Ktoré je podľa vášho názoru najkrajšie mesto Európy - samozrejme z tých, ktoré ste navštívili (môžu byť aj dve, tri... a skúste v pri výbere zohľadniť také skutočnosti, ako: ľudia a ich správanie, živ. úroveň, súč. alebo hist. architektúra, nočný život,
@salora tak tak... ja žijem blízko pri centre, takže keď vykuknem z okna vidím pekne Temžu a všetky tieto slávne budovy a prídem do druhej izby a z okna vidím zberné suroviny
ja som si najviac zamilovala rim. mozno ja preto, lebo som taky maly maniak do antiky a pamiatok je tam teda dost
ale je pravda, ze som este nebola napriklad v takom francuzsku, ci anglicku. tiez som z viacerych zdrojov pocula, ze len maloco sa vyrovna kodani. ale to potvrdit nemozem, kedze som tam nebola.
@salora no vieš, už som o tom rozmýšľal, ale zatiaľ ešte nemôžem toho veľa spraviť, lebo ešte nemám britské občianstvo a nie sú financie...no, možno by sa aj našli, ale nie je chuť...usadili sme sa, ale určite niečo poriešime s priateľkou aspoň dovtedy, kým prídu deti
@19@bewka - jo, v BE je veľa pekných miest - Aarlon, Namur, Hasselt, Bruggy, Antverpy... ale mne najviac (a nielen z BE miest) učarovalo Oostende - stále tam cítiť akúsi mondénnosť z čias, kedy tam chodila oddychovať celá európska šľachta, sú tam veľmi fajn ľudia, nádherné večerné prechádzky na pobreží Atlantiku, po nábrežiach a kolonádach... jedno z veľmi mála miest, kde si viem živo predstaviť svoju pohodovú a príjemnú penziu...
@28@bewka - Tournai je tuším niekde pri FR hraniciach, mal som tam raz namierené, ale akosi nevydalo... ale veľmi pekný je napr. aj Leuven (najkrajšia radnica v Európe)
@salora tam som napr nebola.... bývala som v Mons-e, neďaleko Brusselu tam je tiež pekne.. to okolie také netypické aj Gent sa mi páčil... nepochodila som toho veľa, ale dosť nato aby som sa tam chcela vrátiť
@31@bewka - vážne sa rozhodujem, či sa usadiť v Luxe alebo v Oostende Aj Lux je nádherné mesto - splnilo mi moje detské sny... A ako si chodila po BE? Autom? Vlakom?
z tych velkych som navstivila len Pariz, Prahu, Vieden, Amsterdam a Londyn..a pacili sa mi vsetky, ale Praha pre mna vela znamena a Pariz ma svoje charakteristicke caro, aj ked to ma kazde z uvedenych miest, ale Pariz pre mna asi najvyraznejsie, cize tieto dve mesta..
tak v Európe je veľa krásnych miest, ktoré by som si chcel pozrieť. Také Oslo, Bergen, Kodaň alebo celkovo už menované Belgicko, Luxembursko a Holandsko a Švajčiarsko sú krásne. Raz by som sa tam určite chcel pozrieť.
Jednoznačne Portugálska Fatima, po jej návšteve som začal veriť v Boha, určite sú nás milióny, ktorí pochopili, lebo nevideli a uverili.............filip
no a báj d véj, aj ja mám rada B&W a oveľa viac ako sépiu, ale Gentu tá farba neskutočne pristane, lebo je veľmi blízko tým jeho reálnym farbám
a fotila som to mobilom s rozlíšením 3Mpix a za chôdze, takže technickou kvalitou sa neoháňam ide o ten moment, a že to dokonale vystihuje môj dojem a atmosféru, akú to mesto má, a proste milujem tú fotku!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
Tak PARIZ
Ale ešte by mohli byť Benátky a Rím
@6 @jaro1991 - jo., Salzburg je nádherné mesto...
a pre mňa jednoznačne Luxembourg, Oostende, Petrohrad a Florencia
ale je pravda, ze som este nebola napriklad v takom francuzsku, ci anglicku. tiez som z viacerych zdrojov pocula, ze len maloco sa vyrovna kodani. ale to potvrdit nemozem, kedze som tam nebola.
@14 @bewka - som rád, že BE nezaostáva, ale Bruxelles zrovna... ehm... eeee....
@30 @heatrow - doplň si geogr. znalosti
@45 @mamradadeli - aj u mňa je Praha na "špeciálnej pozícii"
Napríklad Rím neznášam práve preto, lebo je to z môjho pohľadu len jedna veľká turistická pamiatka.
» www.birdz.sk/webka/luc.ka/fo...
a fotila som to mobilom s rozlíšením 3Mpix a za chôdze, takže technickou kvalitou sa neoháňam ide o ten moment, a že to dokonale vystihuje môj dojem a atmosféru, akú to mesto má, a proste milujem tú fotku!!
a slnko je veľmi fotogenické, škoda, že ho toľkí berú za vadu v tomto prípade to bol zámer, keby som ho tam nechcela, cvaknem o 5 krokov skôr
ale na mňa je tam príliš veľa turistov....