Akože otázka do veci ( veď ako odo mňa ), ale: na čo sú dnes náhrobné kamene? Lebo v poslednom čase na prechádzkach zisťujem, že už ani nejde o zachovanie pamiatky, ale skôr ukázať, kto má viac peňazí na okázalejší náhrobný kameň.
3. presne, drevené kríže, alebo jednoduchý náhrobný kameň, tak by to malo byť. Na čo mi bude nejaký veľký vyčačkaný šuter nad hlavou ( vlastne mne to potom bude aj tak jedno ), keď budem ,,vedieť," že príbuzní na mňa myslia len na dušičky, a aj to sa tam ukazujú len preto, aby mohli predviesť extrémne veľkú bukrétu
je kazdeho vecou aky bude mat nahrobny kamen... ked niekto chce mat taky strasne honosny tak ok, ostatni nemusia. Ale mne sa osobne pacia stare krize... u babky na dedine je cintorin rozdeleny na 2 casti...novy s modernymi hrobkami a stary kde su rozne poohybane jednoduche krize bez mien...myslim si ze to ma ovela vacsiu atmosferu a vyvolava to vacsiu uctu
lofas no to máš jedno či ťa zahrabú alebo spopolnia zavadziať nebudeš tak či tak ale ide o to ked je tam kamen tak to dlhšie vydrží niektorí to súhlasím preháňajú ale drevenné kríže som zvedavý či by ste sa chodili o to starať kazdý rok to vybrúsiť a nalakovať takto dáťe kvalitý pomník a je to hotové na 70 až neviem kolko rokov ja si myslím že kôli tomu sa dáva mramor
ale hovno, a čo že niekto má drahý alebo sa ním chce "vystavovat"? ved to je jeho úbohosť. Alebo to radšej chcete aby boli náhrobky uniformné jak za komunizmu? pomaly všetky rovnaké? Ked niekto má peniaze na to, nech si aj hrobku za miliardu postaví.
Toto je slovenska vlastnsot, zavist. Mne to je jedno. Ti bohaty ktori toto robia oni su radi, lebo su pomniki obdivovane. Niektotri si sporia na pohreb a niekto nie, a tak to potom aj vyzera.
Ci je darahy pomnik ci nie to je jedno. Hlavna vec, ze ten ponik je a ci je aj zachovali alebo nie.
Takze ja to vydim tak, ze ide proste len o zavist ako o to, obdivovanie.
no tak to je biznis. ale nemam rad ked je telo dlho v marnici a hladaju sa prachy na pohreb to by som nechcel ked budem mrtvy aby sa este ostatny hadali koli mojmu pohrebu.
7. drevene krize bez mien vyvolavaju vacsiu uctu?? to co si dala teraz?? ty chces aby o sto rokov ked prijdu tvoje pravnucence na cintorin a najdu tam iba osuchane krize bez mien budu vediet ktory hrob je tvoj?? sa na teba zabudne s takym krizom...
som nazoru ze ak ma niekto fakt kvalitny pomnik ktory nieco aj vydrzi tak tak prejavi uctu tomu zosnulemu...ze nesanuje dat 50 000 na pomnik...ze chce aby ostatni vedeli ze prave VY ste boli vynimocni...mozno sa to nezda ale vacsina ludi ma charakter...
13. nehovorim o takej ucte....samozrejme ze chcem mat svoje meno na pomniku, dnes je to ale uz samozrejmost. Ale proste ked prides na taky stary osuchany cintorin vyvola to v tebe...no ja som to pomenovala ucta...kolko mrtvych je tam ani nevieme ako sa volaju, kludne to mohol bytr niekto dolezity...ale uz sa nedozvies jeho meno.
Masove hroby 4ever ..... ...ale nieee ....tie americke kde je iba luka z kanadskym travnikom a iba lestene mramorove dosky na zemi mierne vyvysene .....no ale co tak morbidne VED SME MLADY preco mysliet na smrt !!!!!! a hura bavit saaa !
tak to teda hej,,vážne neviem aký to má zmysel,,asi iba to ukázať kto má kolko,,ale tak vždy je to aj pocta tomu zosnulemu,,čo ja by som dala zato,,aby tu boli cintoríny ako v amerike či kde to,,iba kopček trávy,,a každý taký istý kamen či kríž,,akože to sa mi vážne že páči
24. presne...myslim si,ze ked niekde ides,tak si pozries,aha,tak toto je super upraveny hrob,aj pomnik je super spraveny,tak ta osoba si to niecim zasluzila alebo si ju pribuzni riadne vazili...
ale ked pozriem na dreveny kriz, tak si poviem: no..ten sa "fakt" o nieco zasluzil...
a okrem ineho... keby si poznala nejaku bohatu rodinu a potom by im niekto zomrel a na hrob by dali len dreveny krizik a na nom napisane na tabulke meno,datum narodenia a datum smrti?...
tiez by sisi o nich pomyslela,ze aki su namysleni...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Ci je darahy pomnik ci nie to je jedno. Hlavna vec, ze ten ponik je a ci je aj zachovali alebo nie.
Takze ja to vydim tak, ze ide proste len o zavist ako o to, obdivovanie.
som nazoru ze ak ma niekto fakt kvalitny pomnik ktory nieco aj vydrzi tak tak prejavi uctu tomu zosnulemu...ze nesanuje dat 50 000 na pomnik...ze chce aby ostatni vedeli ze prave VY ste boli vynimocni...mozno sa to nezda ale vacsina ludi ma charakter...
vidíš, to mi nenapadlo, dobrý nápad
Spekacik je Cy3ahe vdacny za jej basen o nom
a vy, ako debili, za kazdym vidiet peniaze?
ved cloveku chcu urobit peknu pamiatku
ale ked pozriem na dreveny kriz, tak si poviem: no..ten sa "fakt" o nieco zasluzil...
a okrem ineho... keby si poznala nejaku bohatu rodinu a potom by im niekto zomrel a na hrob by dali len dreveny krizik a na nom napisane na tabulke meno,datum narodenia a datum smrti?...
tiez by sisi o nich pomyslela,ze aki su namysleni...
je to vec danej situacie..
A k téme, nemusí to byť stále len o peniazoch, a nie každý myslí na zosnulých len na dušičky..