Chcela by som si kúpiť niaky nový make-up a púder . nevedeli by stze mi poradiť niaky kvalitný clekom aj cenovo dostupný (každe max. do 10 eur) a hlavne také v čom nebudem vyzerat ako keby som si na ksicht dala temperu s múkou ak ma chápete . čiže apíšt
ja furt striedam make-up, ani neviem podla coho jak pride. hocijake drogerkove znacky, aj avon.. a nabuduce chcem vyskusat daky od dermacolu.. bo je zevraj dobry a aj cenovo sa to da. a pudru nedavam daku vysoku prioritu. ten moze byt aj za 2€ podla mna.
@xrumka no ja som strašne ale strašne bleda vždy len o1 beriem a aj tie su mi občas tmave a vždy vyzerám ako pomaranč preto som chcela niečo take kvalitnejšie
no to je ťažko... záleží dosť od typu a hlavne farby pleti... a zloženia mejkapu. mne napríklad 99% značiek nevyhovuje, pretože všetky majú aj tie najbledšie odtiene na moje pomery proste tmavé... alebo moc do ružova alebo oranžova.
dlho dlho som hľadala a skúšala, až som našla taký, čo mi celkom vyhovuje aj farebne, aj konzistenciou. this one:
a púder, to máš už potom podľa mňa úplne jedno, lebo púder bude furt len púder tak to potom hľadám už len najbledší (a najlacnejší) možný, a teraz mám tento:
ja mam toto lebo nemam rada tekute makeupy a tento je fajn len ked mas suchu kozu alebo sa ti supe tak ti to len zvyrazni ale ked mas bez toho ksicht tak je krasny a pekne kryje (a hrozne dobre sa donho jemne bruskom prsta dobe
@luc.ka neviem, do 4€ myslím a mám ho už asi pol roka, používam bežne a stále z neho veľmi neubudlo, lebo je fakt hrozne krycí a stačí ho len trošička.. mám ten najsvetlejší odtieňa občas mám pocit, že i na mňa je prisvetlý (ale len občas
@maymmey ja pouzivam bud zmatnujuci z oriflame alebo nejaky z drogerie neivem ako sa teraz vola... tiez mam problem, ze vsetko je tmave a vyzeram ako pomaranc... a uz si nikdy nekupim makeup podla toho ako vyzeral v obchode :/ som si to tak vyskusala na tvari raz, a sa mi zdal v pohode a bledy a ako som prisla domov a ,,nosila ho,, tak bol nejaky tmavy, to tie blbe svetla v obchode vsetko zbledili .... mne osobne vyhovuje pudrovy makeup, ale neivem aka je to znacka, skusala som to u kamosky a je to fakt super, prekryje zmatne, a dobra farba, len to musim pozriet v drogerii, netusim kolko to stoji, ale ona hovorila, ze dost malo, najlepsie si vyskusat nejakej kamosky makeup alebo tak ... co nevyskusas nevies no :/ ...
@luc.ka kolko prosim ta stoji? ja som mala minule od maybeline nejaku vzorku a vyhovoal mi, tak mozno to bol aj tento neviem ... boze bez vzorky nekupujem nic uz dnes radsej
tento je dobrý.. a stojí asi 9€ a inak ten prvý @11 je totalne kryci ale nemozes si to dat a v tom ist von, vyzera to totalne ako maska, mame to doma, proste uplne jak nejaka totálna umelina..neodporucam
@luc.ka ten Affinitone je (ak nerátam hovná od avonu... ale aj tie sú asi lepšie) najhorší make.up, aký som kedy mala. dokonalá omietka, ktorú vidno na ksichte na prvý pohľad. bliah, nikdy viac by som si ho nekúpila. proste maska.
je síce drahý jak sviňa, ale normálne mi vydrží aj pol roka (!!) a to si ho dávam každý deň (aj viackrát niekedy) a nie zrovna minimum.. a je úplne skvelý, skúsila som tisíc tých lacných drogérkových a nič sa mu nevyrovná
Ja Ti asi nepomôžem, pretože nepoužívam práve najlacnejší make-up a púder. Ale ak by si si predsa len niekedy kúpila niečo drahšie, tak Ti odporúčam make-upy od La Roche-Posay - Toleriane (ten mi predpísala moja dermatologička a kozmetička v ústave lekárskej kozmetiky) a Max Factor - Lasting Performance. Z púdrov Gosh - Pressed Powder a Astor - Anti Shine Mattitude.
@alysia myslím, že okolo 28 eur.. ale fakt vydrží mega dlho a je skvelý.. vzorku ti dajú v lekárni zadarmo určite, ja chodím sockovať, keď mám pred výplatou alebo tak xDDD
@Xrumka mne práveže tento púder kryje najlepšie Ale o tom to je, že každému vyhvuje niečo iné A stým make-upom S-he Stylezone môžem povedať, že vôbec mi neni vidieť na akné
No makeup ja nemám žiaden, takže ti neporadím, mám len nejaké vzorky z Avonu.
A púder mám tiež ten, čo @mielikki a som spokojná (ale s púdrom je to asi fakt jedno). A @luc.ka , ja som ten dermacol kúpila v 101 drogérii, stál tuším 3,50 alebo nejak tak. Tiež som strašne bledá a sedí (dokonca som si tuším nekúpila prvý najbledší, ale len druhý
pre mňa osobne je najlepší make-up od astor.. a puder l´oreal true match minerals... fakt kvalita.... ale tak... cenovo je to naročnejšie... ale tak.. každemu sadne niečo ine.. musiš skušať....
