@9 je to moznee, ja nejako hudbu netriedim do priecinkov podla stylov,ale uz daktore kapely, ktore by som pred rokom povazovala za tvrde hodnotim typu: To je taky metal na country vecer
@11 tak ja nejako nevidim velmi hranicu medzi heavy-metalom a hard-rockom az take jednoznacne odlisitelne hranice tam nie su
Dal by som Alice in Chains, ti su mi najblizsi... Dirt je najlepsia rockova nahravka celych 90's, co sa mna tyka. Potom by som hlasoval za Faith no More a hned potom za Smashing Pumpkins... nie som kompatibilny s tvojim listom Jedine potom RHCP, hlavne kvoli Mother's Milk, vyborna jazda
noo, tak vyjadrenie: malo moznosti na hlasovanie=-o
snazila som sa davat tie starsie kapely - klasik rock, teda 3DG a FF vznikli az myslim v 90tych rokoch, ostatne su v 60s az 80s, aspon som sa snazila...OK, aj Alice In Chains som tam mohla dat, ale ti mi neprisli taki vyrazni.
GnR, Deep Purple a Kiss metal. (GnR a Kiss sú hair metal, niečo ako pop metal, a Deep Purple sú heavy. A niesom si istý, či ani AC/DC niesu metal, ale to je tak na hrane.)
A kde sú sakra Betales, Rolling Stones, The Who, Queen, Doors... Ty do ankety o najlepšie rockové kapely hodíš RHCP, 3DG, 3 metalové kapely a vynecháš podstatných významných interpertov.
warcraft3: ja som velmi spokojna so svojim vkusom. a povazujem ho za lepsi ako u ludi, co hlasovali za najlepsiu rockovu skupinu- Guns N Roses.. tolko k mojmu vkusu.
skupiny som si overila, predtym nez som to tam napisala, hravaju AJ heavy metal, ale vacsina ludi ich, myslim si, pozna ako rockove a hardrockove kapely.
Nehlasujem, lebo 1. neviem si vybrat, 2. chyba tam vela kapiel 3. muselo by to byt rozdelene na desatrocia tj. 70´s 80´s 90´s, potom by sa dalo hlasovat. Kazdopadne 3DG tam nema co robit, prilis subjektivne vybrane.
Ale treba povedať, že tí GnR majú naozaj skôr prvky metalu. Rozumej Heavy Metalu (Black Sabbath, Deep Purple, nie Cradle of Filth) skôr ako rocku (Queen, Betales, The Who).
Tak isto KISS, keď sa do toho započúvaš, spev, štýl, skladby, je to viac metal.
@50 Uz sa v tom stracas, tie nalepky su podla mna skor pomocka, ako hocico ine... Okrem toho, vyznam slova "rock", alebo "metal" sa meni. Rock zo 60-tych rokov by dnes bol skor dychovka (nevravim, ze dnes je rock kvalitnejsi, ale ten pojem je uz niekde inde). Ak dnes povies metal, tak je to skor nejaky...neviem, Soilwork, Opeth alebo The Dillinger Escape Plan, o dost tvrdsie veci oproti teplemu Iron Maidenu a Whitesnake v 80's
@33 xD mohol som cakat LZ a PF mam tak nejak mimo listu, samozrejme A v poslednej dobe na tom Mother's Milk dost ze ficim...(okrem Emperor haha)
@51 V ničom sa nestrácam. Žánre sú definované. To, že Opeth, alebo tí chudáci Soilwork robia "aha, tvrdšiu muziku ako Slayer" ešte neznamená, že klasikom metalu vezmeme ich žáner a dáme ju týmto "moderným umelcom".
Opethe je progressive black, a Soilwork je to čo som napísal vyššie. Ale Black Sabbath a Judas Priest sú stále Heavy metal, Iron Maiden sú stále power metal a Van Halen sú stále hair metal. Žánre sa nemenia. Vytvárajú sa nové.
