@Lucy92 no ono tu podla mna ide skorej o ten princip...nenavidiet, nemat rad, neznasat to je jedno... A ja to beriem tak, ze sa to nemusi tykat len ludi...
naco je dobra nenavist ??ejha ,tak to neviem odpovedat ,naco je dobra ?podla mna nanic ,lebo clovek v sebe zivi ,len zlobu ...a to nie je dobre pre nikoho ........lebo clovek ,ked sa hneva na niekoho ,alebo ho dokonca nenavidi ,tak nemoze najst pokoj v zivote -.-...ja si osobne myslim ,ze nedokazem citit nenavist ...lebo to je strasne uz silny cit .....ale dokazem neznasat istych ludi ,to je samozrejme ,tak ako kazdy ..kto neznasa mna ,neznasam ho aj ja !!!ale nenavist ,myslinm ze nie !
vdaka nenavisti k niektorym ludom som sa s nimi stal kamarat tak som ich nenavidel, nemal rad, potom prisiel isty zlom a boli sme kamaratmi bez toho, aby sme sa nenavideli, by som si ich nebol byval vsimol
uf, no ja teda potrebujem k životu niekoho nenávidieť. ale to je vedľajšie. neviem, o čom sa vlastne bavíme, veci proste existujú bez toho, či sú užitočné alebo nie.
no lebo to proste nejde nemozeme mat radi kazdeho cloveka,proste niekoho nenavidis,lebo ti nieoc spravila,elbo neviem nerozumiete si,no neviem rpedstav si ako by to vyzeralo keby sa maju vsetci radi,bolo by to divne,musi byt rovnovaha dobrych aj zlych veci ,to tak proste je ,neviem ci je to dobre ci zle ,to je take ked sa opytas na hocico ze naco je to dobre, na nic
Ale nemyslím, že láska a nenávisť majú od seba príliš ďaleko. Skôr spolu susedia. Lebo ak niekoho nenávidíte, tak musíte na neho dosť často myslieť a aj keď trochu odlišným spôsobom ako pri láske, stále je to neskutočné množstvo psychickej energie, ktorú sústredíte na jednu jedinú bytosť. (A tak vznikajú prekliatia. ) A okrem toho, ako nedávno povedala jedna mladá dáma, ktorú mám česť poznať. Ak by ju zradil /opustil niekto, na kom jej veľmi ale veľmi záleží, nenávidela by ho.
Spestrenie nudného života.
Spôsob akým usmažiť vajíčka bez zbytočného míňania energie...
spytaj sa mojho byvaleho. ten ma nenavidel krasnych 6 rokov, z toho polku udrziaval umelo ako sa neskor priznal. co mu to dalo neviem. nenavist podla mna odsava energiu. ak sa zamerias na nenavist potom podla mna ti unika to pekne v zivote...
Nemozno nenavidiet niekoho koho milujeme mozno nim byt len sklamany.
Nenavist a hnev su 2 rozdielne veci.
Pokial sa bavime o hneve ano... najviac sa vieme hnevat na ludi ktorych miame radi to je fakt....
Pokial ale pod pojmom nenavist rozumieme to, co skutocne znamena.... potom velmi malo ludi vie, co to je skutocna nenavist. A ti ktori to vedia o tom nemozu rozpravat lebo obvikle z nej bud zosaleju, alebo pre nu umru.....
Nenavist nie je dobra na nic a pomsta nikdy nebude riesenim.
Ale hnev ano... hnev vyjadruje nasu hrdost, dava nam na vedomie ze nie sme handry, s ktorymi si moze hocikto zametat..... ale tiez nam nesmie ovladat zivot, musime ho mat pod kontrolou a musi sluzit len ako indikator aby sme nestupili do toho isteho hovna 2 krat (sorry ale nechcelo sa mi uvazovat ako to pekne povedat xD )
svet sa sklada z neustalych protikladov.. keby všetko bolo iba z dobrej stranky, bola by to nuda... keby všetko bolo iba zo zlej stranky - to iste... a preto je tu niečo, aby sa to mohlo navzájom vyrovnať - láska, nenávisť....a okrem toho, kedy ako je to aj @27
Ta otazka je polozena dost divne. @Murcatko - ty chapes nenavist ako nieco cielene, co vieme kontrolovat ? Pretoze ja to chapem, ako pocit, ktory je len reakciou na urcite vnemy.
Ak ti niekto pravidelne ublizuje - priklad sikana v skole ( niekedy, staci ak ti ublizi len raz, ale velmi bolestivo - ) zacnes toho cloveka nemat rad - zbieraju sa v tebe negativne emocie, hnev a prerastaju v nenavist. Podla mna je to prirodzena reakcia cloveka.
nenávisť je produkcia vlastného ega a ego nie je dobré na nič maximálne pre vlastné uspokojenie... na to je dobrá aj nenávisť... pre vlastné uspokojenie a ,,moc´´
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Prve co ma napadne je, ze keby sme vsetko a vsetkych mali radi, bol by svet asi krajsi
Ale bohuzial to tak nefunguje a nenavist je jednou z ludskych vlastnosti a teda patri k zivotu...
a suhlasim s tebou v tom..ze sa neda mat rad vsetkych....
Sme na vývojovom stupni, kt. je pre ozajstné pochopenie čohokoľvek absurdne nízky, ale núti nás zaoberať sa vecami a nazdávať sa, že sú dôležité.
» www.birdz.sk/webka/narazuvzd...
Ale má svoj význam.
To je, ako by si sa spýtal, načo je dobrá láska.
Sú to dve neporovnateľné veličiny, ale zároveň majú spoločnú vlastnosť.
Akýsi hon za úspechom(každý si pod tým predstavujeme niečo iné).
Z tohto dôvodu si myslím, že nenávisť v určitých chvíľach dokáže človeka vyburcovať k vyšším výkonom atď..
Večne ospevovaná rovnováha asi tiež.
Ale nemyslím, že láska a nenávisť majú od seba príliš ďaleko. Skôr spolu susedia. Lebo ak niekoho nenávidíte, tak musíte na neho dosť často myslieť a aj keď trochu odlišným spôsobom ako pri láske, stále je to neskutočné množstvo psychickej energie, ktorú sústredíte na jednu jedinú bytosť. (A tak vznikajú prekliatia. ) A okrem toho, ako nedávno povedala jedna mladá dáma, ktorú mám česť poznať. Ak by ju zradil /opustil niekto, na kom jej veľmi ale veľmi záleží, nenávidela by ho.
Spestrenie nudného života.
Spôsob akým usmažiť vajíčka bez zbytočného míňania energie...
Nenavist a hnev su 2 rozdielne veci.
Pokial sa bavime o hneve ano... najviac sa vieme hnevat na ludi ktorych miame radi to je fakt....
Pokial ale pod pojmom nenavist rozumieme to, co skutocne znamena.... potom velmi malo ludi vie, co to je skutocna nenavist. A ti ktori to vedia o tom nemozu rozpravat lebo obvikle z nej bud zosaleju, alebo pre nu umru.....
Nenavist nie je dobra na nic a pomsta nikdy nebude riesenim.
Ak ti niekto pravidelne ublizuje - priklad sikana v skole ( niekedy, staci ak ti ublizi len raz, ale velmi bolestivo - ) zacnes toho cloveka nemat rad - zbieraju sa v tebe negativne emocie, hnev a prerastaju v nenavist. Podla mna je to prirodzena reakcia cloveka.