@luc.ka vichy som mala len raz, ten v komente @26 a teda musím poznamenať, že lepší make up sa ku mne ešte nedostal. výborne kryje, nevyzerá ako omietka, nevysušuje, tonizuje a bla bla bla. a netreba ho veľa a fakt dlho vydrží.
inak ja používam make-up len na zimu a tiež si hľadám svetlý. momentálne mám tento:
a som spokojná.
a ako púder toto:
(to je max factor)
vzhľadom na to, že mám citlivú pleť a som v extrémnych podmienkach, tak som hľadala niečo, čo by mi okrem krému mohlo chrániť ksicht a necítila by som sa ako s omietkou. a tieto dva mi vyhovujú. proste to nevidno a vyzerám prirodzene a o to mi išlo.
aj ja som mala vichy len raz. nie henten, ale dovtedy som proste používala mejkap len sporadicky, ale jak som ho začala používať, tak som mala fakt tak zlú pleť z toho, že už som vážne musela používať mejkap denne. fakt, neni to len môj prípad, proste nesadne zloženie hentej kozmetiky každému, a mne teda vôbec... drahé jak riť (a pre mňa) účinky mínus 100 bodov.
môžem vrelo odporúčať SKIN 79 BB cream, lieči pleť- hlavne jazvy po akné - je to niečo medzi tónovacím krémom a full makeupom vďaka tomu vyzerá pleť strašne prirodzene a navyše krásne kryje... len sa ťažšie zháňa. Niekedy sa dá zohnať na aukre za celkom výhodnú cenu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
dlho dlho som hľadala a skúšala, až som našla taký, čo mi celkom vyhovuje aj farebne, aj konzistenciou. this one:
a púder, to máš už potom podľa mňa úplne jedno, lebo púder bude furt len púder tak to potom hľadám už len najbledší (a najlacnejší) možný, a teraz mám tento:
a som spoko.
ak máš tiež ten problém, že sú ti všetky tmavé, tak skús ten maybelline, ten je fakt úplne bledý
a cenovo okolo 7€ v dm-ke. a ten púder necelé 4€.
ale je fakt krycí, takže to nemusí každému vyhovovať
(a púder mám k tomu tento, tiež jeden z najsvetlejších, aké sa daú zohnať zohnať
)
koľko stojí ten mejkap?
ja mam toto lebo nemam rada tekute makeupy a tento je fajn len ked mas suchu kozu alebo sa ti supe tak ti to len zvyrazni ale ked mas bez toho ksicht tak je krasny a pekne kryje (a hrozne dobre sa donho jemne bruskom prsta dobe
btw, od vichy už NIKDY V ŽIVOTE NIČ.
nj, vidíš, to isté ja tvrdím o vichy, s tým dodatkom, že ešte tak o 150% zhorší kvalitu pleti.
je síce drahý jak sviňa, ale normálne mi vydrží aj pol roka (!!) a to si ho dávam každý deň (aj viackrát niekedy) a nie zrovna minimum.. a je úplne skvelý, skúsila som tisíc tých lacných drogérkových a nič sa mu nevyrovná
(ale je pravda, že kým som si naň zvykla, tak som to chcela niekoľkokrát vzdať, lebo to vyzeralo kadejako
nemusi byt vsetko z kozmetiky drahe, bohuzial pri makeupoch sa mi najviac potvrdilo, ze komercne znacky z drogerky si uz nikdy viac nekupim.
A púder mám tiež ten, čo @mielikki a som spokojná (ale s púdrom je to asi fakt jedno). A @luc.ka , ja som ten dermacol kúpila v 101 drogérii, stál tuším 3,50 alebo nejak tak. Tiež som strašne bledá a sedí (dokonca som si tuším nekúpila prvý najbledší, ale len druhý
je antibakteriálny, kúpila som ho normálne v 101drogérke a je lacný, stojí okolo 4€
a púder nepoužívam.
a toto vyššie tiež len na zakrytie nejakých tých kruhov pod očami a nejakých tých ..... pliag na tvári
a som spokojná.
a ako púder toto:
(to je max factor)
vzhľadom na to, že mám citlivú pleť a som v extrémnych podmienkach, tak som hľadala niečo, čo by mi okrem krému mohlo chrániť ksicht a necítila by som sa ako s omietkou. a tieto dva mi vyhovujú. proste to nevidno a vyzerám prirodzene a o to mi išlo.
aj ja som mala vichy len raz. nie henten, ale dovtedy som proste používala mejkap len sporadicky, ale jak som ho začala používať, tak som mala fakt tak zlú pleť z toho, že už som vážne musela používať mejkap denne. fakt, neni to len môj prípad, proste nesadne zloženie hentej kozmetiky každému, a mne teda vôbec... drahé jak riť (a pre mňa) účinky mínus 100 bodov.
u nás stojí presne 9.19€
(to mám ešte i púder a ceruzku na obočie zavtedy
môžem vrelo odporúčať SKIN 79 BB cream, lieči pleť- hlavne jazvy po akné - je to niečo medzi tónovacím krémom a full makeupom vďaka tomu vyzerá pleť strašne prirodzene a navyše krásne kryje... len sa ťažšie zháňa. Niekedy sa dá zohnať na aukre za celkom výhodnú cenu.
napr. tu:
» aukro.sk/show_item.php?i...