@52 No neviem, ak by za klasiku metalu mala byt povazovana Breaking the law, alebo Living after midnight, tak dakujem pekne, to su obycajne odrhovacky... potom, Opeth nie je progressive black, ten vyraz je oxymoron a nie zaner , ale beriem, ze to mozno nie je tvoja salka kavy a teraz si si to pozrel... potom Iron Maiden su asi najklasickejsou heavymetalovou kapelou, nie power, ale to tiez nie je pointa tohto dialogu... presne taketo hadanie sa ohladom stylov nemam rad a je zbytocne
Vdaka rozsireniu a rozvoju zanrov ako black, death, melodicky death, doom, sludge, grind, drone, goticke a jazzove odrody metalu a neviem co, je dnes samotny pojem "metal" ovela sirsi, ako v 80-om, ked zahrnal akurat tak NWOBHM. Takisto to, co sa dalo v 80's povazovat za prvky metalu u Kiss, alebo tych GnR, sa dnes spaja s rockom preto, lebo malokto uvazuje ohladom zanroveho zaradenia tych veci v dobe ich vzniku... dnes su tie vyrazove prostriedky blizsie k rocku, ako k metalu...
Napriklad Metallice, Slayeru alebo Venom sa v 80's hovorilo speed metal, co charakterizovalo ich hudbu, ale dnes sa tak bohvie preco hovori Helloween, Gamma Ray, alebo podobnym "nemeckym" vypekackam. Jasne, ze by si sa mohol s kazdym dohadovat o povode toho slova, ale je to, imho, dost zbytocne... mimochodom vyraz heavy metal vznikol uz v 60-tych rokoch, vraj ako reakcia na coolovost slova "heavy", podla albumu Iron Butterly, ale zauzival sa pre kapely NWOBHM... dobove recenzie aj Led Zeppelin oznacovali za heavy metal, kvoli tvrdosti ich hudby, co tiez z dnesneho pohladu nesedi... vyznam jednotlivych zanrov sa proste stale redefinuje. Ved ked si porovnas Painkiller s British Steel, tiez tam spoznas velmi velke rozdiely a pritom je to stale cisty heavymetal
Nuz dala som Gunsov, lebo to boli moje prave zaciatky, na nich som najviac ficala Kebyze mam hodnotit objektivnejsie, asi by som dala Led Zeppelin, ktorych som mala tiez velmi rada, ale pomenej... mam velmi rada aj Radiohead, ale tych by som vobec nedavala ako moznost do takejto ankety, podobne ako RHCP a Foo, vsetko je to skvela muzika, ale ked si to porovnate s tymi prvymi piatimi legendami...
Opeth mám na disku celú diskografiu. A nezaraďujeme to do žánru, lebo je to oxymoron? Eh... Opeth je Progressive Black, a dokonca som našiel aj Extreme progress. (myslí sa asi tým, že sú takí "wow tvrdí")
Mimochodom, len preto, že sa ti Breaking the law, alebo Living after midnight nepáči, ešte nemusíš tvrdiť, že je úbohé vravieť, že je to klasika metalu. Aj keď pravdou je, že za klasiku by som označil iné skladby.
Ale nie o tom som chcel.
A zasa. Klasická hudba je vždy definovaná. Jazz je stále definovaný, Fusion tiež, Punk, Hip-hop, Funky atď je vždy definované. Iba rock je stále čosi iné a metal tiež? Šak to je psycho. To ako keby si povedal, že Einstein prišiel s modernou fyzikou, a Newtona začneme zaraďovať medzi antických filozofov a antických filozofov k jaskynným maliarom.
mne sa najviac paci Tenacious D mozno nemaju dobre pesnicki ale Jack Black ma super hlas a on keby naspieval nejaku dobru pesnicku tak to by bol hit storocia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
co by tam robili Maiden prosim Ta v rockovom vybere? =D
skor nemas hranice =D =D
@11 tak ja nejako nevidim velmi hranicu medzi heavy-metalom a hard-rockom az take jednoznacne odlisitelne hranice tam nie su
hmm, co ja viem, chyba tam par vela veci ako uz bolo povedane, ale nejak sa nestazujem
to ani zo srandy...
snazila som sa davat tie starsie kapely - klasik rock, teda 3DG a FF vznikli az myslim v 90tych rokoch, ostatne su v 60s az 80s, aspon som sa snazila...OK, aj Alice In Chains som tam mohla dat, ale ti mi neprisli taki vyrazni.
alebo Pearl Jam
GnR, Deep Purple a Kiss metal. (GnR a Kiss sú hair metal, niečo ako pop metal, a Deep Purple sú heavy. A niesom si istý, či ani AC/DC niesu metal, ale to je tak na hrane.)
