prúd a napätie na výstupe závisí od typu peltiera (vnútorného odporu), aktívnej plochy, rozdielu teplôt a rýchlosti prenosu tepla z jednej strany na druhú... možeš ziskať akýkoľvek výstup, buď meničom alebo správnym zapojením väčšieho množstva článkov s tým, že súčin napätia a prúdu (výkon) na vstupe je rovnaký ako aj na výstupe meniča (reálne je výstupný výkon menší kvôli stratám) zisti si informácie, použi google a budeš vedieť.. mňa to tiež nikto neučil, informácie som si zisťoval sám » danyk.cz/svicka.html...
jednoducho zisti aký výkon treba na to aby sa ti ten mobil vôbec začínal nabíjať batériu a spoň taký musí byť schopný dodať peltier do telefonu pritom treba prihliadnuť na VA zaťažovaciu charakteristiku peltieru ktoru si možeš najsť v datasheete alebo odmeráš pri konkrétnych podmienkach
ale táto myšlienka ma zaujala ak máte napr. niekde v kute v nejakej miestnosti kachle skusiť tam napojiť peltier s dobrým chladičom to by bolo lepšie .....a k tomu meniču on ti zmení napätie ale výkony ostanu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
» danyk.cz/svicka.html...
» hawelson.blog.cz/0911/vyuziti-pe...
» arambajk.blogspot.sk/2009/07/elektri...
tu máš zdroje a študuj... do hlavy ti to nenalejem