopho nezaujima opak.
@48 jedna vec je domova prehliadka a obvinenie a druha vec je ci ta odsudia... Myslim ze na prehliadku staci aj anonymne udanie takze tomu asi tazko zabranis, ale dokazat ze si propagoval skupiny potlacajuce prava mensin na verejnosti je na sudoch a zaistenych dokazoch. A pokial ti najdu doma risku vlajku, mein kampf a co ja viem co este tak to dokazy sice su, ale nijako to nepotvrdzuje ze si to propagoval kdesi na ulici a mas vcelku slusnu sancu z toho vyviaznut.
Pruser by bol keby si mal niekde fotku napr v uniforme SS ako hajlujes kdesi na pesej zone.
Za pozornost k tejto diskusii stojí ďalší, ktorého som si všimol a ktorý môže byť príkladom pre ostatných nazi. @aryan88knight - jeho názor je tiež úplne jasný, no nemá webku otapetovanú orlami, a tým pádom je mnou tu akceptovaný aj jeho názor, pretože vie ako ho prejaviť slušne a nenásilne. psycho a skandinavian by si mali brať príklad z toho ako sa prejaviť a nedráždiť
@johny1488 mne je to egal ta vasa existencia, tu som bol sice zvedavy na nazor a otazku som polozil ako polozil najme koli tym dvom co si vytapetuju stranku ako krepy. pokial neputas pozornost a neporusujes zakony mysli si co chces.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Awatar užívateľa obsahuje prvky (čiapka nacistickej uniformy) ktoré napĺňajú skutkovú podstatu trestného činu podpory a propagácie hnutí smerujúcich k potlačeniu práv a slobôd občanov (§ 260); a trestného činu verejného prejavovania sympatií k fašizmu alebo inému podobnému hnutiu alebo ospravedlňovania zločinov fašizmu (§ 261)
Tento uzivatel si zmenil tlacitko shuflle za totenkopf, co je taktiez symbolom neonacizmu, a tym padom sa do toho mieša paragraf 260 aj 261.
Dalej je tu @skandinavian
» www.birdz.sk/webka/skandinav...
osma fotka v poradí, nepotrebuje komentár
v prílohe spomínaného paragrafu je aj príloha
a podľa nej by nemalo byť použití to runové "O" v hornej lište tohoto užívateľa
Taktiež má na pozadí webky fragmenty ríšskej zástavy.
Su to chore hlavy, ktore ani nevedia o co v ich ideologizme kraca.
Kým neohrozuje, psychycky alebo fyzicky nikomu neubližuje, bezdovodne nenapada ostatnych zucastnenych, umyselne neposobi chaoz, nevnucuje svoje myslienky atd moze byt hociakeho svetonazoru a okolie ho musi trpiet, ked s nim uz nesuhlasi.
Z náckov ste posratý, ale komunisti vám nevadia.
Tak jak celému svetu, ešte aj politické strany majú tie smradlavé kurvy.
ako som pisal v prispevku @15 ani mne komanči nevoňajú, no mne nejde o ideologiu, ale viac o to, aby sa na tejto sajte neporusoval zakon, ako som opomenul v @26 prispevku. Ked bude zakazane kladivo s kosakom, vezmem si na paskal to, a s radostou.
Trestný zákon určujúci čo je zakázaný symbol a čo nie by sa mal upraviť nie na konkrétny symbol ale na spôsob ako je použitý.
@Skandinavian preto nemusí partiť k neonacistom, ale mať len záľubu v histórií...
So mnou sa ťažko hádať, o symbolike si dovolím tvrdiť že viem viac ako priemerný nácek.
Len hovorím, že je to uplne obycajna runa. a teda nevidim dovod povazovat ju za dokonca trestnu.
a co sa tyka skandinaviana je to prípad sam o sebe jednoducho skoda reci
Na nackov dlabem zakazana je len verejna propagacia a pokial si niekto veri ze to tak je super tak budis jeho vec. Nech si aj celu izbu vyzdobi v tom style.
Otazne su webky. Z urciteho uhla pohladu by sa to dalo chapat ako osobne vlastnictvo, vizitka a ked si tam niekto da hakovy kriz atp tak na jednej strane sa tam moze pozriet hocikto a naplna to verejnu propagaciu no na druhej strane je to kvazi osobna vizitka (povedzme internetova "izba" a to je zas sukromne) ale nie som pravnik ani expert tak netusim ako je to presne...
@30 tak to si ma pobavila teraz s tym skandinavianom..
@tikalok vyriesi t ts adminovi, zmazanie fotiek skandinaviovi a psychovi je toho dokazom
Pruser by bol keby si mal niekde fotku napr v uniforme SS ako hajlujes kdesi na pesej zone.
Aspon tak som ten zakon pochopil ja.