Neviem v akom zmysle vnímate že na čo sú nám Vianoce? Ak nechcete tak ich nemusíte mať nikde nie je napísané že ich musíte oslavovať môžte mať proste obyčajný deň ak ich neznášate. Vianoce sú hlavne dôležite z náboženského hľadiska a hlavne ich oslavujú kresťania a mali podotýkam mali by byť obdobím lásky a pokoja a to čo je tu dnes tak to pomaličky už nemá čo s Vianocami spoločné. Vianoce nie sú ani o darčekoch ani o obžerstvu ako niektorý že sa poriadne nažerú aspoň raz v roku ani o ničom takom ako si to dnes ľudia mýlia a myslia.
Vianoce su uz momentalne o nicom... krestania zmenili nas povodny Slovansky sviatok oslavy zimneho slnovratu (ak si spravne pametam) a nie narodenie jezisa krista... pre mna je to len premysleny plan cirkvy ako ziskat este viac penazi z ludi.. (chodia do kostolov, kupuju darceky = dane -> cast dani ide cirkvy)
+ pride plno otravnych pribuznych a pytaju sa rozne blbosti...
P.S.: My prevazne "oslavujeme" Vianoce len z cisto kvoli rodine ktora pride
P.P.S: Ospravedlnujem sa za gram. Chyby a za nepouzitie diakritiky
@15@Veryhappyhippo tak to je dosť úbohé ak Vianoce slávite kôly niekomu a nie kôly sebe. A som podotkol že Vianoce nie sú o darčekoch ale o niečom úplne inom a ak máš taký dojem kôly dnešným ľudom tak to je asi normálne pre väčšinu dnešnej populácie je to fakt len o darčekoch napr:Bunniska a Vianoce sú už sa mi zdá viac rokov ako obchodné centrá(elektronika, autá, atď) čiže asi Vianoce nezačali kôly zisku z daní alebo kôly hlúpostiam ktoré si popísal. Ja by som na vašom mieste kašlal na Vianoce ak ich nemám rád a nepretvaroval sa. No jasné neveriaci oslavujú sviatok zimného slnovratu tak oslavujte aj vy.
na 4 veci, ktore tu nebudem radsej menovat a aby nas matka terorizovala aby sme vsetko upratovali pomahali piect a aby to navsteva opat rozhadzala a vy ste to museli opat upratovat
@Pa3cek - nie proste napriklad ma byt pokoj atd. a tie priblble slogany vianoc ale naco? ak mam rodinu rad chcem sa z nou stretnyut hocikedy... rovnako je to s darcekmi - ak to fakt chcem niekomu dat dam mu to ak nie tak nie...
krasny sviatok ked je sneh a vsekto je take kludnejsie, ludia su k sebe mylsi a uvedomia si ze nemusia na kazdeho len vrcat ja osobne mam strasne rad vianoce a ty co si mysli ze to je komercny sviatok ? myslim ze to nieje pravda je komercny len pre tych ktory si ho komercnym spravia ale taky ludia ma nezaujimaju a vlastne ludia ktory nemaju radi vianoce nesu moja krvna skupina ale PEACE
Lebo kresťania oslavujú niečo krestanské a pohania náš zimný slnovrat... A ateisti nemusia oslavovať nič takže ak pre vás tento čas nič neznamená tak neviem prečo vianoce neodignorujete a musíte to tuto riešiť...
Aj ja mám strašne rada Vianoce! Každý má na Vianociach rád to, čomu cez Vianoce verí. Ak nie je veriaci - neviem, možno naozaj len to, čo dostane... a úprimný kresťan zase to, čo môže druhému dať. Možno aj to stretnutie s niekým, kto sa cíti sám. Možno u podaktorých je to práve tá otravná rodina... Bóže, pošlite mi nejakú.... Pribalím ju k tej svojej.. Na Vianoce chodíme spievať koledy. Hráme na organe (uf, tohoročná novinka, držte palce) a vôbec tešíme sa, že sa postretáme ľudí, ktorí majú spoločné hodnoty.
Ozaj! Prajem vám všetkým krásne a pokojné sviatky....
Prečitala som si tu rôzne príspevky a nedalo mi tu niečo k tejto téme napísať.Myslím si a viem že vianoce to su zvyky ktoré vymysleli ludia a neviem prečo by som sa toho mala držať.Na svojich príbuznych mame myslieť stále a nielen počas vianoc.Nielen počas vianoc sa mame spravať k sebe laskavo,milo apd.Tak isto aj na ježisa by sme nemali myslieť len počas vianoc.Ježis nikdy nechcel ani sa nezmienil o tom že chce aby sme oslavovali vianoce alebo niečo take.Takže tak .
boha ked sa vam nepacia tak nikto vas nenuti ich ostalovat ani nic, serte si niekde doma na riti a chlastajte a zhulte sa pretoze su vianoce aby ste mali! boha ma uz vytacaju taky ludia, co sa len stazju na vianoce, nemozem za to, ze ste sa odjebali od rodiny, alebo ze mate depresie! vianoce tu boli, su a aj budu! ked sa vam nepaci, tak si podrezte krky no!
ludia a to vlastne sa ani neoslavuje narodenie Jezisa lebo on sa narodil v lete ale cirkev si to presunula na zimu aby peniazky boli a lahsie skonvertovali slovanov ktory mali v zime dajake slavnosti uz sa nepamatam ake
neviem, nechápem, neuznávam, snažím sa zjesť svoju sóju na Vianoce a čím skôr otvoriť flašu vína a čakať na svojho kamaráta, s ktorým každoročne chodíme trsať... Nezaujímajú ma darčeky, necítim atmosféru, ktorú by som mala, nerada zdobím stromček...
im to ma byt jedno, ked s im nepaci nech drzia huby, ja sa tiez nestazujem a nevykrikujem do sveta co by malo a co by nemalo byt lebo prave vtedy a vtedy mi idu trhat zuby alebo si zlomim nohu..vsade pocujem jak kazdy ma kecy do tych vianoc, ja nechapem co sa kazdy na to stazuje, tak ked nechce nech zalezie pod most a nech ich neslavi mne je to jedno..len nech drzi hubu a nezaklada napriklad o tom taketo sproste diskusie ktore aj tak neviem k comu su dobre, ci dotycny cchce na seba uputat alebo co...tak si ich zrus, sak ti nik nekaze aby si si zdobil strom alebo zral kapra ked nechces..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Aby som to oslávila s niekym, koho mám rada.
+ pride plno otravnych pribuznych a pytaju sa rozne blbosti...
P.S.: My prevazne "oslavujeme" Vianoce len z cisto kvoli rodine ktora pride
P.P.S: Ospravedlnujem sa za gram. Chyby a za nepouzitie diakritiky
Ozaj! Prajem vám všetkým krásne a pokojné sviatky....
pre mňa sú vianoce čas pokoja a kľudu, proste totálny relax! komu sa nepáči, nech sa dá na nejakú antikrist-vieru a máte pokoj aj vy
na toto