špagety.. v podstate ti stačí odvariť cestoviny a omáčku si už kúpiš hotovú
ale inak podľa mňa jednoduchý recept sú aj rezne, síce nie je úplne najrýchlejší, ale ak sa cítiš na viac ako základné veci (praženica, cestoviny a podobne), tak rezne sú super začiatok
najjednoduchšie a najrýchlejšie čo si robievam dosť často sú kuracie prsia pokrájané na malé kúsky, hodím na panvicu okorením podľa toho čo mi príde pod ruku, pridám polosladkú sójovú omáčku, poprípade med, potom plno veľa mrazenej zeleniny a k tomu spravím hranolky alebo ryžu...clekovo kuracie prsia môžeš robiť na XY spôsobov je to dosť rýchle a jednoduché
Tak ryžu, cestoviny, praženicu, zemiakový šalát to zas zvládam. Práveže som myslela polievky, omáčky alebo teda niečo čo naozaj vyžaduje trošku varenia.
ja som začínala so zapekanými vecami, tam nie je veľmi čo pokaziť - uvarila som si zemiaky, brokolicu - naukladala do zapekacej misy, zaliala takou gebulinou, do ktorej ide vajíčko, biely jogurt/smotana -kyslá/ sladká - proste čo som našla po ruke, nejaké bilinky čo som našla doma, soľ - zaliala a hodila do rúry.
a zeleninové polievky - zeleninu nakrájaš, nastrúhaš - v hrnci som si osmažila na troške oleja cibuľku, hodila na to tu zeleninu, zaliala vodou, osolila, troška korenia (môžeš dať prípadne vegetu alebo kocku bujónu ale to ja nemám rada tak to nedávam) a varíš
a potom jasné, že cestoviny - najľahšia omáčka je asi z 5-6 nadrobno nakrájaných rajčín, ktoré hodíš na opraženú cibuľku, a pridáš 3-4 strúčiky cesnaku (ja ľúbim tak viac ) ...a varíš.
toť moje kuchárske začiatky ... ľahšie veci už nepoznám
úplne najjednoduchšie je vziať kus mäsa, podliať vodou, pridať koreniny (cibuľa je istý základ, ale inak v podstate všetko, čo sa dá, v prípade, že tam dáš veľa papriky, ideálne aj čerstvej a / alebo pikantnej, máš rovno perkelt - sú verzie, kam ide aj smotana, ale stále je to vlastne o tom istom. Základ je ale, ak budeš chcieť zahusťovať omáčku, tak sa nevzdávať po tom, že pri prvých x pokusoch budú hrudky , prípadne nejakú zeleninu (brokolica je super s kuraťom)
a uvariť k mäsu zemiaky / ryžu / cestoviny už zvládne aj cvičená opica (dobre, moja ryža je vždy divná a vždy na obedoch pokašlú zemiaky, ale chápeme sa
tak potom rezne a kuracina ja som začínala na tom (a na pečení teda) a úplná pohodička.. a kuracina je super v tom, že vážne si k nej dáš čo máš po ruke alebo na čo máš chuť a je to super a relatívne rýchlo spravené jedlo
Najlepšie je vypýtať si od starkej recepty alebo ak je možnosť učiť sa pri nej starké už majú čo to odvarene kebyze je čas na varenie určite nehľadám na nete ale výberiem si túto možnosť ale prikláňam sa k možnosti @7 lebo keď som moc hladný a je k dispozícii kuracina neváham!
a samozrejme brokolicová polievka, ktorá je skvostná v tom, že len rozvaríš brokolicu, pomixuješ ju aj s tou vodou tam (pozor ale, aby jej nebolo priveľa), doleješ sladkú smotanu, necháš ešte trocha povariť, soľ/korenie podĺa chuti (ak nedodržíš prvú zátvorku a je to bez chuti, tak čili zachráni všetko) a hotovo
Tie Vaše recepty sú nezmyseľným mrhaním času. Kým by ste pripravili potravu, tri rázy by Vaše zákopy nepriateľ ostreľoval z húfnic. Musíte sa naučiť pripravovať pokrm z konzerv. Nie je dôležité, ako je jedlo pripravené a akú má chuť, ale dôležité je, aby ste niečo uložili do žalúdka. Napokon, v konečnej fáze skončí jedlo z tej najlepšej reštaurácie presne tak isto, ako jedlo z konzervy.
