To je už len čo za inteligenciu nadávať si zo ,,srandy,,?
Ale jasné, že to poznám a vždy záleží od okolností a od toho kto to je. Ľudia si obyčajne myslia, že keď sú s niekým v kontakte pár rokov už ho poznajú. No niekedy to tak nie je a ak sa v debate vyskytne niečo čo sa danej osoby dotkne tak sa uraziť môže. Nikdy človek nevie s kým sa rozpráva aj napriek tomu, že sedí ten človek oproti nemu. Preto nikdy nič také nerobím.
ja sa neurážam vôbec a keď už tak určite nie preto, že mi niekto povie, že som piča, lebo keď mi to povie tak má pravdu.
ale hej nadávame si s kamarátmi, akože nie sústavne, ale keď sa niekto z okolia správa ako kokot, poviem mu, že je kokot, ľudia čo ma poznajú vedia, že to nemyslím úplne 300% vážne a pred ľuďmi čo ma až tak nepoznajú sa snažím trochu krotiť... ale inak celkovo nadávam dosť no, snažím sa to obmedziť občas ale niekedy mám také dni že sa mi do každej vety hodí "do piče" alebo "jebať"...
Ja vulgarizmy nepoužívam vo všeobecnosti,takže asi ani moc nie ale:
so sesternicami,ktoré beriem ako kamošky je bezne ze si povieme ze ty krava,koza, ale to asi nepocitas ako vulgárne,nie?
s kamoškami len tak tiež nanajvýš- ty sprostaňa ty trapka a tak,takže tiež nič vulgárne.
Ale jeden kamarát nemá problem mi povedat tie najhoršie nadávky /nielen mne,ale aj iným kamarátom/ , ked má nervy,ale za to sa nejak nikdy neurazim,lebo ho poznam a viem že to tak vôbec nemysli, ale sama by som to asi nikdy niekomu, s kym som v kamaratskom vztahu , nepovedala,.
nie mám dobrú slovnú zásobu a neostanem nič dĺžny ale prestal som s tým, obmedzujem to a chcem prestať úplne, čím som starší príde mi to smiešné a s 0 vypovednou hodnotou.
Hm. Nadávať, nenadávať. S bratom si nadávame, ako v trestaneckej kolónii . Medzi kamošmi, len tak do ko..tov. Ide o to, že keď sa nadávky vyslovujú príliš často, tak strácajú svoj význam , treba mať na to cit. Niektorí ľudia nevedia nadávať "z lásky" a znie to divne. No a dievčatám, kamoškám, alebo frajerkám nadávať je dosť hnusné.
u niektorých ludí je to zvykom, neznamená to nič útočné ani negatívne iba ich spôsob vyjadrovania ... poznám takých ludí a neuráža ma to pretože viem ako je to myslené ale osobne uprednostňujem konverzáciu bez takých slov
buď mi kamarát vynadá a tak sa zamyslím že prečo..alebo použije opis skutočnosti ale nemyslí to zle..nadávka niekedy prosto patrí.
keď niekto počuje nadávku na svoju adresu, tak ho to skôr donúti zamyslieť sa..iba žeby zo srandy. ale zo srandy som nikomu nepovedal nič, čo som tak nemyslel.
Neurazame sa v partii navzajom ked tak iba ked kamoske ze ty si koza..alebo ze my sme jebnute a to neratam
ale chalaani si medzi sebou sem tam povedia ze ty pes, ale tiez si nejak nenadavaju ked tak nad tym rozmyslam..
nerozumiem aky to ma zmysel O.o
Mne Koso uz dlhe roky hovori, ze som kurva cierna spinava ale je to super podla mna! s ikikmi sme kravy a so sesternicami blbane
Neviem, pride mi to normalne, odjakziva mam slovnik horsi nez bezny pohan
nie. napr. s bratmi si nadávame bežne, ale zase nie bez príčiny. napr. keď jeden spraví kravinu tak mu druhý s úsmevom povie, že je kokot,
vieme odlíšiť kedy je nadávka myslená žartovne a kedy vážne
s kamarátmi len s niektorými a menej, (hoci pred pár rokmi bol semi-oficiálny pozdrav čau ty sviňa vyjebaná)
Nikdy som nechápala, keď si naj kamarátky nadávali. Na mňa to jedna kamarátka tiež skúšala a vôbec som to nekomentovala. Ostatným to príde normálne, mne to príde ako prije.aná neúcta voči tomu človeku. Je iné niekomu povedať "ty koza" a "ty pi.a", taký vulgarizmus som kamarátkam nikdy nepovedala, aj by som sa hanbila.
nadavky su nechutne, nie som zvyknuta na take vyjadrovanie, u nas doma sa tiez nenadava. som nesvoja, ked som s ludmi, ktori s tym nemaju problem. u mna to znamena konciaci vztah, snazim sa tym od seba odstrcit niekoho otrasneho.
