Myslím si, že keď to porovnávaš s vreckovými čajmi, tak veľmi záleží na značke, ale v zásade sú síce trocha kvalitnejšie, ale nie nejak extra. Kupujem sypané, lebo výber vrecúškových zelených čajov je podstatne menší (hlavne v bežných obchodoch). A obchody v BA neporadím, nepoznám, nežijem tam
Mne najviac chutí jazmínový zelený (@doyouhearme kvalitný nesmrdí, to len ty si mala nejaký nekvalitný) a matcha.. Celkovo milujem zelené čaje, najmä také, ktoré chutia a voňajú ako slama, tá vôňa, ktorú možno cítiť napr. aj v lete na poli, keď dozrieva pšenica a tak
@doyouhearme ale nie všetky oblasti pestujú rovnaký čaj, záleží aj od druhu, napríklad aj doma sme mali rôzne zelené čaje (len obyčajný zelený), no všetky chutili úplne inak, dokonca aj vôňou sa dosť líšili
Aj tak sa tu nikto nerozumie do čajov a všetci sa tu predbiehajú akurát o to kto je väčší kokot. Ale ja dnes ľuďom prezradím obrovské tajomstvo. Čaj sám o sebe stojí chuťovo riadne za hovno a jediná vec čo čaju dodáva jeho chuť je snobstvo, ktoré ale nie je súčasťou nápoja. Teraz už všetci vedia., rád som pomohol.
síce bylinkové čaje neobsahujú čajovník,ale ja napríklad veľmi ľúbim mätový čaj (či už čerstvá alebo sypaná mäta) a chutí mi aj slez alebo materina dúška, no najtop je pre mna Ivan čaj
potom idú zelené a čierne čaje. tam sa ešte moc nevyznám,ale vyskúšala som už všeličo a skoro všetko mi chutilo (silno moc mi nechutil údený čaj a ešte nepamätám si presne názov,ale bolo to asi z citrónovej trávy a volačoho ďalšieho
tipy kde kúpiť nemám,lebo kupujem vždy náhodne, kade chodím. (momentálne dočerpávam čaje z Dunajskej stredy z bio obchodu, z Rf veľa veľa čajov a mám aj nejaký z bio obchodu v Auparku)
Cerstvo odtrhnuta mäta zaliata vodou je super
Zeleny caj-sencha a gunpowder,pu erh a matcha kupujem v obchode s cajmi v BA
A obcas kupim aj sypany ovocny v Kauflande,chuti mi
Pijem taiwanske caje. Doma vacsinou high mountain oolongy (mam aj ine, ale preferujem oolong), vonku cokolvek, tam mi nejde o kvalitu, ale o osviezenie.
@Willbebetter To preto, že ja som posol pravdy a tamten koment môžeš volať súhvezdie pravdy. Je možné, že len žiarliš, pretože mám väčší penis ako tvoji bratia, ale aby si nepovedala, že som neférový muž, dám ti jednu hviezdičku aj na tvoj koment. Pointa je, že čaj nemá chuťové vlastnosti o ktoré by sa oplatilo nejako prudšie hádať, ale ľudia sa tu ruvajú jakeby šlo o to, ktorej dal priateľ viac karátov na snubnom prsteni. Preto si myslím, že tento koment patrí do tejto sekcie, a keby boli tie hviezdičky magnetické, tak by som si prišiel natrhať do tvojich blogov a doložil by som ich sem...Ja dúfam, že ty si stále spokojná.
kupil som si dneska Matcha za 19 euro, 40 gramov a nic mi to nerobi. podla toho co o tom pisali na nete som cakal EUFORICKE STAVY ako po KOLESE a ono nic
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Kde v BA sa daju kupit naozaj kvalitne caje?
Feel free to discuss
diky
potom idú zelené a čierne čaje. tam sa ešte moc nevyznám,ale vyskúšala som už všeličo a skoro všetko mi chutilo (silno moc mi nechutil údený čaj a ešte nepamätám si presne názov,ale bolo to asi z citrónovej trávy a volačoho ďalšieho
tipy kde kúpiť nemám,lebo kupujem vždy náhodne, kade chodím. (momentálne dočerpávam čaje z Dunajskej stredy z bio obchodu, z Rf veľa veľa čajov a mám aj nejaký z bio obchodu v Auparku)
Zeleny caj-sencha a gunpowder,pu erh a matcha kupujem v obchode s cajmi v BA
A obcas kupim aj sypany ovocny v Kauflande,chuti mi
Ale keď nemáme, pijem sáčkový humus. Hlavne ten čierny Earl Grey a nejaké ovocné.
A nikdy si nedávam cukor, iba med skutočný od včelára alebo púpavový.
no a ja väčšinou kupujem sáčkové čaje a podľa mňa záleží od značky lebo nie všetky sú hnus. no ale každá nech si pije aké mu chutí...