Nájdem tu aj ľudí čo sa mágií NAOZAJ venujú nejakú tú dobu a netreba im vysvetľovať všelijaké pojmy?
Málokto rieši niečo také a fakt ma zaujíma či sa tu nájde aj niekto taký, kto tomu rozumie a praktizuje to (nie že si niekde niečo prečíta a už je najsammúdrejší) a má o tom nejaké tie vedomosti a nie že kúzla a podobné sračky čo vôbec do mágie nepatria.
na internete je doveryhodnych informacii strasne malo ja skor magiu beriem ako silu psychiky a fyzikalnych zakonov ktore este neboli objavene tu platia urcite principi ktore sice vieme ze existuju ale nevieme cim su sposobene a co je nechapane to sa oznacuje za magiu takze bud user nie mudrlant
je tazke urcit hranicu medzi pochopenim a nevedomostou. Nejake info je, tiez nieco chapem intuitivne, ale urcite si nemyslim, ze som pochopila magiu ako komplexny celok
Slovo magia som pouzila len ako zameno pre vseobecnost a tym pochopenim som myslela ze netreba vysvetlovat pojmy ako AC, LD a podobne ked viete na co narazam
Typek: a som user nie mudrlantka ja len hladam niekoho s kym sa da o tom kecat a tak... vymienat skusenosti a nie len kazdemu vysvetlovat co co znamena pretoze som zatial narazila len na takych ludi
Nikko: citaj, pytaj sa, zistuj
Pre vsetkych: tato diskusia nie je urcena len vylucne pre ludi ktory rozumeju ,,magií´´ mne nevadi ked tu su laici a pytaju sa atd. len hladam niekoho s kym sa daju vymienat poznatky
shamanizmus je o komunikacii a vzajomnej simbioze s vyzsimi bitostami (ked chces nieco dostat musis nieco dat) nie o moci ktoru si mozes pouzivat ako sa ti zapaci
typek nechytaj za slovicka ved si videl ze debata s horoxom bola zalozena na smajloch typu:
a v samanizme mozes komunikovat alebo spoluzit (mimochodom to je symbioza a nie simbioza) so silovym alebo totemovym zvieratom a myslim ze tu nikto nevravel o vyuzivani moci ako sa zapaci
Hmm. A ktoru magiu mas na mysli? Bielu ci ciernu? Osobne davam od ciernej ruky prec. Kedze si uvedomujem, ze zakon rovnorodosti funguje. Bielu skusam. Tak trochu.
Tak som sem náhodou zablúdil a musím povedať, že keby som predom nepoznal význam pojmov, ktoré sa tu preberajú, myslel by som si, že ide iba o fórum skalných hráčov World of WarCraft
Hmmm...uz mam nieco za sebou...Ale clovek pride k bodu ked zisti, ze vsetka ta stara magia zanika, bohovia uz odisli a potom este zistim ze dnesny clovek ma taky psychoenergiu, ze napr. v 12. storoci by mohol byt arcimagom...
Prida sa este Hlavna zasada (Ziaden zazrak NESMIE ublizit nikomu a nicomu nikde vo vesmire.) a clovek to radsej nech tak, ked si domysli vsetky dosledky svojich cinov. A to neratam tie neustale kecy:Wow ty sa zaujimas o magiu? A vies nejake kuzlo na lasku alebo pomstu? Bue...
@22 - "Ziaden zazrak NESMIE ublizit nikomu a nicomu nikde vo vesmire."
A toto máš odkiaľ? Samozrejme že môže, ale rovnakou silou sa ti to vráti. A to nie z nejakej božej pomsty, ale jednoducho na základe princípu rovnováhy a akcie a reakcie.
Za Hlavný zákon by som skôr dal "Rob to, za čo si schopný niesť zodpovednoť/čoho následky si schopný niesť."
Čierna-biela mágia - ja osobne som navyknutý používať definície mierne prebraté od Bardona, tzn. čierna mágia - konaná bez súhlasu/pokynu od vyššej moci, alebo zo sebeckých dôvodov (či už tým niekomu pomôžete, alebo ublížite). biela mágia - konaná so súhlasom/z poverenia vyššej moci, alebo z nesebeckých dôvodov (či už tým niekomu pomôžete alebo ublížite).
