síce trošku staršie, ale rozhodne zaujimave video. Čo si o tom myslite. Je skutočne také jednoduché "vypnúť" a žiť "skutočný život" .. alebo už je dnešný svet taký zhnitý že kto nie je každý deň "online" , tak ako keby ani nežil ?
myslím, že sa to ešte stále dá, aj keď veľké percento ľudí bude radšej prihlásených ako žiť život.. ja osobne radšej budem doma a čítať knihy a pod., lebo som tak trochu samotárka a keď by som rada vypadla tak po väčšine nie je s kým
Mal som super detstvo bez počítača, naozaj ako vo videu, celé dni sme boli vonku, všeličo sme vymýšľali, bavili sa, športovali, sadili, stavali, ukrývali sa, prosto super zážitky vonku... a áno neskôr som mal aj pc, ale fakt velmi málo som sa na ňom hral, akurát tak super mario a o je celé. Som rád, že som nemal tie technológie, čo teraz po ruke, lebo nemal by sm na čo spomínať. Teraz sú ihriská prázne, je leto, sú prázdniny a pýtam sa, kde sú sakra všetky deti ? ...je to smutné...
tak ono to tak chodí ... či chceme alebo nie ... človek si vždy bude život zjednodušovať a zefektívňovať ... byť online je dnes výhodné, pretože je človek v spojení so svetom takmer okamžite, vždy zastihnutelný (a vždy je tu možnosť vypnúť to, keď nechceme byť rušený) čo znamená že to robí z tohto fenoménu výhodu a nie niečo škodlivé ako sa to väčšinou u mnohých ludí zle interpretuje ...
čiže nie len že je zbytočné a doslova nezmyselné byť ,,nepripojený,, ale dokonca je to aj hlúpe keď si človek odstráni zo života internet len preto že mu to ničí sociálny život, je to skôr jeho chyba ako chyba modernej technológie ...
je to efektívny komunikačný prostriedok, nič iné ... len z idiota to dokaže urobiť idiota ... nič viac v tom nie je ... uvedomelý človek vie kde sú hranice a vie nástroj správne používať ... to je ako s ohňom, hovorí sa, oheň je dobrý sluha ale zlý pán ... a tak je to zo všetkým, treba myslieť
ja travim na nete dost vela casu, ale nie preto, ze by mi bol prednejsi... skoro vsetci moji kamarati byvaju mimo mojho mesta... no teraz som tu ani nemala byt, len kamarat musel zrusit nase vecerne posedenie. som s nim v dennom kontakte, ale ked sa da a ma cas ideme radsej spolu napriklad na poharik vinka, lebo proste komunikacia cez net sa nikdy nevyrovna osobnemu stretnutiu... ked som vonku do telefonu necucim a neznasam, ked to robia ostatni... pre mna osobne je teda uplne prirodzene a jednoduche ten telefon odlozit. a ked sa niekto chytil do siete... tak mu ani taketo video nepomoze. bohuzial.
Ja napr mobil nepoužívam vôbec.. v škole len čas na ňom sledujem a jedine ak chcem mame zavolať alebo aby sa rodina mohla mne dovolať..
Ale taký PC to bez neho by som neprežil.. nie zato žeby som bol zavislák alebo čo ale keď nemám žiadnych kamarátov tak len tak sedieť v byte bez TV a PC by som zošalel.. asi by som non stop spal alebo neviem čo..
@11 ale dectvo som mal super PC mam asi od 7 rokov ale nesedel som na ňom skoro vôbec.. to bolo vtedy len Super Hry a ICQ či jak sa volal ten program podobný Skype a furt s kamošmi som popísal z rána a potom von a celé dni von.. či bola zima či horuco vkuse vonku.. si pamätám jak mi mama dala zaracha za známky a mi šlo až do plaču pomaly že nemôžem von .. dakedy keď tak sedím sám doma spomínam na tie zážitky
myslim si, ze net vyuzivam produktivne; socialne siete nie su pre mna, nepotrebujem vediet v kuse vsetko co je nove a kto mal aky den, mam to v pici, co uz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
čiže nie len že je zbytočné a doslova nezmyselné byť ,,nepripojený,, ale dokonca je to aj hlúpe keď si človek odstráni zo života internet len preto že mu to ničí sociálny život, je to skôr jeho chyba ako chyba modernej technológie ...
je to efektívny komunikačný prostriedok, nič iné ... len z idiota to dokaže urobiť idiota ... nič viac v tom nie je ... uvedomelý človek vie kde sú hranice a vie nástroj správne používať ... to je ako s ohňom, hovorí sa, oheň je dobrý sluha ale zlý pán ... a tak je to zo všetkým, treba myslieť
Ale taký PC to bez neho by som neprežil.. nie zato žeby som bol zavislák alebo čo ale keď nemám žiadnych kamarátov tak len tak sedieť v byte bez TV a PC by som zošalel.. asi by som non stop spal alebo neviem čo..