A kde sú sakra Betales, Rolling Stones, The Who, Queen, Doors... Ty do ankety o najlepšie rockové kapely hodíš RHCP, 3DG, 3 metalové kapely a vynecháš podstatných významných interpertov.
Toto si este vyjasnime :/
skupiny som si overila, predtym nez som to tam napisala, hravaju AJ heavy metal, ale vacsina ludi ich, myslim si, pozna ako rockove a hardrockove kapely.
no to je jedno, v ankete mi chybaju doors, queen, the who, heartbreakers...ale vybrat si asi musim takze pink floyd
no GNR mi sedia azda najviac a pocuvam ich viac ako ostatne kapely preto som ich oznacil.. s vkusom to nema nic spolocne
Musím sa zasmiať
Pink Floyd a RHCP
Väčšina ľudí si myslí, že "Love Hurts" je originálne od Nazareth a "Respect" je od Arethy Franklin. NIE, NIEJE.
Deep Purple nájdeš aj na » www.metal-archives.com/...
KISS a GnR
» digitaldreamdoor.nutsie.com/pages/best_meta...
Ale treba povedať, že tí GnR majú naozaj skôr prvky metalu. Rozumej Heavy Metalu (Black Sabbath, Deep Purple, nie Cradle of Filth) skôr ako rocku (Queen, Betales, The Who).
Tak isto KISS, keď sa do toho započúvaš, spev, štýl, skladby, je to viac metal.
@33 xD mohol som cakat LZ a PF mam tak nejak mimo listu, samozrejme A v poslednej dobe na tom Mother's Milk dost ze ficim...(okrem Emperor haha)
Opethe je progressive black, a Soilwork je to čo som napísal vyššie. Ale Black Sabbath a Judas Priest sú stále Heavy metal, Iron Maiden sú stále power metal a Van Halen sú stále hair metal. Žánre sa nemenia. Vytvárajú sa nové.
Vdaka rozsireniu a rozvoju zanrov ako black, death, melodicky death, doom, sludge, grind, drone, goticke a jazzove odrody metalu a neviem co, je dnes samotny pojem "metal" ovela sirsi, ako v 80-om, ked zahrnal akurat tak NWOBHM. Takisto to, co sa dalo v 80's povazovat za prvky metalu u Kiss, alebo tych GnR, sa dnes spaja s rockom preto, lebo malokto uvazuje ohladom zanroveho zaradenia tych veci v dobe ich vzniku... dnes su tie vyrazove prostriedky blizsie k rocku, ako k metalu...
Napriklad Metallice, Slayeru alebo Venom sa v 80's hovorilo speed metal, co charakterizovalo ich hudbu, ale dnes sa tak bohvie preco hovori Helloween, Gamma Ray, alebo podobnym "nemeckym" vypekackam. Jasne, ze by si sa mohol s kazdym dohadovat o povode toho slova, ale je to, imho, dost zbytocne... mimochodom vyraz heavy metal vznikol uz v 60-tych rokoch, vraj ako reakcia na coolovost slova "heavy", podla albumu Iron Butterly, ale zauzival sa pre kapely NWOBHM... dobove recenzie aj Led Zeppelin oznacovali za heavy metal, kvoli tvrdosti ich hudby, co tiez z dnesneho pohladu nesedi... vyznam jednotlivych zanrov sa proste stale redefinuje. Ved ked si porovnas Painkiller s British Steel, tiez tam spoznas velmi velke rozdiely a pritom je to stale cisty heavymetal
@54 krasne si to vyjadril
Mimochodom, len preto, že sa ti Breaking the law, alebo Living after midnight nepáči, ešte nemusíš tvrdiť, že je úbohé vravieť, že je to klasika metalu. Aj keď pravdou je, že za klasiku by som označil iné skladby.
Ale nie o tom som chcel.
A zasa. Klasická hudba je vždy definovaná. Jazz je stále definovaný, Fusion tiež, Punk, Hip-hop, Funky atď je vždy definované. Iba rock je stále čosi iné a metal tiež? Šak to je psycho. To ako keby si povedal, že Einstein prišiel s modernou fyzikou, a Newtona začneme zaraďovať medzi antických filozofov a antických filozofov k jaskynným maliarom.