o tyzden utorok musim odist musim odist na rok prec ....naco ...naco??, dookola si hovirm ...jasne je to super idem na rok do ameriky k totalne cudzim ludom .....naucim sa po anglicky najdem si novych kamaratov spoznam novu kulturu ...ale tak opustit to
no aj toho sa strasne bojim lebo zase rozlucit sa potom a opustit rodinu s ktorou stravim rok bude tazke a vobec netusim kedy sa tam potom este vratim alebo ci sa este niekedy potom vratim a nebit s ludmi s ktorymi stravim rok to bude tiez tazke
@5 najprv mi chybali ludia z domu, ale potom som zistil, ze vlastne doma budem hocikedy a asi cely zvysok zivota, aj ked budem hocikde, sa tam budem vracat a tych ludi znova stretavat. ale ked niekam cestujes, tak stretnes ludi, ktorych si za ten kratky cas zacnes vazit ovela viac, ako niektorych, co poznas cely zivot. potom zase musis opustit ich, a to je na tom najhorsie, ale treba to zazit. raz ked sa ale vratis, tak vies, ze stretnes ludi, ktori ta radi uvidia
aj ja uz teraz nad tym tak rozmyslam ...a preco lebo sice mam dake zaklady z anglictiny ale chcem vediet plynule apson dvoma cudzimi jazykmi...a tu na slovensku sa prost eneviem naucit dobre tu anglictinu proste mi to nejde ... a najprv som rozmyslal ze dva mesiace v anglicku ale to bolos trasne moc drahe a potom pozeram za by som isla na pol roka do ameriky ale ked som videla ten strasne maliy cenovi rozdiel medzi pol rokom a rokom v amerike tak ten rok sa oplatil omnoho viac a vybavovala som to v janury ked som nemala nejake super obdobie ...
@8 urcite nebudes lutovat. ked sa chces pytat veci, tak kludne. ja mam viac skusenosti z toho pobytu nez hocikto iny inac aka agentura? nemyslim slovensku, ale tu, co to organizuje v us, ak vies
no tak potom mam jednu otazku ake darceky by som mala doniest rodine ktoru ani nepoznam...??? lebo stym ma teraz vazne problem berem im slivovicu a modransku keramikua samozrejme knihu o slovensku po anglicky ale nic viac ma nenapada...a agentura je CIEE
Kamoska bola takto rok cez strednu... A ked sa vratila, tak bola absolutne nadsena, lepsie si sa nemohla rozhodnut, zazijes tam ovela viac nez doma za niekolko rokov, spoznas novych uzasnych ludi, miesta, ziskas samostatnost, zdokonalis sa v jazyku, nemas nad cim vahat. Vela stastia
@10 darceky: nieco typicke. viem jebnuta odpoved, ale predovsetkym nieco z mesta odkial si, alebo potom vseobecne pre slovensko, ale lacny alkohol tiez nie keramika, magnetky, tricka, knihy s obrazkami, turisticke chujoviny proste. to maju radi
CIEE: to mas potom asi 3dnovu orientaciu v NY v Sheratone v Newarku. Zoberu vas asi na plavbu okolo manhattanu, na empire state building, lunaparku six flags, veceru niekde a podobne asi 200 deciek s rovnakymi trickami teraz ako spominam, isiel by som znova
hej ked budem odchadzat tak mozem potom zalozit novu diskusiu a uvidm co tam budem potom pisat ... a ja strasne stresujem takze ja sa uzt eraz bojim aj odchodu od tial tohos a fakt moc bojim prost elen tak odist ..od niekoho skym stavim skoro rok
ja planujem ist na rok do brazilie tak uvidim ako to dopadne a aj ked tie lucenia budu tazke aspon budes mat zazitky a spoznas inu kultuu a ludi a americania su strasne fajn a nezabudna na kompliment odpovedat komplimentom maju to radi ak by si povedala len dakujem je to u nich neslusne
@19 o rok príde, bude tzv. "happy", každých 5 minút sa okolia bude pýtať so zvláštnym prízvukom "Ako sa máš?" a bude mať pocit, že je nadčlovek oproti tuzumským.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Neboj, zaciatky su tazke vzdy a vsade, no za par tyzdnov sa tam zabehnes a ked budes ist domov tak si budes klast otazku, ze naco domov.
CIEE: to mas potom asi 3dnovu orientaciu v NY v Sheratone v Newarku. Zoberu vas asi na plavbu okolo manhattanu, na empire state building, lunaparku six flags, veceru niekde a podobne asi 200 deciek s rovnakymi trickami teraz ako spominam, isiel by som znova
No to som zvedavý ako to dopadne ...