Potrebuješ feta syr, olivový olej, provensálske bylinky, oregano, alobal. Feta syr prekrojíš na dva kusy, z obidvoch strán okoreníš provensálskymi bylinkami a oreganom, dáš na alobal, poleješ trochou olivového oleja, zabalíš v alobale, dáš na pekáč a v rúre pečieš cca 20min na 200°. Ja to zvyknem jesť s pečivom a šalátom alebo druhé rýchle jedlo: potrebuješ mozzarellu, prosciutto alebo schwarzwaldskú šunku, olivový olej -> mozzerallu prekrojíš na 2 kusy, obalíš v prosciutte, prichytíš špáratkami, aby sa to nerozpadlo a opražíš na troche olivového oleja. Je to skvelé zvyknem to jesť so šalátom, tzatziki omáčkou a pečivom, alebo opekanými zemiakmi.. Mám foto aj v albume, rodičom to veľmi chutí
ja najrýchlejšie urobím asi to, že zoberiem smotanu na varenie, alebo zdravšie- biely jogurt, šlahnem do toho syr, podľa toho, aký mám doma, nesolím, lebo syry sú slané samy o sebe, nechám ho roztopiť v smotane a ešte chvíľu varím, pokiaľ to trošku nezhustne do omáčky, ku koncu pridám pretlačený cesnak a na drobno nasekanú hrsť pažítky a tým zalejem cestoviny
poprípade, ak máš rád mäso, tak môžeš osmažiť na panvici slaninku nakrájanú na kúsky, kľudne aj bez oleja, lebo ona sama pustí šťavu
je to fakt rýchle a nedá sa na tom nič pokaziť
Zalej kuskus horúcou vodou (alebo aj vývarom z bujónu), zober také to naparovátko, daj do hrnca s vodou, napar v tom zeleninu akú chceš, zmiešaj s kuskusom a dochuť
Kuracie prsia dáš do zapekacej misy, dáš tam pretlačený cesnak, posolíš to a len to zaleješ smotanou na varenie. A keď to už skoro je tak na to dáš len syr plátkový
skus si vyguglit "jednoduche recepty".. poznam ich fakt vela ale nechce sa mi to tu rozpisovat jednoduchsie ked si najdes na nete..
ale take v pohode su napr palacinky, cestoviny na cesnaku, zelenina prazena na cesnaku, mrkvovy perkelt, vyprazany syr, pita a k nej nejake oprazene maso/prazenica a zelenina, rezne su tiez dost jednoduche, pecene zemiaky, hranolky, pecena ryba, spageti, dynova polievka, dusena zelenina so syrom...
zeleninový šalát s akýmkoľvek domácim dresingom.
cestoviny/pohánka/quinoa... s akoukoľvek domácou omáčkou či zeleninou surovou alebo osmahnutou.
pečený zemiak s kyslou kapustou.
zemiaková kaša s čerstvou zeleninou.
a napr vígn palacinky som teraz robila a všetko vrátane prípravy cesta a úhľadného nakydania na tanier mi trvalo spolu asi tak polhoďku.
pri jedení som zistila, že by tá porcia vystačila aj trom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale inak podľa mňa jednoduchý recept sú aj rezne, síce nie je úplne najrýchlejší, ale ak sa cítiš na viac ako základné veci (praženica, cestoviny a podobne), tak rezne sú super začiatok
a zeleninové polievky - zeleninu nakrájaš, nastrúhaš - v hrnci som si osmažila na troške oleja cibuľku, hodila na to tu zeleninu, zaliala vodou, osolila, troška korenia (môžeš dať prípadne vegetu alebo kocku bujónu ale to ja nemám rada tak to nedávam) a varíš
a potom jasné, že cestoviny - najľahšia omáčka je asi z 5-6 nadrobno nakrájaných rajčín, ktoré hodíš na opraženú cibuľku, a pridáš 3-4 strúčiky cesnaku (ja ľúbim tak viac ) ...a varíš.
toť moje kuchárske začiatky ... ľahšie veci už nepoznám
a uvariť k mäsu zemiaky / ryžu / cestoviny už zvládne aj cvičená opica (dobre, moja ryža je vždy divná a vždy na obedoch pokašlú zemiaky, ale chápeme sa
a samozrejme brokolicová polievka, ktorá je skvostná v tom, že len rozvaríš brokolicu, pomixuješ ju aj s tou vodou tam (pozor ale, aby jej nebolo priveľa), doleješ sladkú smotanu, necháš ešte trocha povariť, soľ/korenie podĺa chuti (ak nedodržíš prvú zátvorku a je to bez chuti, tak čili zachráni všetko) a hotovo
@16 : D
poprípade, ak máš rád mäso, tak môžeš osmažiť na panvici slaninku nakrájanú na kúsky, kľudne aj bez oleja, lebo ona sama pustí šťavu
je to fakt rýchle a nedá sa na tom nič pokaziť
Zalej kuskus horúcou vodou (alebo aj vývarom z bujónu), zober také to naparovátko, daj do hrnca s vodou, napar v tom zeleninu akú chceš, zmiešaj s kuskusom a dochuť
ale take v pohode su napr palacinky, cestoviny na cesnaku, zelenina prazena na cesnaku, mrkvovy perkelt, vyprazany syr, pita a k nej nejake oprazene maso/prazenica a zelenina, rezne su tiez dost jednoduche, pecene zemiaky, hranolky, pecena ryba, spageti, dynova polievka, dusena zelenina so syrom...
zeleninový šalát s akýmkoľvek domácim dresingom.
cestoviny/pohánka/quinoa... s akoukoľvek domácou omáčkou či zeleninou surovou alebo osmahnutou.
pečený zemiak s kyslou kapustou.
zemiaková kaša s čerstvou zeleninou.
a napr vígn palacinky som teraz robila a všetko vrátane prípravy cesta a úhľadného nakydania na tanier mi trvalo spolu asi tak polhoďku.
pri jedení som zistila, že by tá porcia vystačila aj trom.