Midnight suhlasim s tebou a tak troska si konkretizoval rozdelenie c.a b. magie ktore dokonca suhlasilo s tym mojim nazorom ze ide len o uhol pohladu ze biela moze byt ,,biela´´ ale aj ,,cierna´´ magia...pretoze biela magia obsahuje vela ,,definicii´ktore ale nemozno hadzat do jedneho vreca a takisto to plati aj pri ciernej....
a co sa tyka tej hlavnej zasady, ano plati to podla mna ale nie kazdy sa tym musi bezpodmienecne riadit je to na vlastne riziko....napriklad je zakon ze pokial si mladistvy, nemozes pit alkohol a aj napriek tomu ho pijes, stane sa z teba alkoholik (cisto hypoteticky) a je len otazka casu kedy ta chytia ,,v akcii´´ a budes mat z toho problem... takisto ked vyuzivas svoju energiu na sebecke ucely, (hoci by si nemal) je len otazkou casu, kedy sa ti to vrati....
takze si myslim ze ma ciastocne pravdu Stalkerxray aj midnight
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Typek: a som user nie mudrlantka ja len hladam niekoho s kym sa da o tom kecat a tak... vymienat skusenosti a nie len kazdemu vysvetlovat co co znamena pretoze som zatial narazila len na takych ludi
Nikko: citaj, pytaj sa, zistuj
Pre vsetkych: tato diskusia nie je urcena len vylucne pre ludi ktory rozumeju ,,magií´´ mne nevadi ked tu su laici a pytaju sa atd. len hladam niekoho s kym sa daju vymienat poznatky
Mozno sa to da, ale zacnem s niecim jednoduchym - napriklad mravce a pavuky.
a v samanizme mozes komunikovat alebo spoluzit (mimochodom to je symbioza a nie simbioza) so silovym alebo totemovym zvieratom a myslim ze tu nikto nevravel o vyuzivani moci ako sa zapaci
Osobne sa hlasim, ale o magii neviem takmer nic hladat este len zacinam...
Olvir
Prida sa este Hlavna zasada (Ziaden zazrak NESMIE ublizit nikomu a nicomu nikde vo vesmire.) a clovek to radsej nech tak, ked si domysli vsetky dosledky svojich cinov. A to neratam tie neustale kecy:Wow ty sa zaujimas o magiu? A vies nejake kuzlo na lasku alebo pomstu? Bue...
A toto máš odkiaľ? Samozrejme že môže, ale rovnakou silou sa ti to vráti. A to nie z nejakej božej pomsty, ale jednoducho na základe princípu rovnováhy a akcie a reakcie.
Za Hlavný zákon by som skôr dal "Rob to, za čo si schopný niesť zodpovednoť/čoho následky si schopný niesť."
Čierna-biela mágia - ja osobne som navyknutý používať definície mierne prebraté od Bardona, tzn. čierna mágia - konaná bez súhlasu/pokynu od vyššej moci, alebo zo sebeckých dôvodov (či už tým niekomu pomôžete, alebo ublížite). biela mágia - konaná so súhlasom/z poverenia vyššej moci, alebo z nesebeckých dôvodov (či už tým niekomu pomôžete alebo ublížite).
a co sa tyka tej hlavnej zasady, ano plati to podla mna ale nie kazdy sa tym musi bezpodmienecne riadit je to na vlastne riziko....napriklad je zakon ze pokial si mladistvy, nemozes pit alkohol a aj napriek tomu ho pijes, stane sa z teba alkoholik (cisto hypoteticky) a je len otazka casu kedy ta chytia ,,v akcii´´ a budes mat z toho problem... takisto ked vyuzivas svoju energiu na sebecke ucely, (hoci by si nemal) je len otazkou casu, kedy sa ti to vrati....
takze si myslim ze ma ciastocne pravdu Stalkerxray aj midnight