Zalezi od toho ako to povie teda ci s nasr**** prizvukom a potom povie ze tobolo zo srandy -to sa nastvem ale ak to este aj vtipne znie tak sa rehoceme vsetci
Nie je nadáva ako nadáva. Keď mi povie že som krava, a povie to so smiechom alebo viem, že to nemyslí vážne, nevadí mi to, no ak by mi to povedal/a vážne, vadilo by mi to a asi by som sa zamyslela nad našim kamarátstvom.
(Vulgarizmy ani nespomínam, tými keby ma niekto osloví, tak u mňa skončil. Vždy sa to dá ináč!)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
Ale jasné, že to poznám a vždy záleží od okolností a od toho kto to je. Ľudia si obyčajne myslia, že keď sú s niekým v kontakte pár rokov už ho poznajú. No niekedy to tak nie je a ak sa v debate vyskytne niečo čo sa danej osoby dotkne tak sa uraziť môže. Nikdy človek nevie s kým sa rozpráva aj napriek tomu, že sedí ten človek oproti nemu. Preto nikdy nič také nerobím.
ale hej nadávame si s kamarátmi, akože nie sústavne, ale keď sa niekto z okolia správa ako kokot, poviem mu, že je kokot, ľudia čo ma poznajú vedia, že to nemyslím úplne 300% vážne a pred ľuďmi čo ma až tak nepoznajú sa snažím trochu krotiť... ale inak celkovo nadávam dosť no, snažím sa to obmedziť občas ale niekedy mám také dni že sa mi do každej vety hodí "do piče" alebo "jebať"...
pohodys
@5 s tebou musí byť taká sranda, aj so všetkou tou inteligenciou
No ja s tebou súhlasím myslím, že určitá úcta k človeku by tam mala byť
ja kamarátom nenadávam zo srandy ani z nesrandy.
so sesternicami,ktoré beriem ako kamošky je bezne ze si povieme ze ty krava,koza, ale to asi nepocitas ako vulgárne,nie?
s kamoškami len tak tiež nanajvýš- ty sprostaňa ty trapka a tak,takže tiež nič vulgárne.
Ale jeden kamarát nemá problem mi povedat tie najhoršie nadávky /nielen mne,ale aj iným kamarátom/ , ked má nervy,ale za to sa nejak nikdy neurazim,lebo ho poznam a viem že to tak vôbec nemysli, ale sama by som to asi nikdy niekomu, s kym som v kamaratskom vztahu , nepovedala,.
keď niekto počuje nadávku na svoju adresu, tak ho to skôr donúti zamyslieť sa..iba žeby zo srandy. ale zo srandy som nikomu nepovedal nič, čo som tak nemyslel.
ale chalaani si medzi sebou sem tam povedia ze ty pes, ale tiez si nejak nenadavaju ked tak nad tym rozmyslam..
nerozumiem aky to ma zmysel O.o
Neviem, pride mi to normalne, odjakziva mam slovnik horsi nez bezny pohan
vieme odlíšiť kedy je nadávka myslená žartovne a kedy vážne
s kamarátmi len s niektorými a menej, (hoci pred pár rokmi bol semi-oficiálny pozdrav čau ty sviňa vyjebaná)
Spolužiačky sa oslovujú ,, ty piča " a to mi príde fakt mimo
keď človeku ani nemôžem vrámci srandy povedať že "si prijebaný", tak čo si s ním mám povedať
a niekedy vulgarizmus vypustím už len zo zvyku a ide ma poraziť, keď z toho niekto robí vedu
jj asi prvý rok, potom prišla pohoda a všetko sa zmenilo
(Vulgarizmy ani nespomínam, tými keby ma niekto osloví, tak u mňa skončil. Vždy sa to dá ináč!)
ak to nie je také fakt že prehnené
ale inak fakt nie