Ťažko povedať. Hovorí sa, že všetko čo sa stane, stane sa z nejakého dôvodu. (teda malo by to byť určené teoreticky vopred). No, ja sa spolieham na svoju intuíciu, ktorá nemôže byť v rukách osudu - teda, stáva sa to náhodne. Verím v osud, ale aj náhodu súčasne.
Osud neznamená že váš život je naplánovaný dopredu
Ja osud beriem tak že si ho vytváraš sama, on ti len dopomôže k veciam ktoré si ty zaumieniš.
Príklad: Rozhodneš sa byť pilotkou, myslíš to vážne, rozmýšľaš nad tým celé dni až raz úplnou náhodou natrafíš na cenovo výhodný kurz - osud. Ako si s tým poradíš je už len čisto na tebe. Možno sa na to vykašleš, začneš piť. Osud ti pre zmenu priraví to že sa stretneš v krčme zo starým známym ktorý ťa opije, pretiahne, a nechá ti 20euro. Následne je len na tebe či si uvedomíš ako si v živote klesla a postavíš sa na nohy, alebo si si našla vo svojom živote novú cestu - prostitúciu. :p
tiez som obcas nad tym premyslal ci nie je nase rozhodnutie a vsetko uz vopred jasne... ale co som cital tak to tak nemoze byt.. ze by bol vesmir vopred pred urceny..ale nevyznam sa..
@matus33 Ešte sám tam píšeš, že náhodou na niečo narazíš a nazývaš to osudom. A hovoríš, že keby som ja chcel byť celý život pilotom a zrazu uvidím nejaký výhodny kurz na lietanie, je to proste vždy osud, žiadna náhoda. A keby boli napr. dvaja ľudia, obidvaja by chceli byť celý život pilotmi, myslia to vážne, jeden na tú ponuku narazí a druhý nie. To je tiež osud?
@jeko ak dvaja chcu byt pilotmi a jeden na ponuku narazi a druhy nie ...tak tomu druhemu bolo predurcene nieco ine ako byt pilotom a preto nenarazil na tu ponuku
@pikao A čo ak ten, čo na tú ponuku nenarazil, chcel byť ešte viac pilotom ako ten prvý? A bol by aj lepším pilotom? A kto si zaslúži dobrý osud a kto zlý? Tiež to vyberá osud?
@jeko mozno ze nenatrafil na tu ponuku preto lebo keby na nu narazil tak by sa stal pilotom no lietadlo by spadlo a zomrel by ( cize vlastne je dobre ze na tu ponuku nenarazil) len si to neuvedomujes
nechapem ako niekto moze verit na osud...to si fakt myslite, ze mate svoje zivoty napisane v nejakej knizke?..... osud je len pomenovanie pre vase vlastne neuspechy
@pikao Preto som sa pýtal kto si zaslúži dobrý osud a kto zlý. Keby ti vyzabíjali rodinu, verila by si na osud? Ja určite nie Tým pádom by som umrel aj ja?
ešte by som dodal k @40 že na to aby sa mu niečo také stalo musí pre to všetko urobiť a snažiť sa o to a veriť tomu že to dokáže. Nie že raz vstanem, poviem si: Idem byť pilotom! Otvorím pivo vyvalím sa na gauč a celý deň budem nadávať na politiku :p
@matus33 Nejaký malý černoch z nejakej nižšej vrstvy môže celý život snívať o tom že sa stane kozmonautom a hovno mu to pomôže Hovoríš to ako keby, keď si niečo vsugerujem, tak sa to musí stať, čo nie je pravda.
nahoda-to je ked nieco robim manualne alebo ako pracu
osud-to je nieco ako osudova laska
a kedze nebola definovana otazka tak som dal osud ked som myslel na tu moznost nabuduce treba dat ked sa nam nieco stane ci to povazujeme za nahodu alebo osud a nie takto bezviznamne dat anketu?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
Odmietam skutočnosť, že môj život je dopredu naplánovaný a ja nemám možnosť spraviť si ho takým, akým ho chcem mať.
OSUD = to už sa mi parkrát stalo..alee ..
NÁHODa = tá príde vždy, keď to nečakam.. takže náhoda xD
Osud neznamená že váš život je naplánovaný dopredu
Ja osud beriem tak že si ho vytváraš sama, on ti len dopomôže k veciam ktoré si ty zaumieniš.
Príklad: Rozhodneš sa byť pilotkou, myslíš to vážne, rozmýšľaš nad tým celé dni až raz úplnou náhodou natrafíš na cenovo výhodný kurz - osud. Ako si s tým poradíš je už len čisto na tebe. Možno sa na to vykašleš, začneš piť. Osud ti pre zmenu priraví to že sa stretneš v krčme zo starým známym ktorý ťa opije, pretiahne, a nechá ti 20euro. Následne je len na tebe či si uvedomíš ako si v živote klesla a postavíš sa na nohy, alebo si si našla vo svojom živote novú cestu - prostitúciu. :p
Toť môj názor, poznačený filmom The Secret xD
A samozrejme osud nevylučuje náhodu :p
osud-to je nieco ako osudova laska
a kedze nebola definovana otazka tak som dal osud ked som myslel na tu moznost nabuduce treba dat ked sa nam nieco stane ci to povazujeme za nahodu alebo osud a nie takto bezviznamne dat anketu?