Chcela som sa vás spýtať či by niekto nevedel najlepší spôsob ako sa naučiť komunikovať po anglicky, keďže som si nedávno všimla, že mi to absolútne nejde. Gramatika všetko v pohode, ale keď už príde na artikuláciu a komunikáciu som stratená. Chodila som
ja som začínal prekladmi textov obľúbených pesničiek... potom prišli seriály, filmy, knihy, články... a napokon komunikácia s ľuďmi. poprípade sa zapíš na nejaký krúžok, zoznám sa s nejakým native speakerom (alebo s cudzincom neangličanom hovoriacim anglicky)
ja to mam naopak - komunikovat viem, slovna zasoba velmi dobra ale neviem aky cas pouzivam ani to zdovodnit
ako priklad ti moze pomoct ororo.tv
su tam vsetky mozne serialy s anglickymi titulkami, pozeraj, slovka co nevies si otvor v prekladaci a mozes aj napisat na papier
alebo pozret serial s sk titulkami najprv, potom s eng titulkami a potom bez hociakych titulkov a pocuvat (jednu epizodu takto trikrat napr.) potom mi pomohli trocha aj hry ale tam je uz trocha ina (menej pouzitelna) slovna zasoba...
veď pozeraj filmy,seriály,rozširuj si slovnú zásobu
..neviem,čo sú podľa teba nepodstatné veci.. ,ale my sa tiež nič extra podstatné neučíme,ale pointou je,že rozprávame a ,,cvičíme gramatiku"
ale ja si myslím,že ak vieš písať,vieš gramatiku tak,že nad ňou nemusíš rozmýšľať,tak nie je vôbec problém rozprávať..proste hovoríš,čo ti padne na jazyk a vytváraš si také vety ako vieš povedať ..ja si skôr myslím,že máš problém v tých základoch
a veď sú potom také všelijaké kurzy,kde ťa učí native speaker,kurzy zamerané na konverzácie
Tiež som mala taký blok. Potom som sa ocitla na 6 hodín s človekom, s ktorým sa dalo komunikovať len anglicky, tak som si vtedy dala dve vína a už to išlo. Odvtedy nemám problém s angličtinou ani za triezva.
konverzačné kurzy sú podľa mňa kokotina, hlavne také tie kde sa učíš podľa šablónky odpovedať celými vetami, to síce rozprávaš gramaticky správne ale znieš jak úplný debil.
@soltino prečo by sa nenaučila? na Slovensku vari nikto nevie anglicky?... určite pôjde 17 ročná holka do UK, aby sa mohla naučiť po anglicky...ja som sa naučil anglicky v krajine, kde je úradným jazykom dánčina...
@NinaMcMason tak si nájdi niekoho iného na doučovanie, šak ich je milión, na angličtinu určite viac ako na ostatné jazyky, kedže potrebuješ kecať, tak rodilého mluvčího? ja idem teraz za kamoškou na doučko a budeme hodinu robiť gramatiku a hodinu kecať španielsky predtým to bolo strašné, vypotila som veľké hovno, teraz je to lepšie
@NinaMcMason ja chodím na bilingválnu školu, ale myslím že viac ako to, mi pomohlo čo robím vo volnom čase.
Pozeraj anglické videá/filmy - snaž sa porozumieť a ked nebudeš vedieť vyhladaj si tie slová.
rozpávaj sa - samozrejme prax - ale nepotrebuješ na to nikoho - rozprávaj sa sama zo sebou. urči si nejakú tému a potom si predstav že o nej niekomu hovoríš. a ked sa nevieš vyjadriť použi slovník. to celé si to zopakuj tak 3-4 krát. takto to znie divne, no ja to robím a dosť ma to posunulo hore.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ale vážne sa to dá , môj kamoš sa naučil komunikovať v CSku.
ako priklad ti moze pomoct ororo.tv
su tam vsetky mozne serialy s anglickymi titulkami, pozeraj, slovka co nevies si otvor v prekladaci a mozes aj napisat na papier
alebo pozret serial s sk titulkami najprv, potom s eng titulkami a potom bez hociakych titulkov a pocuvat (jednu epizodu takto trikrat napr.) potom mi pomohli trocha aj hry ale tam je uz trocha ina (menej pouzitelna) slovna zasoba...
..neviem,čo sú podľa teba nepodstatné veci.. ,ale my sa tiež nič extra podstatné neučíme,ale pointou je,že rozprávame a ,,cvičíme gramatiku"
ale ja si myslím,že ak vieš písať,vieš gramatiku tak,že nad ňou nemusíš rozmýšľať,tak nie je vôbec problém rozprávať..proste hovoríš,čo ti padne na jazyk a vytváraš si také vety ako vieš povedať ..ja si skôr myslím,že máš problém v tých základoch
a veď sú potom také všelijaké kurzy,kde ťa učí native speaker,kurzy zamerané na konverzácie
ono to ide pohode len sa treba rozkecať
konverzačné kurzy sú podľa mňa kokotina, hlavne také tie kde sa učíš podľa šablónky odpovedať celými vetami, to síce rozprávaš gramaticky správne ale znieš jak úplný debil.
Pozeraj anglické videá/filmy - snaž sa porozumieť a ked nebudeš vedieť vyhladaj si tie slová.
rozpávaj sa - samozrejme prax - ale nepotrebuješ na to nikoho - rozprávaj sa sama zo sebou. urči si nejakú tému a potom si predstav že o nej niekomu hovoríš. a ked sa nevieš vyjadriť použi slovník. to celé si to zopakuj tak 3-4 krát. takto to znie divne, no ja to robím a dosť ma to posunulo hore.
Poprípade by som odporúčil výmenné pobyty.Absolvuje sa to na každej škole.
Pekný deň,