šach pre niektorích ľudí šport byť moze D i keď to niak nezlepšuje telesnú kondíciu a tak ... no má to byť akože "šport" ktorý zlepšuje logiku a nie telo.. i keď popravde ja ani šach neviem hrať :´DDD
@lolipop8d cize ked si vyhonim, tak je to sport? ved zlepsujem si svalstvo na pravom predlokti a asi dalsich 500 svalov v oblasti rozkroku a nehovoriac o tom, ako si zlepsim naladu a uvolnim endorfiny (tak ako pri behu)
moj najoblubenejsi sport stale zostava baseball. jednak sa mi paci, ze tam len nebehaju typci za loptou/pukom z jednej strany na druhu, dvojak sa mi paci ze to na slovensku az tak nefici, cize nemusim na to pocuvat "profesionalne" nazory z kazdej strany, trojak slovensko nikdy nebude na majstrovstvach sveta v baseballe co znamena ze ziadne vlajkoidne ponozky na spatakoch aut.
kittyboo v tomto s tebou súhlasim.. nemam rada komercne sporty o ktorich pocujem na kazdom kroku a na facebooku uz ani pomali nic ine nevidim lepsie je byt niecim originalny a zaroven z toho mat dobrý pocit... je to zdravé a zábavné
@jack3265 moji rodicia ked chodeli pozeravat ako hravam nikdy nerozumeli pravidlam a dodnes nerozumeju napriek mnohym pokusom o vysvetlenie je to tam trosilinku komplikovanejsie, ale princip je jednoduchy
@jack3265 hravala som verziu pre zeny, ktora je menej "agresivna" pochybujem ze sa cez net da naucit odpalovanie, prihravanie, chytanie a dalsie veci D
@jack3265 dva timy, jedne je vzdy na palke, jeden v poli. cielom palkara je trafit loptu a odpalit ju co najdalej, aby za tu dobu, kym ju chytia hraci v poli, stihol obehnut vsetky mety. samozrejme, to sa ti podari iba ak odpalis home run, pri vacsine odpalov teda utekas na prvu metu a cakas, kym odpali nasledujuci spoluhrac ktory tiez musi utekat na prvu metu, tym padom ty utekas na druhu metu a potom tretiu. stvrta meta je domaca, ked ju prebehnes tvoj tim ma bod. aaaale, moze sa stat ze hraci v poli chytia loptu skor ako stihnes dobehnut na metu, tym padom ides dole.
to je take uplne uplne v skratke este ked na palke trikrat netrafis dobre nadhodenu loptu mas strike out, ked ti nadhadzovac 4krat hodi loptu uplne dpc mas metu zadarmo a ked ta trafi loptou mas tiez metu zadarmo
este som zabudla povedat, ze ak su traja hraci vy-strike outovani alebo ze nedobehnu na metu, tak sa striedaju timy a ti co boli v poli idu na palku a takto to ide 6 iningov.
som rada, ze som niekoho nieco naucila !
@jack3265 no jendoduchsie uz sa to asi neda otvor si v obrazkoch nacrt baseballoveho ihriska a pochopis co su mety
@kittyboo Mne to prišlo vždy ako veľmi zaujímavá hra, ale tiež som z mét dosť zmétená. A keby si žila v Amerike a každý v okolí by hovoril o baseballe, tak by Ťa bavil menej (@9 )?
@flussica tak meta je to zakladne na com ta hra stoji (preto BASEball), meta je nieco ako branka vo futbale proste nieco co musis dosiahnut za ucelom bodu.
tu to jasne mozeme vidiet
to je inak dobra otazka, na ktoru neviem odpovedat. ta moja poznamka prameni asi hlavne z momentalnej hokejovej otravenosti..mozno je to ja tym ze mi hokej pride ako uplne nezaujimavy sport. kebyze ludia okolo mna hovoria o baseballe, ktory sa mi paic, asi by mi to az tak neprekazalo.
@adhak lebo nie každý športuje ale ako napríklad ty radšej si sadne pred telku a stráca drahocený čas... ale nič v zlom ako... a k tomu- môžem do svojich ankiet prdať čo v prvom rade JA chcem DDD
@adhak a k tomu su tu ludia ktori sa normalne zapajaju a su v pohode... ale taky ako ty čo sa len snažíš dissovať ale asi z tej telky nic moc nenachitaš lebo tvoje dissi su akosi ani nie dissi ale skor strapnovanie nerada sa hádam takze ukoncujem konverzaciu medzi tebou a mnou
@kittyboo Oh, BASE = MÉTA, dobre, teraz sa cítim, akoby som precitla v osvietenstvo . Ďakujem za obrázok. Inak, v BA som minule niekde videla basebalové ihrisko aj na ňom bývajú tréningy, tak možno aj nejaká slovenská baseballová liga sa raz za čas koná, keby si chcela byť LIVE divákom alebo sa dokonca pridať do teamu alebo si tam nájsť kamarátov, s ktorými by si sa o baseballe mohla baviť na úrovni, nie ako tu, kde každému treba vysvetľovať pravidlá .
@flussica ja som normalne hravala softball, trnava ma svoje baseballove aj softballove kluby a tiez sme chodili na zapasy do BA a pezinka cize viem : ) kedysi osm sa chodievala aj pozerat ale u nas sa to s tou americkou atmosferou neda porovnavat
@kittyboo Počkaj, počkaj... ideš na mňa so softballom a ja som ešte úplne nestihla vstrebať baseball . Ako sa líšia, ak sú si podobné ?
Veru, k Americkej atmosfére nestačia len American Cookies z Lidla a galón zmrzliny .
@flussica (to si mi ani nemala spominat lebo si hned idem kupit ten kybel sorbetu co maju v lidli softball zo slova SOFT je urceny pre zeny, rozdiel je v lopticke (je vacsia a "makksia" ale stale dost tvrda , tak isot drobne rozdiely v palke a technikach nadhodu a zeny maju tusim aj mensie ihrisko
@valki fakt ? my sme tusim hrali len na 6. hej, ked som doma a prepinam sportove kanaly a niekto hraje. na nete vacsinou pozeravam iba take videjka ze zostirhy top odpalov alebo chyteni, strasne ma to fascinuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
BASKETBAL
to je take uplne uplne v skratke este ked na palke trikrat netrafis dobre nadhodenu loptu mas strike out, ked ti nadhadzovac 4krat hodi loptu uplne dpc mas metu zadarmo a ked ta trafi loptou mas tiez metu zadarmo
som rada, ze som niekoho nieco naucila !
@jack3265 no jendoduchsie uz sa to asi neda otvor si v obrazkoch nacrt baseballoveho ihriska a pochopis co su mety
tu to jasne mozeme vidiet
to je inak dobra otazka, na ktoru neviem odpovedat. ta moja poznamka prameni asi hlavne z momentalnej hokejovej otravenosti..mozno je to ja tym ze mi hokej pride ako uplne nezaujimavy sport. kebyze ludia okolo mna hovoria o baseballe, ktory sa mi paic, asi by mi to az tak neprekazalo.
Veru, k Americkej atmosfére nestačia len American Cookies z Lidla a galón zmrzliny .
učím sa plávať takže aj plávanie
a potom take že ping pong - to je super a ide mi to