hehe mne sa lubilo v tom diely jak ten kozmonaut obesil jednu žensku tak ten monk mal prednašku v jednej triede a tam boli take ruske drevene babušky a on ich začal ukladat podla velkosti..
no nemohol som..
aha asi sme odbočili od temy..tak ale ked nikto ništ nove nepiše..
Inac Mid, ja som dievca, ale nevadi Ja Monk-a moc nesledujem, ale tiez z neho nemozem, no ale nevytvorila som tuto temu na zaklade inspiraci z Monka, ale zo seba a z jednej mojej kamosky..a nikto mi tu neodpovedal na otazky ze ako casto sa denne sprchujete alebo tak...
Ja vravim, ze s tym problem nemam...praveze pre mna by bolop dobre, keby som mal kompulzie, ktore by ma nutili sprchovat sa castejsie Ale vacsina ludi, co ma tu diagnozu, maju aj ine dost nezmyselne ritualy, a takych mam ja kopu, minimalne 30 urcite. Bezne su napriklad take, ked musis stupat len po urcitych kachlickach, alebo vsetko musis spravit napr. parny pocet krat, musis si opakovat nejake slova alebo mas nedobry pocit, ak su veci ulozene nejako "disharmonicky". A potom to byvaju aj take dost...neprijemne nutkania alebo predstavy, co sa ti vnucuju do mysle a mas z nich vycitky a strach. Nemas skusenosti aj s niecim takym?
Ale aj tak som sa nedozvedela kolkokrat za den sa sprchujes Tak ja zase tu chorobu alebo diagnozu nemam, ale sprchujem sa minimalne dvakrat za den, niekedy aj patkrat,zuby si umyvam minimalne trikrat za den a o umyvani ruk ani nehovorim to je skoro stale...ale tie predstavy v mysli mavam, ale neviem coho sa to ma tykat??? lebo pri mne to je skor take, ze myslim na zle veci,zranenia a tak a ono sa to aj stane, cize strach tam je urcite...
Ufff..dakujem za info, ktore som si mohla precitat, ale aspon som sa dozvedela, ze tym NETRPIM!!! mne by nerobilo problem sa nesprchovat jeden den, pokial by som vsak nesla von..akonahle ale von idem tak konec..by som nevysla bez sprchy a umytych zubov..ale tu "chorobu" nemam DD
AA uz si si myslel, ze som nejaka chora, co? ale nie..tak ale ked idem z domu, tak kontrolujem iba okna, lebo by nam natieklo do domu DD ale take, ze sporak, tak to viem, ze som vypla
Ja napriklad tiez nekontrolujem sporak, ani si neumyvam nejako casto ruky...ja mam skor tie obsesie ako kompulzie. Idem po ulici a zrazu ma napadne, ze ten clovek co je predo mnou, moze zomriet alebo sa mu nieco zle stat. A preto muim pouzit nejaku kompulziu - nejaky ritual, preto, aby som tomu zabranil, lebo aj ked viem, ze sa mu nic nestane, proste mam strach, ze ta moja myslienka mu moze naozaj ublizit a sposobit to. A tak sa nanho napiriklad pozriem a ukazem nanho prstom (ja robim v takom pripade ine veci, ale to nebudem popisovat , a proste to spravit musim, aby sa ta obsesia nenaplnila... alebo potom zvyknem robit rozne pohyby, pri ktorych mozno posobim ako mierne...retardovany ale musim ich spravit, lebo inak som nervozny, necitim sa dobre, neviem sa uvolnit.
O tom je ta "choroba". Ale chvalabohu to nie je nic hrozne
Tak o tomto som ešte nepočula, zaujímavé..možno sa to dá liečiť hypnózou alebo tak...tie pohyby by som ale chcela vidieť, môže to vyzerať dobre (a to sa ti nevysmievam)...
To ste o tom fakt nic nepoculi? Je to vseobecne znama neuroza Presne to, co mal monk, lenze u kazdeho sa to prejavuje inak. A hej, ked robim take pohyby, verim tomu, ze to vyzera prinajmensom zaujimavo
A chvalabohu, v takom stadiu ako Monk to nemam. Ale u mna sa to zacalo uz asi ked som mal 6 rokov... nikdy som si to neuvedomoval ako nejaku poruchu, proste som si myslel ze mam kopu zlozvykov a tykov, trapili ma len tie nutkave myslienky a predstavy. A potom az minuly rocnik som sa o tom dom nahodne docital na nete, a zrazu mi doslo, ze je to presne moj pripad!
Ale prosim ta...zas dokazem to skryt, ked som medzi ludmi, dokazem sa zaobijst aj bez toho A da sa to liecit viacerymi sposobmi. OCD nie je nic hrozne, ma a mala to kopa ludi, najznamejsi pripad bol asi Charles Darwin.
Vsetci su chory na hlavu len o tom neviete .... to je ako ked niekto sedi na stolicke a trasie nohou, ked nou netrasie citi sa nejako obmedzovany, tak nou trasie.... urcite poznate, tony vasich spoluziakov to robi, a mozno aj vy...
To je to iste ako hovori Mid len on to ma v inej forme formulovane v gebuli
Tak tak, Solon to vystihol dobre aj to trasenie nohami sa da nazvat obsesiou. Kazdy clovek ma nejake obsesie a tym, co ich maju viac, sa hovoi, ze maju tzv. obsedantno-kompulzivnu poruchu, OCD alebo F42.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
no nemohol som..
aha asi sme odbočili od temy..tak ale ked nikto ništ nove nepiše..
Ale pre info nikdy sa nesprchujem viac ako raz denne ..... niekedy vynecham xD co sa budem pretvarovat ...
A na sto percent mas tu diagnozu!! Poznam to, je to presne to o com hovoris...ak vies anglicky, pozri si
» www.kidshealth.org/kid/health_prob...
a ak nie, staci toto
» www.pscentrum.sk/www_bez_menu/ob...
Tak, este vzdy to nemas?
O tom je ta "choroba". Ale chvalabohu to nie je nic hrozne
To je to iste ako hovori Mid len on to ma v inej forme formulovane v gebuli