Hmm,našli takú starinu. Možno kôli tomu zopár ľudí prestane veriť v boha. A možno začne, v to, že kto hľadá nájde. Mohli by mi tí archeoľudia prísť nájsť index namiesto pičovín radšej.
@xhtml presne si to napísal "podľa teba". Jediné čo môžeme je vybrať si pre nás krajšiu možnosť. Ani jedno totiž nikto z našej pozície (obyčajných ľudí) nevyvráti a ani nepotvrdí. Môžeme sa pokúšať hľadať logiku v jednej aj druhej teórii, dokonca existujú teórie, ktoré skĺbili všetko dokopy, ale nikdy nemôžeme sto percentne povedať "toto je pravda".
Otázky stvorenia sú len veci, ktoré nútia človeka rozmýšľať nad svetom a nad životom, ale neprinášajú riešenie.
@fireweed krajsia moznost je ta s bohom.. darwinova teoria ma vela dokazov, popis ako sa clovek vyvijal, najdene lebky pracoveka z roznych etap, atd, najdene prehistoricke predmety, kresby v jaskyniach, atd, atd
@xhtml ja nevravím, že to nie je pravda. Netuším ako to mohlo byť a ani stovky dokumentov ma neutvrdia v tom, aby som mohla povedať, že to bolo presne takto. Pretože sú to miliardy rokov. Je logické, že sa človek za ten čas vyvíjal.
Mne len príde nezmyselné vylučovať jednu teóriu na základe druhej, pretože jedna zasahuje filozofickú a tá druhá vedeckú oblasť. Jedna odpovedá na otázku PREČO a druhá AKO.
@fireweed ano, jasne, respektujem, ani ja netvrdim, ze je to pravda, ale ja osobne sa prikladam k darwinu.. napr aj otazka duse.. hoc aj dazdovka ju ma, kazdy zivocich ju ma.. skor sa nevie, ako sa tam dostala, atd.. ale o tom uz nechcem
a vieš čo je to vlastne satan?? nikde neni definovaný ako vznikol...je nesmierne veľa teorii...najviac bludná je asi tá že je to protiklad boha v dualistickom zmysle...ďalšia stredoveká prišla s tým že Satanael je Ježišov brat...ďalší že je to ten anjel, čo spyšnel...a posledná, že sa jedná o dobrého a zlého boha...
@tesfaye ja nehovorím že si to myslím ale takto nám vysvetlila vznik satana učitelka náboženstva ževraj je to aj v biblii ale to už tiež neviem kedže som ju nečítala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
a si si istý že to má naozaj toľko rokov?? teda nie presne ty-napr. vedci..
ale potom... ako je mozne , ze sa nervova sustava vyvijala až na najdokonaljsiu?
no nic.. zaidne rozpravy o stvoreni sveta ani hadkach.. ja si iba pri uceni biologie tak konstatujem ..
» noviny.joj.sk/zo-zahranicia-e...
Pochopim ludi pred 1000 rokmi...
a NIE ... Boh nestvoril cloveka...
A nie je aj nejaký obrázok, ako tipujú, že to vyzeralo zaživa?
nasvedcuje nieco opaku?
nechapali, ze zem moze byt gulata
takisto nechapali, ze by sa clovek mohol vyvinut postupne
preto si vymysleli, ze cloveka stvoril boh
podla mna
Otázky stvorenia sú len veci, ktoré nútia človeka rozmýšľať nad svetom a nad životom, ale neprinášajú riešenie.
A inač... Kto stvoril Boha a kto Satana?
@xhtml krajšia pre koho? "lebo rozprávky sú pekné"? Každý si vyberie čo mu vyhovuje najviac.
A ako vylučujú kresby v jaskyniach, lebky, atď. náboženskú teóriu stvorenia? A nemyslím len kresťanského Boha.
a co tie najdene kosti pracloveka z roznych vyvojovych etap?
ja som si vybral dawrina, lebo je viac dokazov - stovky dokumentov na discovery channel, animal planet, spektrum.. atd
Mne len príde nezmyselné vylučovať jednu teóriu na základe druhej, pretože jedna zasahuje filozofickú a tá druhá vedeckú oblasť. Jedna odpovedá na otázku PREČO a druhá AKO.
a podla mna cloveka nestvoril boh ale sa postupne vyvinul
ale toto co objavili je uplne super, mozno vdaka tomu zistia nieco viac
a vieš čo je to vlastne satan?? nikde neni definovaný ako vznikol...je nesmierne veľa teorii...najviac bludná je asi tá že je to protiklad boha v dualistickom zmysle...ďalšia stredoveká prišla s tým že Satanael je Ježišov brat...ďalší že je to ten anjel, čo spyšnel...a posledná, že sa jedná o dobrého a zlého boha...
v starogréčtine znamená diabolos - rozvracač...